Plantera perenner i krukor

Hej

Läget med er alla idag? Solen från igår var är du idag? Jag saknar dig redan. Hur som helst är jag glad över att jag tog tillvara på både solen och värmen igår. Jag var ute hela långa dagen och njöt av våren. Plantera perenner i krukor. Tror ni på det? Jag har läst att det kan fungera bra i gamla krukor som redan är inbodda.

Plantera perenner i krukor

Igår försökte jag väcka trädgården till liv igen. Alla krukor tömdes och kastades i komposthögen bakom stora granen. Ett tag har jag har funderat på vilka perenner som kan tänka sig att bo i krukor. Så jag har både googlat och pratat med dem på Zetas och lärt mig att det ska gå galant om bara krukan är tillräckligt stor till växten. Samt att krukan gärna får ha varit med ett tag så den fått in väststruktur i krukan. viktigast är att man väljer om man önskar att perennen ska övervintras planterar i lerkrukor som är ett levande material och andas.

Min plan är att fixa lite mera jord och börja tänka kruka och perenner. Ska även försöka komma förbi Plantagen och köpa på mig sticklingar under dagen till fina pelargoner.

Paket dag för mig igen

Finns det något roligare än att få hem paket hem till dörren i dessa tider? Jag tror knappt det alltså. Igår var en sådan dag då jag måste varit extra snäll igen för då kom det flera spännande och fina paket till mig. Både lite kläder som jag beställt men även saker som jag klickat hem från Stylemood och ByJolima.

Från Johanna och Stylemood köpte jag en korg från Ernst och ett helt underbart kaffemått från Prima Gård. Jag kommer helt klart ha finast kaffemått på hela gatan.

ByJolima fick jag nyss om efter att jag kikat in hos Isabella Löwengrip. Designern hade kommit ner till henne när hon var i Varberg i helgen med fina gåvor från sin kollektion. Jag gillar ju sådant som är unikt och inte de allra flesta har så det blev ett litet klick på ett armband från dem. Verkligen superfint.

 

10 thoughts on “Plantera perenner i krukor

Add yours

 1. Så roligt att få plantera och göra fint i och utanför sitt hem! Vi har satt lite fröer som jag hoppas ska bli lite blommor som vi kan plantera ut på trappan bland annat =) Massa färger =)

 2. Vad kul att plantera och göra fint på sin gård 😊 hade jag haft en tomt hade jag oxå fixat och donat med gården för sånt gillar jag 😊.. Vilka fina saker du fick hem 😊

 3. Å vad spännande om det går att övervintra perenner i kruka! Hade varit perfekt för mig! Men jag antar att man planterar om dem till nästa säsong då, eller?

 4. Till helgen ska jag minsann också väcka trädgården. Solen har faktiskt varit hos idag, jag kan låta dig låna den imorgon eftersom jag sitter på utbildning då =)

 5. Jag har en klematis som jag köpte när vi bodde i lägenhet. Jag planterade den i en stoooor kruka och så bodde den sina första år. Idag bor den i en rabatt och mår fortfarande bra. Jag köpte den 2009!
  Så visst går det att få perenner att överleva i kruka.

  Älskar armbandet! Så fint! Kul med nya designers!

 6. Önskar så att jag hade möjlighet att odla lite, men har inte ens en balkong 🙂 Fina saker du klickade hem, kaffemåttet kommer helt klart vara det snyggaste runt omkring dig.

 7. Ja man saknar verkligen solen nu men kul att du kunnat vara i trädgården lite och få sysselsätta dej 🙂

 8. Jag har också funderat över om man kan ha perenner i krukor. Jag har kärleksört i en stor hög zink-kruka i några år nu och är lika förvånad varje år som de överlevt. Satte de där ”tillfälligt” när jag behövde flytta dem en gång, så blev de kvar 😉
  Ha en fin torsdag i solen 🙂
  Kram/Maria

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: