Smart nyfiken och jäkligt modig

Halloj

Love love love vilket ljuvligt väder vi haft idag. Sol och riktigt varmt har det varit här hemma hos mig. Så varmt att jag gick ute i bara kavajjacka med en topp under. Äntligen kände jag lite vårlycka i sinnet. Jag hade ett litet samtal med min terapeut idag. Vi har nästan blivit som goda nära vänner M och jag. Hon beskrev mig just nu till skillnad för några månader sedan. Smart nyfiken och jäkligt modig var vad M beskrev mig som. Tack som f..n för de orden. Fick även frågan vad de orden betydde för mig. Stark och framåt fick jag fram på den frågan.

Smart nyfiken och jäkligt modig

När andra beskriver en person utifrån sin egen känsla om hen gör denne det med sin sanning. En sanning som är en sanning av flera. Grejen är den att vad andra ser i sina ord och sin beskrivning är dennes sanning medan jag själv kan se andra saker i den beskrivningen. Är jag just nu smart, nyfiken och jäkligt modig?

Smart – Jo då jag känner mig faktiskt ganska smart stundtals. Hjärnan kan koppla på ibland igen vilket är skönt. Jag har ganska bra koll på det mesta i livet som är intressant.

Nyfiken – Nyfiken är något som jag alltid varit. Otålig om jag inte får veta något som någon annan känner till. Kanske kan det vara min nyfikenhet som driver mig framåt i livet? Jag vill oftast lite mer och vill uppleva och känna både luft och livet i mina vingar.

Jäkligt modig – Attans vad jag är modig. En sak som jag lärt mig är att det är stor skillnad på att vara modig och orädd. Modig är den som vågar tro och framför allt vågar stå upp för både sig själv och andra. Den som vågar tänka inåt och vågar kasta sig ut i livet men samtidigt ha en eftertanke och hunnit tänka igenom. Orädda är de som kastar sig ut för höga höjder och som är våghalsiga. De som ofta agerar först och tänker efter senare.

Sista födelsedagspresenten inhandlad

Idag har jag inhandlat min sista födelsedagspresent. En av mina paket innehöll nämligen ett presentkort hos Plantagen. Så idag tog jag bilen och hamnade bland annat på Plantagen som sagt. Först var tanken att köpa på mig ett gäng sticklingar men jag ändrade mig. Sticklingar är väl ingen present som man kan ha kvar som minne om man inte förvandlar blommorna till att få leva för alltid.

Hur som helst så blev det en helt magisk rund ampel i rost. Rost är jag nämligen är kär i just nu. Jag tycker att det är helt magiskt vackert med sina skiftningar i färg och så vidare. Tänkte att min nya pelargon Dr Westerlund kanske skulle på bo i denna ampel eftersom de gärna vill spreta åt alla håll.

 

10 thoughts on “Smart nyfiken och jäkligt modig

Add yours

  1. Superfin Ampel det där – ja, man vill ju ha något som består när man får det som en present. Det är viktigt att tänka på vilka ord man kan definieras med och vilka ord man vill definieras med – sen kan man utvecklas åt det håll man vill identifieras med – och det gäller att inte bjuda in Jante när man tänker i de banorna. Härliga ord din terapeut satte på dig 🙂

  2. Men vilken härlig beskrivning du fick av din terapeut 🙂 tror att andra ser ens framsteg mer en vad man själv gör 🙂 tycker hon gav den än härlig beskrivning

  3. Vilka grymma ord av din terapeut! Vem vill inte bli beskriven så?!
    Vilken fin present det blev! Den kommer du att kunna njuta av länge!

  4. Vilka fina ord du säger om dig själv, vad glad jag blir <3 Stolt över dig. Kul att shoppa när det är "gratis". Idag har det snöat, regnat och haglat hos oss. Just det solen har också skinit!

  5. Jag skulle vilja säga att jag med är modig. Men det är en bra beskrivning och fina ord. Här har solen med varit framme och det var skönt i solen 🙂

  6. Vad bra att ni har blivit bra vänner och ja det verkar som om alla må lite bättre utav sol ☀️

  7. Vilken fantastisk beskrivning. Modig kan vara bra och ger mycket i livet. Var stolt över att du vågar och sluta aldrig våga, då försvinner en del av dig ❤

Kommentera

Up ↑

%d