Valp drömmen blir bara starkare och starkare

Hej Hej

Idag var första dagen på bra länge som jag faktiskt ställe klockan. Inte för att jag behövde det men jag vill försöka börja komma tillbaka i lite vanliga tider i alla fall. Att somna sent eller tidigt kanske man ska säga är så skönt men hela dagen blir lite knasig. Särskilt nu när solen går ner igen redan vid tretiden. Valp drömmen blir bara starkare och starkare. Det är nära nu skulle jag kunna säga. Mitt i allt kaos. Men det kanske är precis vad jag behöver en valp som sprider ljus och glädje.

Valp drömmen blir bara starkare och starkare

Att skaffa en hund innan jag fyller 50 har jag haft som ett mål i livet på min bucketlist. Den kommer jag nog inte klara när 50 årsdagen kommer närmre med en rasande fart. Men en liten valp under året ska jag allt kunna klara av. Mellan och liten är helt klart övertygade om att valpen ska finnas med oss innan min stora dag och letar febrilt efter just vår valp.

Förr sa jag alltid att en chokladbrun pomeranien skulle det vara i mitt hundstall. De är supersöta men jag gillar egentligen Pomchi bättre. Egentligen spelar inte rasen så stor roll för mig mer än att vovven ska vara liten och söt.

Åka långt eller relativt nära

Jag vet inte men tror på att kunna se och hälsa på sin tingade valp minst en gång innan det är dags att flytta hem till oss. Därför letar jag uppfödare inom radien på max tre timmars resväg. Åka ända ner till Malmö även om valpen ser gudomligt fin och gosig ut känns lite si så där. Tänk om bilderna inte överens stämmer eller vad som helst liksom. Ni som köpt valp, hur har ni tänkt och gjort innan den var leveransklar?

vovf

Tänka på vid valp köpet

Var noga med att träffa valpen i uppfödarens hem, så att du ser att hundarna kommer från en trygg miljö och mår bra. Besök gärna flera gånger om det är möjligt, säger First Vet. Det är lite så jag tänker därför jag inte vill åka för långt. Många sidor har det blivit som jag lusläst i helgen. Jag vill ju kunna och veta allt och gärna lite till. Kanske det allra viktigaste är ändå i slutändan att hund och ägare verkar tycka om varandra samt att. När man hämtar hunden ska det finnas:

 • Registreringsbevis
 • Köpeavtal
 • Veterinärbesiktningsintyg som är max sju dagar gammalt
 • Vaccinationsintyg (om valpen är vaccinerad)
 • Ägaranmälningsblankett med hundens uppgifter ifyllda som visar att valpen är id-märkt med chip eller tatuering (Skickas ibland in direkt av uppfödaren)
 • Ibland har uppfödaren redan tecknat en försäkring som nya ägaren kan ta över annars teckna en egen.

Tecknade Bilder Hund

Svårt med namn på en hund

När det kommer att välja namn till sin hund är det svårt tycker jag. Ibland har ju valpen redan ett namn vilket man kanske kan fortsätta ha om man gillar det. Här hemma går diskussionerna varma om vad vår kommande valp ska få heta. Mellan och liten är överens om det blir en hane medan jag är lite tveksam till det. Vi återkommer helt klart.

 

 

13 thoughts on “Valp drömmen blir bara starkare och starkare

Add yours

 1. Åh, så mysigt att gå i valptankar. Eller till och med förberedelser! När jag skaffade Nappe var jag verkligen klar över vilken ras jag ville ha och höll utkik efter just den. Jag var beredd på att åka en bit, men där spelade nog ödet in, för plötsligt dök det upp en uppfödare bara 15 minuter från där jag bodde som skulle ha valpar som var leveransklara precis till min planerade semester. Det kunde inte ha blivit bättre!

 2. Hur mycket jag än saknar min älskade pälsboll, så blir det ingen ny. Man blir alldeles för uppbunden och nu när barnen flyttat hemifrån vill jag kunna utnyttja friheten att inte planera och kolla med hundvakten utan bara gör precis vad jag vill när andan faller på. Vi lånar grannens hund när vi vill och det är bästa lösningen just nu för oss alla.

 3. Jag hade nog kunnat tänka mig att ha hund igen, men har tyvärr inte tiden just nu. Jag gillar dock inte småhundar så väldigt mycket. Jag vill gärna ha en dobberman igen, eller Gran danois – älskar dessa hundar och deras fina lynne.

 4. Jag vill så gärna ha en hund jag med, Min stora dröm helt klart. Just nu ligger nog en engelsk staffe högt upp på önskelistan,

 5. Å vad mysigt att vara i valptankar! Under 2020 var det många som köpte valp, så tyvärr är ju valppriserna helt galna nu!! Håller tummarna att ni hittar vad ni letar efter!

 6. Åh jag försöker övertala mannen om en hund. Men hans mamma är allergisk. Men för tusan…. hon är här 2 ggr om året….

 7. ja vill ha hund i bland fast vi har alla katter . men åh va söt denna lille nalle va förstår du vill ha men nä ja tror oxå mest på nära så man kan hälsa på o veta allt är ok . inte bara hem dagen
  lycka till du får visa sen
  god fortsättning vännen

 8. Åh vad mysigt att ni snart ska skaffa en hund. Det är också en dröm jag har. Men det kräver mycket jobb och förberedelser innan 🙂

 9. Åh så roligt att skaffa hund! Vi har också pratat om det, men det får blir om vi har andra jobb där inte hunden lämnas ensam så länge om dagarna 😊
  Det är mycket att tänka på när man skaffar hund men det är det ju för varje ny familjemedlem!

 10. Jag tycker andras hundar är sötast, hade en själv när jag var yngre men har ingen lust att skaffa en ny, om jag ska ha ett husdjur i framtiden så väljer jag en katt istället. Men alla är olika och huvudsaken är att man själv känner att man har den tid och det intresse som krävs för att ha hund. Så att hunden får det liv den förtjänar

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: