Antingen eller – Hur svårt kan det vara

Hej vänner

Det känns som om allt jag gör bara blir halvdant gjort just nu. Jag vill ha raka besked ja eller nej lite som av eller på liksom. Velande och saker som drar ut på tiden är inte min melodi och faktiskt aldrig varit heller. Lite för otålig och lite för mycket speed har det alltid varit i mig. Antingen eller – Hur svårt kan det vara. Det är tydligen mycket svårare ibland än vad man tror. Men viktigast är att även när det är svårt och går långsamt att fortsätta gå. För så länge du går så kommer du framåt till slut.

Antingen eller – Hur svårt kan det vara

Jag vet inte om ni förstår mig när jag hela tiden skriver i klyschor men så får et vara ett tag framöver tills jag kommit fram om man nu kan säga så. Hur som helst. Igår när jag till exempel började plocka bort julen kom jag bara halvvägs. Lite för att jag inte hade lust att bära in alla jullådor och städa och dona hela huset. Så att ta mig an att plocka bort julen blev halvdant eller halvfärdigt vilket man nu väljer att säga.

Jag fick min vilja igenom

Igår kväll åkte jag och stor och liten in till stan för att jag äntligen skulle kunna hämta ut mitt paket som landat på Åhlens i Skanstull. Jag hade även en retur på Stadium som blev lämnad. Vi var lite oense om vi skulle gå en promis runt på Söder. Tur för mig att jag drog vinst lotten. För det var så skönt att gå runt i stan i mörkret och bara andas livet. För mig spelar det ingen roll om jag går i stan eller i skogen jag älskar kontrasterna av stort och smått.

Pratstund med en fin vän lättade hjärtat

Hur är det möjligt man frågar sig gång på gång….Jag slutar aldrig förundras över människan och hens olika avsikter. Det spelar inte så stor roll känns det som ibland hur långt bort man placerar sina energitjuvar för de äter sig in lite av och till i alla fall. Till dig som skickade….som  om jag inte skulle märka när hen skickade via Blocket en tänka på vid hundköpslista. Tack för tipset men jag varken vill eller behöver dina tips. Jag skulle vilja säga ge dig nu men det tjänar nog ingenting till.

Hur som helst väl hemma fick jag mig en pratstund med en av mina kloka vänner Malin. Vi planerade en hej-dundrandes bubbelkväll med bus och skratt. Den ser jag framemot. Du är en stjärna med ett stort hjärta M.

Ibland blir man trött på sin egen röst

Så var det ofta när jag jobbade som lärare i förskolan eller på gymnasiet att jag pratade så himla mycket att tystnad var det skönaste som fanns efter jobbet. Idag har jag pratat hur mycket som helst i telefon. Lite klokare och nya saker att tänka på och fundera på blev mest svaren och nya möten eller samtal inbokade. En sak var i alla fall super duper skönt. Nämligen att jag kunde ha flera av telefonmötena medan jag var ute och gick i skogen. Lite nytta med nöje är ju liksom aldrig fel.

Omkullvälta rötter tycker jag alltid ser ut som något. Min morfar sa alltid att det man såg var de. Att de kom tillbaka genom något eller någon fast de var döda liksom. Tror minsann han var lite medial vår morfar precis som jag och min lillebror är.

Sötnosar nu måste jag hoppa in i duschen så det blir lite människa av mig också denna tisdag.

 

 

5 thoughts on “Antingen eller – Hur svårt kan det vara

Add yours

  1. Tekniken är fantastisk när man kan fixa både promenad och telefonsamtal på samma gång. Vänner är ju också fantastiska…precis här och då när man måste få prata av sig.
    Julpyntet får stå kvar lite till för jag orkar inte hämta ner lådorna än
    Kram Kajsa

  2. Gillar verkligen att prata när jag är ute och går. Inte alltid förstås, men emellanåt. Lite som att ta en promenad med en kompis, även om man inte går bredvid varandra.

  3. Oj, vad jag känner igen mig i början. Jag är nog ofta den som velar, men när jag själv behöver ett beslut från någon annan för att själv kunna fortsätta framåt har jag inget tålamod alls. Jag skulle behöva öva på att både ta snabbare beslut och att ta lite mer tålamod med andra 😉 Härligt att du och Malin fick en så mysig stund tillsammans. Kan bara hålla med om att hon är en stjärna!

  4. Men fina raring❤❤❤ klart vi ska träffas och fira livet och vänskapen. Snart så❤❤ Du är fantastisk, glöm aldrig det.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: