Möjligheternas väderskydd

”Inlägget är i annonssamarbete med Team Tejbrant AB”

Hej

Jag kom i kontakt med Tejbrant AB i veckan och deras väderskydd. Möjligheternas väderskydd. De är marknadsledande inom kundanpassade gatumöbler och belysta reklambärare. Ni vet de där skydden vid busstationen som alla trängs under när väder inte är toppen. Jag fick en toppen idé när jag satte mig in i Tejbrants verksamhet.  Plötsligt såg jag en ny möjlighet att använda dem inom förskolans värld.

Möjligheternas väderskydd

Att det ofta finns någon form av utemiljö där barnen kan vara under tak när de är ute på förskolan är vanligt. Ofta är de byggda som en förlängning eller är en pergola av något slag. När jag jobbade som förskollärare i Tullinge med de allra yngsta barnen hade vi som projekt bussen, eller Runt runt i Tullinge som blev det stora projektämnet. Barnen var fascinerade av bussarna som åkte utanför och alla stora byggmaskiner som arbetade i området. Ofta gav vi oss ut och åkte buss.

För de yngsta barnen var det stort att sitta och vänta på bänken i busskuren, lämna biljetten, trycka på av och påstigningsknappen. För att inte tala om att sitta ensam på ett eget säte i bussen. Många gånger hade vi små möten i busskuren och flera barn ville tejpa teckningar på väggen i kuren. Det var med denna erfarenhet jag såg möjligheterna väderskydd.

Tejbrants väderskydd på förskolegårdarna

Ofta vill både barn och pedagoger dokumentera sina projekt så de blir synliga och levande för barnen både inomhus och ute på förskolans gård. Jag tänker att om det skulle användas ett väderskydd där det vore enkelt för pedagogerna att öppna och stänga väggarna. Så kunde de samla bilder, målningar och dokumentation emellan väggarna vilket skulle göra att ingenting blev sönderblåst eller blött av regn eller snö. Tänk er lite som när vi alla ser den reklam som ofta finns i dessa kurer eller skydd.

Vilka möjligheter ser ni med väderskydd?

Tejbrant AB erbjuder både små och stora väderskydd anpassade till olika miljöer såsom offentliga platser, torg, stationer och avenyer. Väderskydden möter och klarar av alla olika klimat som tänkas kan. Jag tänker att genom att använda sig av någon form av plexiglas vilket skulle vara okrossbart skulle min idé vara perfekt. Så alla som ska bygga förskolors utegårdar och även skolgårdar – Tänk utanför boxen och satsa på ett proffsigt och tåligt väderskydd. Vilka möjligheter ser ni med väderskydd? Häng på och utmana mig i att se unika nya möjligheter och användningsområden.

 

 

 

9 thoughts on “Möjligheternas väderskydd

Add yours

  1. Funderar på hur hållbara de är egentligen… blir alltid så less på att se sönderslagna väderskydd. Det är väl det man måste satsa på och om det går att kombinera med öppningsbara så att barnens tekningar kan få hänga där hade det varit en superide

  2. Vad roligt att du tänker utanför boxen! Jag har aldrig funderat på det, men jobbar ju inte heller inom förskolan. Roligt att se möjligheter på andra ställen än där det kanske är tänkt!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: