Ska bara landa först

Hej igen

Igen måste ja nog säga när jag lyser med min frånvaro. Livet har kommit emellan skulle jag kunna säga för att inte säga varken fel eller för mycket. En vacker dag är det dags för mig att berätta vad jag pysslar med och gör nu för tiden. Men den dagen är inte idag. Många pratar ofta om att de ska landa. Så jag säger också att jag ska bara landa först. Alla fina vänner irl och ute i periferin ska veta att jag inte glömt er. Och att jag nästan dagligen tjuvkikar in till de stjärnor som jag följt i många många år. Jag skulle kunna säga att jag trots min frånvaro har lite små koll på er ändå.

Ska bara landa först

Jag om någon ogillar skarpt klyschiga formuleringar där man säger A men inte B. Och ändå gör jag det själv nu. Fy på mig! Lovar bättring med det samma här och nu. Vad har jag sysslat med sedan sist? Mycket fix och trix har det varit men mer om det en annan dag.

Första officiella vårdagen gav jag mig ut på en fixa runda för att hämta hem en massa paket som inte kommit med hemköring. Jag smålog allt när jag sönder frusen av allt blåst kom ner till centrum och såg ett meddelande från min app hos Espresso House. I torsdag var det tydligen vårens första dag. Nej du…den kunde de försöka lura på vem som helst. För här var det storm och värsta vintervädret. Det blåste så mycket att det var tur att jag hade mössa på för annars hade säkert håret stått på trekvart som hos en fågelskrämma. Som sagt ska bara landa först sedan kan jag lova att ni blir dragandes med mig igen.

En granne i vårt område hade fått sin grannes studsmatta inblåst i sin trädgård eller hängandes över staketet som gått sönder. Då snackar man om storm väder minsann. Läskigt ändå om man är ute och åker i ett område och helt plötsligt från ingenstans kommer en stor studsmatta farandes.

Frozen cheesecake till Krimtorsdagens fika

Här hemma har det blivit en tradition att det måste fikas till Krimtorsdagen. Kvällen då vi sitter bänkade framför Efterlyst och I huvudet på en mördare. Wille och jag är stora fantaster utav cheesecake. Så William fick välja ut ett av recepten i nya boken om cheesecake till kvällens fika.

Det var lite meckigare att baka denna nya cheesecake mot den som jag kan utantill och kört på i alla tider. Men jisses vad det var värt allt slit för denna var 10 utav 10. Wao vilken lyxig och kalasgod cheesecake. Är någon sugen så får ni hojta till så delar jag receptet till er från boken.

På tal om fika så fredagsfikade jag på en bit från det som blev över från kvällsfika stunden. En sak är helt säker att denna kommer jag gör många flera gånger.

Kaffemått från Prima gård

Denna veckan har jag varit lite låg och inte alls promenerat som jag borde heller. Tilda har haft hemma studier som alla andra som går på högstadiet så lusten att brumma iväg infann sig inte heller. Så jag gjorde som jag gjort en hel del de senaste veckorna shoppade på nätet. Inne hos Stylemood som drivs av fina Johanna klickade jag hem ett kaffemått som jag varit sugen på länge. Prima Gård är ett Gotländskt företag. De skapar hantverk och hos dem äter du jordnära rätter med gårdens egna örter, bär och tryffel. Maten serveras på Emmas handgjorda keramik som tillverkas här på gården

Min fredagspresent blev ett kaffemått handgjort i keramikverkstaden på Prima. Plus en liten söt förvaringskorg från allas vår Ernst.

Fokus på mig själv

Jag är inte världsbäst på att prioritera mig själv fast jag blivit mycket bättre. Veckans fredagsfokus gick ut på att andas livet och vila när kroppen säger ifrån. Fastnade framför en serie på Netflix ”The Drowning”. Se den om ni vill se kortare serier och gillar att bli berörda av människors olika öden.

Bada i bäcken

När vi flyttade till huset 2007 var killarna mycket och lekte i bäcken framför vårt hus. En gång fick de för sig att de skulle bada i den med regnkläderna på. Tro mig de badade på riktigt för det var två små lergubbar som stod i hallen och skrattade så de tjöt av lycka. Idag när jag gav mig ut på en runda hade det blåst ner en badboll i bäcken. Bollen var inte vår så den har säkert blåst ner dit från någon annan. Vet inte vad bollen skulle symbolisera för mig men om den tänkte att jag skulle bada i bäcken eller vinterbada så få de högre makterna tänka om. För jag tänker inte bada alls.

11 thoughts on “Ska bara landa först

Add yours

 1. saknar ju dig då du inte är här måste jag säga 🙂 Cheesecaken såg ljuvlig ut. Vill väldigt gärna ha receptet på den. Älskar verkligen det men har så dålig fantasi.

 2. Cheesecaken såg ljuvlig ut. Mysigt med krimtorsdag och fika. Älskar också allt som har med krim att göra och I huvudet på en mördare är riktigt bra.

  1. Åh vad jag saknar dig här, du är ju en av mina favoriter❤ så härligt med en uppdatering hoppas att du mår bra, jag är inte heller så närvarande kommer saker emellan jämt och en galen trötthet. Chessecaken såg galet god ut så dela gärna receptet. Här har det också vart rena stormen men idag tittade solen fram. Kram

 3. Jo du, det blåste rejält här. Vid ishuset i Tumba delade ett stort träd på sej, hälften ligger på marken nu. Måsarnas fågelbo i trädet klarade sej dock, så även i år blir vi nog anfallna av beskyddande måsmammor 🙂

 4. Även om jag älskar att läsa dina ord här gläder det mig att du tar en paus då och då. Jag vet inte varför vi får dåligt samvete för det. Våra läsare får ju inte dåligt samvete om dom inte kommer in till oss en dag, eller hur!
  Var rädd om dig och landa när du hittat en bra landningsbana.

 5. Kan vara skönt med en paus i bloggandet, särskilt om man har annat på G som tar tid och uppmärksamhet. Man måste ju orka med allt också. Gott med cheesecake och ja, vi hade snöstormar förra veckan så det känns verkligen inte som vår

 6. I bland kan det vara riktigt härligt att ta en pause i från bloggande och bara landa lite i sej själv som du skriver 🙂 hoppas att du får en underbar dag 🙂

 7. Är det en frozen cheesecake så tar jag gärna receptet! Den ser väldigt smarrig ut!
  Och nej, nu får det vara nog med snö och storm! Nu får det jättegärna bli vår! Det behöver inte alls bli jättevarmt, bara solen kikar fram lite då och då och det slutar falla vita saker från himlen!

 8. Åh denna cheesecake såg ju verkligen så god ut med alla bär på 😍 Jag föredrar också att onlineshoppa så skönt att sitta hemma och ta det lugnt. 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: