Alla golv är unika

” Inlägget är i annonssamarbete med K3 Golv ”

Hej

Golvet är en av husets viktigaste inredningsdetaljer som säger något om både huset och vem du är. Det ska vara rätt golv på rätt plats. Alla golv är unika. K3 Golv är experter på golvläggning och golvslipning. De är verksamma i Stockholm med omnejd och kan hjälpa till med det mesta inom golv. Visst kanske det går att dölja fula golv med några fina mattor men ni måste hålla med om att golvet kan lyfta ett rum.

Alla golv är unika

De som bygger nytt hus har en fördel. För där kan de själva välja vilken stil som helst på golvet, så länge den stämmer överens med den stil man formger huset i. Just nu har jag snöat in på trägolv i gammal plankstil. Jag har sparat ner hur många bilder som helst på fina golv som inspiration de sista dagarna. När jag väl fastnar för något letar jag mycket inspiration om just det.

På den tiden det begav sig att vi renoverade hela huset 2007 var vi helt klara om att vi skulle ha ekgolv i hela huset. Vilket jag trodde var ett enkelt val. Att det sedan fanns hur många fabrikanter och nyanser, ådringar och tjocklek hade jag ingen aning om där och då. Så visst är alla äkta golv unika.  Vi valde att satsa på en tjockare parkett som gick eller går att slipa när golvet har blivit repigt och fult. Det kostar lite mera men lönar sig helt klart  i längden.

Vilket träslag ska man välja?

Parkett går att få i alla möjliga träslag så som ek, ask, lönn och furu bland annat.
När det gäller vilket träslag man ska välja handlar det om inredningen i övrigt. Ni bör inte heller har för många olika golv i bostaden för det ger inte en helt helt – välj max två olika golv. Tänk också på att mörka golv stjäl ljus och att det får rummet att verka mindre. För ljusa golv gäller motsatsen. Ljusa golv ger rummet en känsla av att verka stort, lätt och luftigt. Finns det mycket kvistar i trämönstret får golvet ett livligt intryck, vilket också kan vara charmigt.

Jag bjuder på mina två favorit bilder i golvgalleriet så ni kanske får en känsla för vad jag drömmer.

K3 Golv kan hjälpa er att bedöma om golvet tål en omslipning eller om ni bör satsa att lägga nytt golv.

 

10 thoughts on “Alla golv är unika

Add yours

  1. Jag bor ju i lägenhet så jag v
    Behöver inte bekymra mej för nya golv men jag skulle vilja ha ett ljust golv

  2. Det gör så mycket med fina golv. Det var rätt så nyrenoverat då vi flyttade in, så golven får hänga med ett tag till. Vi har parkett i vardagsrummet, laminat i sovrummet, samt plastmatta i hall och kök.

  3. Jag föredrar också ekgolv, men det finns ju mängder av varianter 🙂 För mig är kvaliteten på golvet viktig också när det kommer till hållbarhet. Vill inte ha ett märke i golvet så fort man tappar något litet.

  4. Golv gör verkligen skillnad.
    När vår lägenhet renoverades byttes alla golv och nu är det genomgående parkett. Visst hade jag själv kanske valt lite andra nyanser, men så fräscht det blev. Som helt nya rum 😀

  5. Har aldrig tänkt på det men det ör faktist sant men jag tror iof att det är så med hela ens hem att de söger mkt vem man är

Kommentera

Up ↑

%d