Strövtåg i min hembygd

Hej Hej

Hoppas att ni alla mår gott. Jag har varit ute på strövtåg i min hembygd idag. Mina ben har fått knata på 1,4 km allt som allt idag. Så visst måste du få tillåtelse att bara lata sig hela kvällen på soffan. Dagens runda gick bort till Klockargårdens Våffleri med ett litet stopp på Karlslund ridskola. Jag är sjukt nöjd och stolt över mig själv idag faktiskt.

Strövtåg i min hembygd

När läget är som det är med allt så gäller det att tänka utanför boxen för att inte tråka ur. Därför gav jag mig iväg med målet mot Klockargården för att äta lunch om de hade öppet. Med en ny ljudbok i lurarna gick jag bara på. Första stoppet blev vid Karlslunds ridskola. En sak som jag ofta tjatar om är att jag väldigt gärna skulle vilja börja på ridskola för vuxna. Som barn red syster och jag tills hon blev avkastad och trampad i magen.

När jag haft ansvar och jobbat med barn med särskilda behov har jag varit med de killarna i stallet en gång i veckan. Tror att jag var minst lika upprymd som pojkarna. Så på vägen tillbaka stannade jag till och pratade vuxenridning med en hästskötare. Tyvärr hade de inte grupper för vuxna så jag får nog söka mig inåt stan trodde hen jag pratade med.

Visst är det alltid något speciellt med utedass.

Varför vet jag inte men det är lite landet och frihet på något konstigt sätt. Men en sak som är säker det är att dassdörren måste bara ha ett hjärta. Är det någon som vet varför dassdörrar ofta har ett hjärta?

När man i Sverige åker på våra vägar och blir nödig så letar vi efter en skylt med ett litet hus med ett hjärta på dörren. Det symboliserar ett utedass eller ett helt vanligt torrdass. Kan hjärtat på dassdörren komma av talesättet ”Finns det hjärterum, så finns det stjärterum ? En väninna till mig tror att hjärtat är helt enkelt en symbol på en upp-och-ner-vänd rumpa. Det kan faktiskt ligga något i det om rumpan.

Magisk lunch på Klockargårdens Våffleri

Till slut kom jag fram till dagens mål nämligen Klockargårdens Våffleri. Som tur var hade de öppet. Gissa om jag blivit besviken annars? Det var verkligen lugnt och skönt till skillnad från när jag varit där innan och det varit kö för att få göra sin beställning. Sommartid har de en helt magisk trädgård att sitta och njuta i medan man fika eller äter mat. Inomhus miljön är hur charmig som helst. På väggarna hänger gamla väggklockor som påminner om en sådan som morfar hade över sin säng.

Jag valde en Norrlandsvåffla till lunch vilken var helt amazing. Det var nästan så den golvade mig. våfflan var med en kall röra på kastanjechampinjoner, creme fraiche, rödlök, kantarellfond och baby spenat. Bara för att köpte jag en chokladboll som efterrätt men den var för stor även för en godisgris som mig så mer än halva fick lämnas kvar. Har ni vägarna förbi Grödinge hållet så gör ett stopp på Våffelstugan vintertid. Ni kommer garanterat inte ångra er kan jag lova.

Mätt och belåten strövade jag hemåt

Innan jag strövade hemåt gick jag en runda i trädgården bara för att. Varje årstid har sin tjusning det är så sant.

 

8 thoughts on “Strövtåg i min hembygd

Add yours

  1. Tack för tipset! Våfflan såg riktigt god ut och den skulle jag gärna prova. Härligt att kunna röra sig i sin omgivning och hitta små guldkorn ❤

  2. Den våfflan såg helt ljuvlig ut tycker jag. Wow. Sådana där vardagliga promenader är alltid roliga att hänga med på. Har ingen aning om varför det brukar finnas ett hjärta på utedassen. Det får vi ta reda på.

  3. Åh, jag hade verkligen älskat våffelstugan – och inte bara för våfflorna utan för omgivningen. Jag älskar verkligen sådana miljöer. Och jag förstår det där med att vilja rida igen – det vill jag också – hästar är underbara djur så vackra. Och om jag bor kvar på gården när jag har lite mindre att göra någon gång i framtiden så blir det nog inköp av ett par hästar – vi har ju liksom stallet redan.

  4. Vad skönt att de hade öppet så du slapp gå hem på tom mage. Den där våfflan såg ju riktigt god ut 😊
    Det gäller verkligen att tänka utanför boxen nu för att underhålla sig

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: