Hållbara kläder som gör gott för vår jord

” Inlägget är i samarbete med Movesgood.se ”

Hej

En sak som pandemin medfört är att vi alla förstått vikten av vad som är viktigt i våra liv. Nämligen att ta till vara på våra egna liv och bidrar till en bättre miljö. Som jag ofta poängterar handlar det om att göra det lilla i det stora. Många bäckar små leder till att några få plötsligt blir många. Hållbara kläder som gör gott för vår jord är vad Movesgood.se skapar. De skapar kläder för både dig och vår jord då de använder Lyocell Bambu.

Hållbara kläder som gör gott för vår jord

Movesgood kläderna tillverkas i Lyocell Bambu vilket tillåter huden att andas. Multifunktionella kläder som  kan användas vid alla tillfällen  gillar nog de allra flesta.  Själv har jag nördat ner mig fullständigt i att gå runt dagarna långa i träningstight och stora tröjor. Fast jag klickat hem på tok för mycket fina plagg på sista tiden så går jag jämt och ständigt runt i mjuka sköna träningstight eller mjukisar hemmavid.

Något som jag tycker är extra kul är att nu är det ju helt okej och nästan trendigt att hänga runt i mjuka set och träningskläder. Alla dagar hemma i samband med coronapandemin har säkerligen varit en av de bidragande orsakerna till att försäljningen skjutit i höjden. För inte drar man på sig snygga kjolen eller eller jumpsuiten i skinn när man är hemma. Kanske den största anledningen till att många med mig fastnat i träningskläder och mjukisdjungeln är såklart för att det är så himla skönt att gå runt i mjuka kläder.

Miljövänliga plagg med bambu

Hållbarhet är inte bara en trend utan ett sätt att leva. Movesgoods designar för både dig och vår jord tillsammans. Med en stark tro på alla typer av bra rörelser är bra både för sitt hjärta och hela vår jords överlevnad. Jag blev som de allra flesta positivt överraskad utav dessa helt fantastiska plagg. Det kunde man inte varken ana eller tro att jag 2021 skulle gå runt i miljövänliga plagg. Hållbara kläder som gör gott för vår jord är helt klart allas vår nya melodi.

Varför ska man välja bambu istället för bomull?

Anledningarna är många men här är de främsta. Vilka gör valet så enkla att välja bambu framför bomullskläder.

– Krävs hälften så mycket vatten att tillverka
– Ett starkare material
– Processen skapar minimalt restavfall
– Mjukare och skonsammare material mot huden
– Andas bättre och har antibakteriella egenskaper

Mina egna favoriter om jag mer än gärna skulle vilja fanns i min garderob från Movesgood av Sweatshirt och Loungewear kläder.

GÖR SOM JAG – TA ER EN TITT IN TILL

KRAM

6 thoughts on “Hållbara kläder som gör gott för vår jord

Add yours

  1. Jag älskar SKÖNA kläder men som ändå ser stiliga ut. En stor bonus att dom är bra för miljön och hållbarhet med!! Bra samarbete!

  2. De såg snygga ut också. Bambu verkar komma mer och mer nu, men är så dåligt insatt i de olika materialen. Har nog handlat mindre nu än tidigare, just av samma anledning, går runt i pyjamas eller arbetskläder bara.

  3. Det blir lätt att man mest glider runt i sina mjukisar när man är hemma. Lite trist samtidigt att alla de där fina kläderna man köpt bara får hänga. Underbart däremot att mjukiskläder blivit inne och att alla har dem överallt.
    Bra med miljövänliga kläder. Snygga var de också.

  4. Jag brukar tänka på vad sort kvalite när jag köper kläder oså . Typ ekologisk bomull o så 🙂 det var fina kläder de hade

Kommentera

Up ↑

%d