Turn around och vända oss om

Hej

”Livet är det som händer medan vi är upptagna med att planera andra saker”, sa John Lennon en gång för länge sedan nu. Det är verkligen en sanning som aldrig dör ut. Men trots att vi vill så mycket, så händer det sällan att vi förverkligar våra drömmar. Varför är det ofta så? Att drömmar ofta förbli drömmar. Jag tror att vi måste turn around och vända oss om för att nå våra drömmar i livet. Vad tror ni?

Turn around och vända oss om

Många av oss väntar och väntar på att möjligheterna ska dyka upp istället för att själv skapa tillfällen till de förändringar vi längtar efter. Alla har vi olika förutsättningar och saker som gör att vi bromsar och stannar i det liv som vi ofta vant oss vid fast vi längtar och drömmer om annat. Stora existentiella frågor väljer vi ofta att blunda för. Vad vill du mest av allt göra? Hur vill du egentligen leva ditt liv? Anledningen till att vi ofta blundar är att det såklart är ansträngande att göra annorlunda. När vi väljer att förändra vår attityd, så förändrar vi också vår tillvaro. Alla dessa tänk om frågor kommer fram och rör om i våra inre. Inte kan väl jag? Hur ska allt bli om jag en dag vill bli polis istället? och så vidare har inga svar förutom känslan vi känner i magen.

Magkänslan – ljuger den för oss?

Magkänslan jagar dig tills du lyssnar på känslorna i kroppen. Den dag då kroppen talar i form av fysisk ohälsa har du missat magkänslan alltför länge. Mitt råd är att lyssna på din osvikliga magkänsla. Lita på det du känner i kroppen och lyssna på signalerna inom dig. Gör det i tid för om du väntar för länge talar kroppen rent fysiskt och det resulterar ofta med ohälsa som tema.

Många envisa och prestationsinriktade människor får betala ett högt pris innan de en dag inte har något annat val än att lyssna på vad kroppen och själen säger. I den gruppen räknar jag in mig själv…..

Den där välbekanta känslan i magen som vi ofta känner och hör andra prata om; ”Jag följde magkänslan!” – var kommer den ifrån egentligen? Men när ska vi lita på magkänslan, och när ska vi strunta i den? Frågan som återstår är ljuger magkänslan för oss eller inte? – För den som har mer eller mindre omedvetna och destruktiva livsmönster kan magkänslan vara direkt missvisande. Det beror på att den ofta allierar sig med känslor som rädsla, misstro och otrygghet. Magkänslan kan då vara förödande och göra att tidigare misstag upprepas, säger psykologen Sondre Risholm Liveröd.

Hur tar man tag i sitt eget liv?

Alla har vi små eller stora drömmar och bilder av hur vi vill och önskar leva våra liv. Många rullar bara på för att tiden tickar och man inte kanske orkar göra de förändringar som krävs. Jag pratar ofta om det lilla i det stora. Någonstans någon gång måste man börja lyssna på sig själv och göra sig själv rättvisa. Stå upp för sig själv i vått och torrt liksom. I det ögonblicket du vågar vara brutalt ärlig mot dig själv och lyfta fram dina egna behov och drömmar börjar du förändra ditt liv.

Ta ett steg i taget

Allt behöver inte hända från dag till dag. Livet är en resa som ska vara hela vår tid på jorden. Genom att sätta kortsiktiga och överkomliga mål är chansen större att lyckas och lyckokänsla bidrar med glädje och positivitet och för oss framåt. Känslan av att komma framåt ger oss motivation att fortsätta kämpa och förändra. Dröm stort men lät drömmarna växa fram i sin takt. Genom att gräva djupt inom oss själva hittar vi våra verkliga syften med livet – men låt det ta tid.

Våga utmana dig själv och ta lite risker. Bekvämligheten är en stor orsak till att vi inte riktigt vågar fullfölja våra drömmar. Rädslan är en ännu större bov eftersom rädslan är så djupt rotad i oss. Det gamla uttrycket våga för att vinna är tidlöst hänger fortfarande med och innefattar en stor sanning.

