Alla barn borde ha en lekstuga

” Inlägget är i annonssamarbete med Letsbuyit.se ”
Hej

Så för några år sedan stod vi i valet om att laga lekstugan vilket egentligen redan var för sent. Eller ta bort stugan och sätta ett växthus där istället  då var det självklart för mig att byta bort den trasiga stugan mot något nytt. Jätte roligt så klart med ett växthus för mig som älskar trädgård. Men med facit i handen skulle vi behållit stugan. Alla barn borde ha en lekstuga. Finns det något charmigare än att ha en lekstuga på tomten som barn får leka i genom generationerna. Så hade jag önskat att det blivit.

Alla barn borde ha en lekstuga

När jag var barn önskade jag mig alltid en egen lekstuga. Jag och min syster fick aldrig någon så vi försökte göra om i förråden i garaget och bygga små egna bostäder och leka leken flytten. Den gick ut på att inreda en hemliknande liten bostad åt sig själv och vänner där vi alla fick roller. Därefter skulle vi samla ihop alla våra småpengar eller de vi kunde komma åt för att köpa mat och gå till secondhand eller loppisar och köpa kläder och annat vi behövde. Vi lekte att vi var på riktigt helt enkelt. Superroligt men till slut efter någon dag blev vi hungriga och flyttade hem igen.

Såklart att min dotter skulle få den lekstugan jag aldrig fick

När vi fick en dotter och flyttade till huset var det självklart att hon skulle få en lekstuga och den skulle vara inredd på finaste sätt. Så vi köpte våra vänners lekstuga som de haft till sina flickor och de sålde på grund av en flytt. Stugan var bara något år gammal och i bra skick. Tilda fick den finaste stugan som hon lekte mycket i när hon var liten. Stugan målade vi om i gult med en karamellrosa dörr. Allt efter Tildas önskemål. Tyvärr så slarvade vi med att laga taket när det behövdes och stugan blev inte var den en gång var. Visst saknar jag allt den fina lekstugan.

Mängder av fina lekstugor

LetsBuyit letar upp de bästa produkterna på nätet inom flera områden. Man kan säga att de gör det undersökande jobbet åt oss konsumenter.  De samlar de bästa produkterna inom flera områden och presenterar dem i  kostnadsfria guider. I guiden hittade jag en liknande lekstuga som den Tilda hade. Är ni i tankarna på att skaffa en lekstuga är mitt tips att ta en titt i LetsBuyits guide för lekstugor. Om jag får välja så vill jag ha en stuga i trä så den blir så verklig som vanliga hus.

KRAM KRAM

 

6 thoughts on “Alla barn borde ha en lekstuga

Add yours

  1. Jag drömde alltid om en lekstuga när jag var liten! Såg det stod sådana i många trädgårdar och var avundsjuk! Jag hoppas att jag har en bra trädgård att ha en lekstuga i om jag får barn nån gång!

  2. Vi bodde i lägenhet så jag hade aldrig någon lekstuga heller men min kusin hade så vi lekte i den när vi va hos dom. Men jag håller med har man trädgård och kan ha en lekstuga på gården så ska man ha en till sina barn 😊.. Dom är fina 👍

  3. Vi överraskade vår dotter med en lekstuga när hon var liten och fyllde år! Såå glad hon blev. Jag målade den vit och rosa inuti 🙂 Tyvärr var den väldigt liten inuti, så för mig som är 1,79 var det ganska jobbigt att vara där inne när hon ville leka eller bjuda på låtsasfika, hi hi!

  4. Det var en dröm för mig med då jag var liten ,men fick ingen. De där roll-lekarna är så viktiga för barn, och ser det på mina barnbarn så tydligt nu också. Så roligt att se hur dom tänker.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: