Inte bara utsikt utan insikt också

Hej Hej

Större självinsikt och mer självkännedom kan hjälpa oss att göra bättre val i livet. Självkännedom handlar om att förstå sin egen personlighet, motivation, sina beteenden, vanor, känslomässiga reaktioner och tankeprocesser. För mig handlar det inte om att hitta nycklar till framgångar utan att lära känna mig själv och mina egna känslor. Inte bara utsikt utan insikt också. Man behöver helt klart finna en insikt innan man kan börja kika på sin utsikt.

Inte bara utsikt utan insikt också

Som Dalai Lama sagt: ”Att ha en större självkännedom eller -förståelse innebär att ha ett bättre grepp om verkligheten”. Jag vet faktiskt inte om jag har ett bra grepp om verkligheten alls just nu. Hur som helst idag är dagen då jag kanske kommer få en insikt också och inte bara en utsikt på mitt nya boende.

Jag ska få kika in i min nya bostad idag

Nu i samband med corona är visningar på lägenheter annorlunda mot vad de var förr. Idag visar man intresse utifrån ritning, område och fakta om lägenheten hos SKB. Så var det även förr. Skillnaden är den att nu görs inga visningar utan man får när man blir kallad till visning se bilder som besiktningspersonen tagit från lägenheten samt ta del av protokollet. Därefter får man bestämma sig om man fortfarande vill stå kvar i kön för att tacka ja till att skriva kontrakt. Så lite att köpa grisen i säcken är det allt.

Inte det lättaste att hitta en lägenhet som passade oss. Vad var genomförbart och inte. Ni anar inte vad många ritningar som jag ritat på för att se vad jag kunde göra med de lägenheterna. Många i stan tackade jag ja till och hamnade på plats 2 och 3. Särskilt surt var det när jag kom 2:a på en på Hälsingegatan. Även om det hade blivit trångt för oss fyra i den. Men men det går flera tåg att komma in till stan.

Tillbaka till Fruängen igen

Min allra första egna lägenhet med förstahandskontrakt som jag fick 1993 var i Fruängen där jag bodde i nästan tre år. Just därför har alltid Fruängen legat mig varmt om hjärtat. Kanske skulle jag kunnat haft mera is i magen och väntat in en lägenhet i stan men det var dags nu att komma hem till nytt.

Så jag tackade ja till en 3:a i Fruängen från 1/5. Vi kommer behöva fixa en del i lägenheten innan vi börjar bo på riktigt och då är det skönt att ha lite tid på sig. Utanför lägenheten har vi varit och kikat så utsikten har vi koll på. Nu är det dags att titta in så att säga.

Tre krav på bostaden

Första kravet är att det ska finnas potential att göra något bra av den. Andra har varit balkong för ni kan ju tänka er själva att jag som älskar trädgård skulle bli crazy utan att kunna sitta i pyjamasen och dricka kaffe. Mitt tredje krav har varit att det ska vara möjlighet att få in tvättmaskin vilket det inte varit i flera lägenheter då badrummen varit så små.

Håll nu gärna era tummar för att det känns okej i lägenheten.

10 thoughts on “Inte bara utsikt utan insikt också

Add yours

  1. Jag håller tummarna att du hittar en lägenhet du verkligen vill ha och att du kommer trivas i. Håller med dig om att ha en diskmaskin i lägenheten är ett plus och det är skönt att ha en så man slipper boka och ha sig i tvättstugan och sen passar inte dom tiderna dig heller så helt klart ett plus att ha en tvättmaskin hemma =)

  2. Hoppas verkligen ni kommer att trivas i den nya lägenheten. Balkong är väldigt viktigt det håller jag med om. Ska bli kul att se mer från lägenheten när ni flyttat in ❤

  3. Va härligt att du fick en lägenhet och att det är på en gammal ort du redan bott i 🙂 du får visa bild sen på lägenheten 🙂

  4. Hoppas lägenheten känns bra! Det blir ju lite som att köpa grisen i säcken precis som du säger 🙂 Tvättmaskin är ju ett måste i en lägenhet, iallafall för min del.

  5. Balkong förstår jag är ett måste. Du som hållit på med trädgård, Stor omställning ändå. Jag saknar det såå mycket, och ännu mer det här året . Däremot har vi en mysig innergård och hade jag velat hade jag kunnat plantera hur mycket som helst där.

  6. Åh hoppas att det känns bra i din nya lägenhet 🙂 härligt att du fick en i din gamla ort ser fram i mot bilder på din nya lägehet sedan 🙂

  7. Hoppas det gick bra på ”visningen” och att du kanske får en lägenhet nu. Lycka till. Balkong är viktigt, det kan jag sakna ibland då jag inte har det i den jag bor nu i 🙂

Kommentera

Up ↑

%d