Att älta gamla misstag är det värsta man kan göra. Det finns få saker som begränsar oss så mycket som att ångra saker vi har satsat på en gång. Negativa tankar från förr hindrar oss från att gå vidare in i framtiden. Avslutar detta långa inlägg med några kloka ord från  allas vår Astrid Lindgren.

11 thoughts on “Turn around och vända oss om

Add yours

 1. Jag är så feg egentligen. Tror att min trygghet är viktig nu när jag har den då jag levt så otryggt i så många år. Men visst är det viktigt att leva här och nu, med lite planering framåt.

 2. Tror att som du skriver att man många gånger bara går runt och väntar på ”det rätta tillfället” utan att inse att det rätta är kanske just nu. Man behöver mod för att ta steget

 3. Oj, vilket viktigt inlägg! Jag tillhör också gruppen utbrända, men blev det pga att jag var ensamstående med två väldigt sjuka små barn. Jag blev väldigt medveten om min tid på jorden när min bästa kompis dog väldigt ung. Då insåg jag att jag måste skapa det liv jag vill ha, nu – man vet inte hur morgondagen ser ut och om den ens finns. Nu planerar vi för att uppfylla en av våra stora drömmar om ett liv i husbil. Det är några pusselbitar kvar, men sen så 🙂

 4. Jag kommer ju från två sjukskrivningar med utbrändhet, fibromyalgi, psoriasis och nu även MS.
  Jag har varit en arbetsmyra. Jag hade ingen karriärslängtan men jag ville göra ett gott arbete. Jag tyckte mitt jobb var jättekul, jag var stolt över mig själv som lyckades och jag hade ingen som väntade hemma. Så jag kunde ju jobba mycket när det behövdes.
  Sen var det ju vännerna, kär och älskade av mig så då lyssnade jag på deras problem och bekymmer. Bara det att jag glömde att det var deras problem och inte mina, till slut insåg jag (med en fantastisk psykologs hjälp) att jag inte kunde bära deras problem åt dem.

  Jag avskyr frågan ”vad drömmer du om” eller ”vad skulle du gjort om pengar inte var ett hinder”. Alltså jag har allt jag drömde om som barn (ja bortsett från att jag ville bli statsminister fast den drömmen tappade jag för många år sedan) för jag har hittat kärleken, jag har barn, jag har hus, jag har hundar, jag har vänner och jag har ett jobb jag trivs med.
  Om jag inte behövde bry mig om pengar så hade jag sagt upp mig och bara myst i mitt hem.
  Så jag vet inte vilka förändringar jag skulle börja med.

  Jätteviktig inlägg dock!

  1. Låter lite som vi har samma bakgrund. Livräddare för allt och alla med andra ord. Har också drabbats av utmattningssyndrom två ggr, fått fibromyalgi och utreder nu för ptsd. Stor kram till dig. Att göra små förändringar så som att vakna att vi inte kan eller ska rädda alla andra är frihet

 5. Vilket bra inlägg!
  Jag är precis som du prestationsinriktad och har fått betala med min hälsa, bara för att jag inte var sann mot mig själv. När jag väl lyssnade inåt kändes det bättre, även om det varit en kamp.
  Jag tar med mig ditt inlägg idag och det kommer finnas i mina tankar ❤

 6. Men vilket super bra inlägg tror att många tänker att man kan väna till sen och så händer det aldrig 🙁 Men kanon inlägg tror man måte ta tag i sina drömmar om man vill att det ska hända 🙂

 7. Jag hör Bonnie Tylors låt i huvudet <3
  Vi är så lika du och jag, det är som att läsa ett eget inlägg jag lagt ut på min blogg. Jag hoppas att vi ses och får prata i flera timmar <3 Idag ska jag ha mitt första möte med en KBT tjej, läskigt med det kommer att bli så bra!
  Tack Kamilla

Kommentera

Up ↑

%d