Är jag en äkta inredningsnörd?

Hej

Det känns som om halva min skalle snurrar runt i inredningsplanering och att hitta fina detaljer och möbler. Förr var jag en riktig inredningsnörd som kom till den punkten att jag behövde inse att livet var mer än att skapa vackra hem och inspirerande rum. Är jag en äkta inredningsnörd? Alla har vi olika stilar, tycke och smak när det kommer till att inreda våra hem. Tur är väl det för hur trist hade det varit om alla gillade samma saker. För mig är det viktigt att hitta sin egen nisch.

Är jag en äkta inredningsnörd?

Nej, jag tror inte att jag är en nörd men visst sjutton är det roligt att planera och fixa ett helt nytt hem. För mig kommer det vara två saker som blir svåra. Dels att inte längre ha en hel trädgård på över 1300 kvm att pyssla med. Och att gå från nästan 170 kvm till runt 75 blir en utmaning som heter duga. Compact living är det nya tänket för min del framöver.

Är jag en inredningsnörd? Ja, just nu tror jag att jag återigen nördat ner mig i inredning. Flera gånger om dagen letar jag, planerar eller är iväg och kikar på idéer för nya bostaden.

Klurar på om jag ska använda mig av klickmosaik på en rad mellan kakel och vägg i köket. Så himla smidigt och flera kanonfina klickisar.

Inredningsnörd kan man tydligen kalla sig när
 • Ofta besöker inredningsbutiker
 • Älskar loppisar
 • Gillar att gå på upptäcktsfärd i andras hem
 • Kreativiteten har inget slut
 • Har ett öga för designmöbler och prylar

Av tio punkter på testlistan kan jag säga check fullt ut. Mitt resultat på listan hamnade mellan 4-7 JA ”Du gillar att ha fint hemma, men har ingen större koll på trender – om du gillar något, köper du”Däremot tror jag att jag har lite bra koll på trender men kanske inte gillar dem alla.

Många klick har det blivit till nya hemmet

Igår var vi och kikade på lägenheten. Vi hade sett en del bilder så vi hade nog en bild av hur bostaden var. Redan innan kunde vi konstatera att de som bodde där nu har helt annorlunda stil.

Men som alltid måste man se bortom allt sådant och se vad bostaden har för potential. Min nya lägenhet har verkligen potential för att bli bra för oss alla. Så jag håller tummarna för att vi får till det bra. När vi väl kommit på plats har vi ett hem och kan därifrån eventuellt söka oss in mot stan som vi delvis önskade. Men å andra sidan så är det Stockholms kommun vilket är en annan grej än vad Botkyrka är.

Surt när Mio leveranserna dröjer 

På ett sätt är det väl bra att Mio leveranserna drar ut på tiden för då hinner jag fixa och renovera i lägenheten. Men andra sidan suger då jag vill ha resultat och att fixa till så fort det bara gå. Jag kan tänka mig att bloggen kommer handla mycket om renovering och inredning framöver men sånt är mitt liv just nu. Så för att inte överösa er alla med alla nya möbler osv så får ni se min nya soffa och matbord som är på g.

De är minst lika fina irl som på bilderna. Dessutom är soffan superskön att sitta i. Helt rätt att satsa på kvalitet på möbler som man kommer använda i förhoppningsvis några år framöver.

11 thoughts on “Är jag en äkta inredningsnörd?

Add yours

 1. Det var en bra planlösning på lägenheten.
  Jag är inte direkt någon inredningsnörd, gillar att ha och göra fint hemma men det går i omgångar och tar väldigt lång tid!
  Men kul att få inreda din nya lägenhet 😊

 2. Det måste bli en stor omställning, men det kommer säkert bli bra. Mycket man vill göra då man får nåt nytt. Gillar verkligen köksbordet så mycket.

 3. Jag är ingen inredningsnörd även om jag gillar att ha det fint hemma. Hakar sällan på de stora trenderna även om jag tycker att det är jättefint hos andra.

 4. Jag är kan ingenting om inredning men det är kul att du får inreda hela ditt hem så som du vill ha det 😊…
  Hoppas på att man får se bilder när du är klar 😊

 5. Det e superkul med inredning verkligen 🙂 det ger så mkt inspiration och det tar allergi riktig slut eftersom man kan förnya hela tiden 🙂

 6. Ska bli kul att följa din inredningsresa i nya lägenheten. Älskar inredning och skulle vilja göra om hela hemmet. Självklart en stor omställning med ytan, men jag tror du kommer få till det bra. Spännande!

 7. Men gud så härligt med lite inrusnings inlägg det är något jag verkligen älskar att läsa om hoppas du hittar nått snyggt till din nya lägenhet 🙂

 8. Kul att få pyssla lite för sin egen skull tänker jag. Även om jag har koll på trender (i mitt jobb) så är jag inte särskilt intresserad av inredning, det ska vara lättstädat och funktionellt bara. Ju äldre jag blir desto färre grejer vill jag ha. Vi bor på 98 kvm och ska få plats i en husbil, grejerna åker ut på löpande band 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: