Muren på ena sidan och havet på andra

Hej 

I natt fick jag nog av tokigheterna och bokade in mig på nytt hotell för sista natten i Visby. Jag ska berätta storyn kring första boendet strax. Men för att bara klargöra så kommer bilderna i detta inlägg vara från gårdagskvällen när jag och kameran var nere vid havet. Ni anar inte vad jag hade längtat efter att få gå med muren på ena sidan och havet på andra. Det var ett gäng fotografer med stora kameror på plats med samma tanke som jag.

Muren på ena sidan och havet på andra

Alla har vi platser där vi finner ro och kan hämta kraft och ny energi. Gotland är en av mina platser där jag verkligen kan andas. Vill ni se de bilder som jag blev mest nöjd med från gårdagskvällens fotorunda? Om inte får ni hoppa vidare i inlägget tills jag berättar varför jag bytte hotell.

Från det ena till det andra

Första boendet var helt ljuvligt om man ser det på ett sätt. Tänk er själva att ha egen balkong med utsikt ut över havet. Underbart var min tanke när jag först checkat in. När jag sedan smet ut på balkongen och skulle stänga balkongdörren gick den inte att stänga. Suck! Så jag rusade ner till kille som checkade in mig. Han konstaterade att dörren var trasigt. Antingen fick jag bo där med en dörr som det skulle dra in luft från då karmen blev trasig efter killens meckande. Eller så fick jag byta rum och få pengar tillbaka.

Jag valde att byta rum. Rummet var inte sämre utan skillnaden var den där balkongen med havet som första utsikt när man vaknar. Sagt och gjort jag flyttade in i 33:an istället. När jag efter en runda på stan kom tillbaka funkade inte koden in till huset där nya rummet låg. Nästa suck kom där. Efter att jag letat runt och ringt runt på alla telefonnummer som jag hade och kunde få tag på till boendet var jag i upplösningstillstånd.

Hjälp mig – vad ska jag göra?

Mitt emot på gatan ligger ett stort hotell från en känd kedja där jag stormade in för att försöka få hjälp. Receptionisterna var hur gulliga som helst och ringde runt allt de kunde hitta och tänka. Tills slut efter över en timma utelåst fick jag tips om att ringa låssmeden vilket slutade med att en hotellgäst tyckte ring polisen så får de rodda i eländet. Så jag drog mig återigen in mot mitt hotell och slog numret till farbror blå. Efter två signaler ringde det i min telefon och det var någon som var ansvarig för boendet. Tydligen hade killen delat ut felkod till oss alla i det huset. Nåväl efter det kom jag in i mitt rum och blev lovad flera gratisnätter till sommaren.

När kvällen kom hörde jag att det rafsade som när möss springer i väggarna. Kanske inte så konstigt med tanke på att huset är ett som är flera hundra år gammalt men ändå. Tro mig jag har varit med förr. Jag letade igenom hela mitt rum och konstaterade att de måste springa i mellanväggarna mellan mitt rum och korridoren. Jag sov inte många timmar i natt alls och när tröttheten och mitt tålamod var slut på boendet bokade jag in mig på Hotell Villa Borgen i stället. Så efter ett möte vid datorn i förmiddags packade jag ihop mig och flyttade. Tack och lov att jag flyttade hit istället.

Vi hörs lite senare ikväll

2 thoughts on “Muren på ena sidan och havet på andra

Add yours

  1. Vilka grejer du råkade ut för. Förstår att du bytte. Hade nog gjort samma sak. För mycket som inte gick din väg, och just nu kan jag tänka mig att du bara vill ha lugn och ro.

  2. Fördelen med ditt hotelläventyr är att du nog inte hann med att fundera på så mycket annat. Hoppas du får sova gott i natt.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: