Tilda har en kotkompression i bröstryggen

Hej

Hela dagen igår var jag lika ruttet trött som i torsdags och inte blev det bättre. När jag precis kommit hem efter en fixa runda och lagt in min lilla flaska bubbel i kylen ringde dottern. – Mamma du måste hämta mig för jag är skadad och har jätteont. Som en gasell flög jag upp ur mitt hörn i soffan och åkte mot Flottsbro med R. Efter timmar på Astrid Lindgrens barnakut blev domen Tilda har en kotkompression i bröstryggen efter fallet. Så tråkigt för tjejerna också när kvällen i slalombacken slutade med att Tilda hamnade på sjukan.

Tilda har en kotkompression i bröstryggen

Igår kväll var dottern med två vänner och åkte skidor i Flottbro vilket jag var så avis på. Men efter några timmar ringde som sagt dottern och berättade att hon ramlat efter ett hopp och skadat ryggen och hade jätteont i höften. De samtalen som man som förälder alltid fasar för ni vet som också har barn. Nu har vi ganska nära till Flottsbro men det kändes som evigheter innan vi var framme.

T hade fått hjälp av sjukvårdare och åkt sjuktransport på scooter ner till sjukstugan. Scooter var såklart lite kul för det var ett tag sedan vi åkte det sist. Hur som helst så fick jag även prata med sjukvårdaren på plats som misstänkte någon fraktur. Stort Tack till Tildas fina vänner S och L som tog så fint hand om Tilda tillsammans med sjukvårdaren tills vi kom fram.

Illustration av kotkompression.

Mot Astrid Lindgrens barnakut

Jag måste säga att det gick både smidigt och var smart coronatänk på akuten även om vi på sjukan över fyra timmar. Kanske var det inte så många barn igår kväll men i vilket fall som helst så blev Tilda väl omhändertagen och det var både lugnt och skönt sjukan. Till sist efter röntgen och undersökningar visade det sig att hon fått en kotkompression i övre bröstryggen. Så nu väntar vi på att Ortopeden ska höra av sig för vidare behandling. Troligtvis hör inte de av sig förrän på måndag men vem vet. Domen blev vila från träning i minst fyra veckor efter som en kotkompression kan räknas lite som en fraktur beroende på att den sitter som den gör. Nu håller vi tummarna att det läker som det ska så hon blir frisk och kan träna och vara så rörlig som hon brukar.

Tänkte på en sak medan vi var på Astrid Lindgren att nu för tiden med mobiltelefonerna måste ungdomar orka vänta på sin tur mycket bättre än på min tid. Eftersom de hela tiden kan och har kontakt med sina nära och kära även om de är på sjukhus. Hela tiden och då menar jag hela tiden klingade det i Tildas telefon och pepp när meddelande och snap trillade in. Himla tur för henne att hon hade vännerna med sig hela kvällen även om hon inte var med dem.

Länge sedan jag körde runt dottern i vagn

Det var allt lite konstig känsla att köra runt Tilda i rullstol eller som jag själv sa vagn. Lite för länge sedan nu jag gjorde det sist. Men allt i livet har ju sin egen gång och tiden tickar på framåt för varje dag som går. Från början tyckte T att åka rullstol det var ju på tok för knasigt och pinsamt men efter hand var det nog skönt att ha den och slippa gå när kroppen värkte och gjorde ont.

FFF en fredag som igår

Mina FFF blev det lite si och så med för planen var att ta en god kaffe framför Carina Bergfeldts show. Och sedan lyssna och krypa ner under filten och lyssna på poddar med ett glas bubbel. Men både mitt fredagsfokus och fredagsfika gick upp i rök men vad gör väl det när de går att ta igen en annan dag istället. Hur som helst fick jag min fredagspresent som jag klickade hem i veckan. Nya fräscha trosor från Twilfit som jag tycker har en bra bas sortiment.

Solen strålar här i Stockholm med omnejd och man måste bara ut i det vackra vädret.

Så dags att ta tag i dagen och få lite sol på mig.

9 thoughts on “Tilda har en kotkompression i bröstryggen

Add yours

 1. Men nej, stackars henne. Tur i alla fall att det inte var nått värre, skulle kunnat gå riktigt galet. Om jag inte minns fel är en kotkompression inte så ”farligt”, lite sjukgymnastik så borde det bli bra eller?

  1. Vila från träning i minst fyra veckor sedan ny röntgen och hålla tummarna att det läkt. Ibland kan det ta år tyvärr. En kotkompression är som en fraktur

 2. Åh men aj, nej så ont!! Nu får du passa upp henne ordentligt med gofika, godis, varma filtar och massa massa massa pussar och kramar. Det är det som hjälper!!!

 3. Men stackars liten. Vilken otur. Hoppas det går bra med henne, men säkert tråkigt då hon måste ta det lugnt ett tag nu.

 4. Skadade och sjuka barn är oroligt oavsett hur gamla de är. Min 28-åring har legat i corona, vi har servat bäst vi kan utan att komma in hos honom. Knepigt med det har funkat och nu är han ok igen.

 5. Men usch och fy, stackars T!
  Stackars dig också! Vet hur det är att sitta på akuten, vi har ju varit där några ggr främst med Affe.
  Hoppas att T inte har så ont iaf.

 6. Åh stackars Tilda.
  Hoppas verkligen det läker snabbt och att hon inte få vara som vanligt igen.
  Tur de har sina mobiler när det ska väntas någonstans och kan vara nära vännerna ändå ❤

Kommentera

Up ↑

%d