Bönor och blad till mig

Hej Hej alla fina fredagsfirare

Dagens lilla jag har precis varit inne i stan i värsta slasket. Gissa om jag var en blötmössa? Trots ett bajsväder så är jag glad att jag kom iväg en sväng. Bönor och blad till mig. Tänk om jag skulle våga mig på att önska mig storverk 2021. Att önska kostar ju fortfarande ingenting. Hur som helt det går ju alltid att böna och be även om det känns lite för overkill för min smak.

Bönor och blad till mig

Som sagt jag åkte in till stan idag. Egentligen för att göra en dag med lite fika och lunch med en vän. Men vädret var sämre än sämst när regnet stod i backen och det var isgata lite överallt och så var H´s dotter sjuk. Så det blev lite in och ut eller fram och tillbaka om det låter mer passande. Mitt stora paket från Åhlens med bland annat förra veckans fredagspresent kom igår till Åhlens och behövde hämtas.

Denna veckan fick det bli en påse the från Bönor och blad till mig i fredagspresent. Ja mina vänner det är stor skillnad på att dricka bra lösvikts thé mot att köpa the i matbutiken. Många säger att det inte alls är någon skillnad men de måste ha fel på smaklökarna eller på tok för mycket mjölk och socker i för det är skillnad. Nog om det nu – jag fick rabarber med grädd thé vilket är en kär favorit som alltid funkar i alla lägen.

Himla tur att jag tog bilen

Vilken himla tur att jag åkte bil in till stan idag. För annars hade jag lätt blivit ett hatobjekt i SL trafiken med den stora paketen som jag kånkade på. Inte för att den var särskilt tung men ack så himla otymplig skulle man kunna säga. I stora lådan låg lite av varje som jag hittade på reasidorna inne hos Åhlens. Jag är lite av en mästare att leta och hitta reasidor hos de flesta företagen. Förr gjorde jag ofta superklipp på olika reorna. Nu däremot hittar jag en hel del bra guldkorn.

Allt på bilden plus en korg till och fyra svarta ramar fanns i lådan men syns inte på bilden. Kan ni tänka er att allt detta blev mitt för endast 246kr? Bra klipp helt enkelt. Tärnljus kan man ju fråga sig. Men vem vet? För 9 kr styck kan de garanterat komma till användning någon gång. Jag kanske ska gå lucia och vara tärna i år, vem vet?

Take away fika i bilen

Veckans fredagsfika fick bli en kaffe i farten. Himla tur att jag knöt till ett handtag på Åhlens lådan annars hade jag nog blivit utan min kaffe. Så för mig blev det en fredagsfika i bilen medan jag körde hemåt och lyssnade klart på veckans avsnitt av Alex och Sigges podcast. Min fredagsfokus stund idag blev att sitta och köra bil med Alex och Sigge i lurarna och dricka gott kaffe samtidigt. Ni vet ju att det stora ofta finns i det lilla och vise versa.

 

12 thoughts on “Bönor och blad till mig

Add yours

 1. Det är så stor skillnad på te från en riktig tebutik och en matbutik. Det är så mycket bättre från en tebutik!
  Här har det även varit tråkigt väder och nästan all snö är borta.

 2. Härlig fredag du fick till. Blev ingen FFF för mig idag tyvärr. Får köra på det nästa fredag. Helt klart är det stor skillnad på köpete från ica och ett riktigt i lösvikt.

 3. ÅH Rabarber grädde är min favorit sort!! Min kollega gör kallt långdricke te till mig varje dag på jobbet. Den ställer hon i kylen dagen innan. Vad synd att du bara fick ta latte i farten. Men bättre fikatid nästa fredag.

   1. Jag har bara druckit te i från en vanlig mat butik men skulle vilja testa i från en riktig te butuk

 4. På jobbet kör jag alltid med vanligt påste, men hemma har jag alla möjliga sorters löste. Rabarber grädde är smarrigt! Jag föredrar sådana fruktiga teer. Det är nog dags för mig att rensa lite i telådan i köket faktiskt 🙂

 5. Det är så kul när man hittar fynd på reasidorna det är ju så bra! Låter som du fick en skön stund med att bara vara på vägen hem med podden 🙂

 6. Rabarber och grädde är så gott te och ja man kan göra mycket fynd på reor av olika slag, alltid roligt när man hittar saker billigt som man vill ha

Kommentera

Up ↑

%d