Härligt med kramgo snö

Hej 

Nu sitter jag för första gången idag i mitt favorithörn med gott kaffe. Visst är det härligt med kramgo snö. Mina kinder är alldeles rosiga efter en dag ute i snön. Julen är bortstädad förutom ett ängelljus som jag såg att jag glömt plocka bort. Egentligen ska ju julen vara kvar till tjugondag Knut men jag tröttnade på att ha den kvar. Nytt år betyder nystart så att säga och då kan ju inte julen ligga kvar och skräpa. Eller vad säger ni?

Härligt med kramgo snö

Vet ni att ibland saknar jag verkligen mitt jobb som förskollärare. Jag är ett utebarn eller nu måste man väl säga utetant men ni förstår säkert vad jag menar. När man vid snart 50 års ålder fortfarande är lika glad åt snön, vattenpölar och att leka i sandlådan då är man en förskollärare så är det.

Allt granris och båda julgranarna är uppdragna till rishögen allra längst upp vid tomtgränsen i skogen. Så mycket pulsandes i snön blev det för min del idag. Jag kunde bara inte låta bli att göra både änglar och en liten snölykta. Hoppas verkligen att vi får mycket mycket mera snö så det kan bli kojbyggen på g snart.

Många kulor var det allt

Att riva min snödrottning var lättare sagt än gjort och jag var ganska nära till att säga några fula ord när tyget från bollskallen inte ville lossna som jag ville. Skam den som ger sig till slut trollade jag fram piedestalen som var stommen till hela skapelsen. Hennes tärnljus tappade jag någonstans men efter en stunds letande låg det ganska synligt så det kunde läggas i lucialådan igen.

Himla tur att vi har fyra årstider

Varje gång vi på riktigt får en ny årstid jublar mitt sinne för jag skulle aldrig kunna välja vilken jag tycker bäst om. Alla har sina tjusningar och är man som jag ett jordbarn då mår man bra av att vara ute i naturen och uppleva årstider och dess skiftningar. Tänk att bara på kanten är till grannens kompost kan vara lika vacker i alla årstider. Men visst har vi längtat efter ett vinterlandskap just nu.

Nu tänker jag lata mig en bra stund med datorn i knäet efter allt jag hittat på idag och den långa snöpromenaden.

 

17 thoughts on “Härligt med kramgo snö

Add yours

  1. Själv är jag egentligen inte så mycket för snö här i Skåne, det blir ändå mest slask.. I fjällen älskar jag snön, där de är kallt, vitt och vackert! Dock är jag glad över snön vi har fått nu för barnens skull, plus att det känns ljusare när det är vitt utanför fönstret.

  2. Det är härligt när snön kommer, och extra roligt är det förstås om man har barnasinnet kvar. Men även om jag tycker om kramgo snö så så tycker jag att luftig pudersnö som glittrar i solen är underbart!😊

  3. Jag blir också lika glad när snön kommer. Det är ju en bristvara där jag bor. Är nog lite som dig, En storstadstjej som älskar naturen 🙂 Det ena utesluter inte det andra typ

    1. Så härligt att snön äntligen har kommit här är det bara kallt men ingen snö fortfarande 😊 mysigt du ser ut att ha där i snön

  4. Än så länge har vi inte så mycket snö här och den som fallit är inte det minsta kramgo. när jag var liten och det fanns snö älskade jag att göra snölyktor och snögrottor men det ä många år sedan vi hade så mycket snö nu. Men jag tycker om när den dyker upp och hoppas alltid på att den inte ska töa bort meddetsamma och omvandlas till slask.

  5. Man ser verkligen att du är som ett litet barn i snön. Så underbart. Jag är en sommartjej, dom andra årstiderna behöver jag verkligen inte. Jag ser inte tjusningen som många andra gör :/

  6. är inte så förtjust i snö, men barnen gillar vintern så det har väl sin charm ändå, alltid bra när man kan hitta saker man gillar med allaårstiderna

Kommentera

Up ↑

%d