Good things are coming 2021

 Hej Hej

Nya året 2021 har precis börjat. Igår var nog den konstigaste och mest annorlunda nyårsafton på många år. Men det beror ju egentligen på vad man jämför och associerar med nyårsfirande med. Jag och säkert många med mig lämnar 2020 med ett leende på läpparna trots allt och ser framåt mot nya friskare tider fyllda med liv och äventyr igen. Good things are coming 2021. Det är så vi alla måste tänka och jobba för. För förr eller senare kommer allt vända och det goda livet återvänder för oss alla på alla plan.

Good things are coming 2021

Alla bär vi på en inre önskan om evig lycka eller lycka när livet känns motigt. Visste ni att de faktiskt går att påverka vårt välbefinnande till det bättre. Även om vägen dit är lång och snårig och fylld med motgångar så vänder det alltid. Efter natten kommer alltid dagen och ljuset till slut.

Ett viktigt konstaterande är att varken pengar, utseende, ålder, kön eller ras har med lyckan att göra. Så sluta dröm om att den dag du vinner på lotto – då blir jag lyckligast i hela världen och alla mina problem löses. Det funkar inte så tyvärr. Förmånen att ha goda sociala relationer samt att kunna älska och älskas sägs vara den gemensamma nämnaren för lyckliga människor.

Hemligheter som sägs göra människan lyckligare
 • Gör mer, inte mindre – de som har väldigt lite eller ingen tid över alls sägs vara lyckligare. Då de oftare får mer input och fler källor till glädje. För mycket tid till ingenting kan leda till tristess och är ganska betungande.
 • Vårda dina relationer – spendera då tid med dina vänner och familjemedlemmar. Se dock upp med om relationen ger dig eller tar din energi. För är det några vi inte bör umgås med och ska akta oss för är alla de energitjuvar cirkulerar kring oss.
 •  Byt jobb och bryt med saker om du inte trivs – Att stanna kvar på jobb och i relationer du inte mår bra i kan skapa riktig ohälsa och ångest.
 • Planera in lyckan – Att passivt sitta och vänta på lyckan är inget vinnande koncept. Planera in saker som du själv tycker om och mår bra av. Glädje föder ofta lycka.
 •  Hitta meningen – Vi behöver hitta mening i våra egna liv. Skapa meningsfullhet för utifrån dig inte efter partner eller barnen för de är inte du. De som lyckas hitta en mening med sitt liv  sägs leva längre.
God fortsättning till er alla

Här hemma firade vi i lugn och ro. Tilda stod för desserten. Hon hittade ett spännande recept av Camilla Hamid på My Kitchen Stories. En Koladröm med Smulor av drömmar, varvat med syrlig färskostkräm och härlig dulce de leche. Vispad grädde, chokladströssel. That’s it! Så enkelt och så gott. Ni bara måste prova!

Raketer i massor som alltid

Precis som varje år skjuts det hur mycket raketer och fyrverkerier som helst i vårt område. Det är så vackert och den ene skjuter finare och större pjäser än den andre. Jag själv är en fegis och kikar mest och beundrar. Många filmar så fina filmer på alla fyrverkerier men jag hinner inte med för jag blir helt uppslukad av alla vackra färger och skådespelet på himlen.

7 thoughts on “Good things are coming 2021

Add yours

 1. Gott nytt år! Den där desserten låter/ser mycket smarrig ut!
  Jag tror inte att man bara kan sitta och vänta på lyckan, man måste jobba lite för det. Som du skriver, vårda sina relationer och ta bort energitjuvar tex.

 2. Gott nytt år till dig också! Vilken god dessert Tilda stod för mums säger jag. Jag tror man själv måste göra så att man mår bra, jag har insett att jag behöver byta bort en person i år som annars tar mycket energi. 🙂

 3. Den där desserten såg verkligen god ut….passande till nyårsfirande verkligen.

  Att finna lycka är inte alltid enkelt och fråga är om vi måste vara lyckliga hela tiden? tror det är bra om finner glimtar av lycka att se tillbaka på. Jag tror på motsatser – utan sorg vet vi inte vad lycka är, utan hunger uppskattar vi inte mättnad, utan sjukdom gläds vi inte åt hälsan – en skopa av både ock är nog ändå bäst. Men håller med om att man måste göra sitt bästa för att må bra och finna glädjestunder i livet.

 4. Bra punkter att följa väldigt kul att läsa bra arg följa dessa punkter tror med att bättre tider kommer snart 😊

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: