Hälsans hus och ingefära shot

Hej Hej

Idag har jag varit iväg på något spännande som jag inte provat på tidigare nämligen Soul Therapy.  Jag har provat på en hel del olika saker genom åren nu vilket jag tycker är både intressant och kul. Hälsans Hus och ingefära shot. Så jag åkte in mot stan imorse och Hälsans Hus. Inne i stan var det också vinter men inte på långa vägar som hemma i Uttran. På Söder var det mest moddigt och isgata skulle jag nog säga.

Hälsans hus och ingefära shot

I Hälsans Hus finner man en unik mångfald av läkare, kropps- och samtalsterapeuter, samt flera ideella föreningar och en vegan restaurang alla med en helhetssyn på hälsa.
En oas för kropp och själ helt enkelt skulle man kunna säga. I samma hus ligger den välkända och fina restaurangen Hermans som serverar vegansk mat. Hermans är riktigt bra kan jag säga som ätit där några gånger i samband med konferenser i utvecklingsteamet när jag jobbade på Söder som förskollärare sist. Tyvärr hade de stängt nu på grund av corona annars hade jag lunchat där vilket var dagens plan. Men så fort pandemin är över skulle de öppna igen som tur var.

Hälsans hus har även flera konferenslokaler där jag varit i samma sväng som de konferenser jag nämnde tidigare. Att bara stå framför anslagstavlan inne vid repan är som ett smörgåsbord för alla som är intresserade av alternativa behandlingsformer. Något som jag blev lite nyfiken på medan jag stod där idag var kinesiologi.

Soul Therapy på schemat

Soul therapy innebär att väcka sin autentiska själ. Att leva autentiskt handlar om att känna och hantera sig själv. Att vara autentisk och sann mot sig själv är att må bra på riktigt. Du kan påminna dig om vad som är viktigt för dig när du gör dina val i vardagen. Så hur var denna session som jag var på?

Jag var på en introduktion till själsterapi som var 3 timmar lång. Själsterapi är ett terapeutiskt tillvägagångssätt för att förstå den mänskliga upplevelsen genom att omfamna helhet i sin kropp, själ, ande och känslomässiga kropp från själen. Detta gjordes genom att jag svarade på frågor och att vi pratade runt dem. 

Gav denna terapi mig något nytt? Svårt att svara på men jag trodde nog att det skulle vara lite mer typ likt meditation och väcka mitt inre mera. Väcka nya saker i mig kanske jag skulle kunna beskriva vad jag menar. Milla som håller i soul therapy ger dessa terapier både enskilt och i grupp om man så önskar.  Viktigt att tilläga att Milla var super trevlig och lätt att prata med. Jag var ensam och det var skönt tyckte jag. Nackdelen med denna terapi var att den mestadels var på engelska. Hon pratade engelska mestadels och jag svenska.

Fixade till en ny flaska ingefära shot

Gillar ni ingefära shot? Eller boostar ni er med annat såhär års? Det gäller att vara steget före och försöka hålla bacillerna borta. Det ska ju vara så hälsosamt och bra för immunförsvaret med ingefära. Ibland när jag tycker att det härjar mycket förkylningar brukar jag göra en sats med ingefärsshots.  Ingefära är hälsokost i sin mest koncentrerade form. Som ska vara grym för viktnedgång, en hjälte förkylningar och en räddare om du har migrän – det är bara några av fördelarna. För jag vill verkligen inte bli sjuk så därför shotar jag ingefära bara för att.

 

12 thoughts on “Hälsans hus och ingefära shot

Add yours

  1. Kul att testa på något nytt. Blir nyfiken.på hur terapin fungerar fortsättningsvis och om du kommer att fortsätta.

  2. Vad kul att du testade det! Det låter ganska likt meditation som du säger. Vad roligt att det finns ett hälsans hus och det fanns ju en hel del behandlingar att välja på där som du säger, det vore kul att testa lite av dem.

  3. Det händer att jag periodvis tvingar i mig ingefära shots, men jag hatar verkligen ingefära så vida det inte är en liten gnutta som krydda i maten. Det finns otroligt många olika terapier – som ung studerade jag en del av de terapier som kommer från Kina. En del tror jag på en del inte – det jag tror på är att vi i västvärlden måste sluta behandla symtom och istället hitta orsaken bakom symtomen och det tror jag de här alternativa terapierna kanske kan bidraga till. Man måste förstå att kropp och själ hänger ihop.

  4. Kul att testa nytt. Lät spännande tycker jag. Min frisör köpte med sig en shot till mig i morse. Mådde genast bättre.

  5. Men nu har du testat det, kanske du känner att det var något för dig om någon dag. Ibland är inte kropp och knopp mottagliga.

  6. Vad roligt att testa på något nytt. Låter spännande 😊 aldrig testat Det här med ingefärashot. Är det gott?

Kommentera

Up ↑

%d