Fredagsfikade på Zetas i solen

Hej

Vilket kanonväder vi haft idag här i Stockholmsområdet. Helt ljuvligt om man frågar mig. Idag kände jag att nu måste jag ta tag i mina FFF igen efter två veckor där det varit lite si och så med det mesta. Blomjord behövde jag inskaffa för att sätta om de citronkärnor som jag drog upp i vintras. Sagt och gjort jag åkte på en tur. Fredagsfikade på Zetas i solen. Hem kom jag med både jord och lite växter som ska få bo på balkongen.

Fredagsfikade på Zetas i solen

Alla har vi säkert ställen där vi får mycket input och fylls av nya idéer på. Zetas Trädgård är ett sådant ställe för mig. Jag kan säga att det var många som tänkte som jag idag. För det var mycket folk på Zetas. Trädgårdscafét var fyllt med människor som fikade och njöt av det vackra vädret. Min fredagsfika fick bli en latté ute i solen. Kan ni tänka er att jag klarade av att säga nej till hallongrottorna.

Tror det kan bli trångt på ballen

Risken att det blir trångt på balkongen finns känner jag. För redan nu har jag köpt möbler till den och börjat plantera i krukor. Allt för att det ska kännas så mysigt som det bara går. Men är man trädgårdsnörd så ska jag verkligen ta tillvara på varje lite centimeter där ute. Veckans fredagsfokus blev att strosa runt både på Zetas och Plantagen. Växter, jord och nya trädgårdsredskap blev min fredagspresent.

Nära att köpa på mig ännu mera rost

Ni som följer mig vet redan att jag kärat ner mig i rost detaljer fullständigt. För någon vecka sedan köpte jag världens finaste ljuslykta i rost. Efter det dyra köpet satte jag stopp för rost prylar. På Gotland klarade jag av att säga nej men idag var det nära att jag åkte dit om man nu kan säga så. Men jag klarade mig och lät bli rost krukan som jag gillade så mycket.

Jag behöver fler större krukor

Om jag ska få plats med alla nya växter och de som jag tänker plocka med mig måste jag köpa flera stora krukor. Så typiskt mig att inte bromsa in mig i mina balkongplaner. Hur som helst så tror jag verkligen på att vi kommer få till det bra. När balkongen tagit form har jag lovat mig själv att dricka rosé och mysa under filten i soffan.

Invigde en av mina nya vårjackor

Igår gick jag med vinterjacka i skogen idag var jag ute i tunn blus och tunnjacka. Äntligen har våren kommit på allvar. Hur härligt som helst att äntligen kunna gå runt i vårkläder.

10 thoughts on “Fredagsfikade på Zetas i solen

Add yours

 1. Kaffe ute är ju underbart. Kan tänka mig att din balkong kommer bli din oas. Ser fram emot att du visar oss detta sen.

 2. Förstår att du stannade där på en fika, ser riktigt mysigt ut. Mycket växter på balkongen är riktigt mysigt och det blir så hemtrevligt. Förstår att du ser fram emot rose på balkongen ❤

 3. Vädret har varit fantastiskt i två dagar här nu! Så undebart att kunna sitta ute och njuta!
  Det är så kul att fixa med växter så det blir riktigt hemtrevligt ❤️

 4. Vilka härliga planer du har för din balkong =) mysigt att sitta ute när det är skönt ute med en fika =), din nya jacka var super snygg ju =)hoppas du får det riktigt hemtrevligt i din nya lägenhet. Ha en fortsatt mysig lördag

 5. Men damn va snygg du är! Du klär verkligen i skinnbrallor! Super!
  Är hyfsat avundsjuk på att du har varit på Zetas, jag vill så gärna åka dit. När pandemin är över får jag nog ta en Sthlms trip.
  Klövern är så vacker, hade en men glömde ta in den innan minusgraderna kom så den dog. Får köpa en ny helt enkelt för den är så vacker.
  Jag tror det kommer bli underbart på din balkong, du kommer kunna njuta där.

 6. Mysigt att förbereda för balkongen. Insåg idag att rådjuren ätit upp varenda pensé i krukan utanför gästhuset… Blir till att skaffa nya…

 7. Åh vilket ställe, jag hade också slagit mig ner där och bara varit. Så fint. Och på tal om fint, du spättan, hur snygg är inte du!! Värsta bruttan ju. Jag älskar dina brallor!

 8. Vilken mysig miljö du intog din fika i. Dessa FFF är favorit hos mig och försöker mig på det så ofta det bara går. Ska nog lära mig att enbart fika på just fredagar.

 9. Va myssigt med lite fika i solen och det får man ju ta vara på nu och nu får man hoppas på sol hela tiden ☀️ Fina bilder

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: