Utvärdering av Kamillas Kamera 2020

Hej

I bloggvärlden finns det två typer av bloggare rent krasst hobbybloggare och de som tjänar pengar på sin blogg/kanal. Inom båda grupperna finna stora variationer men så fort det går att tjäna en slant på sin blogg blir den en verksamhet. Alla de bloggarna behöver inte bli företag utav utan det går prima att vara egenanställd och fakturera på egen hand eller via något av alla de företag som är lätta att använda sig utav som egenanställd. Jag hängde på utmaningen från United Influencer om att utvärdera bloggen. Utvärdering av Kamillas Kamera 2020 kan bli knepigt i år. Ambitionen var på topp bitvis och vid andra tillfällen lika med noll. Just därför kanske extra viktigt att utvärdera och se över vad som varit upp och ner.

 

Utvärdering av Kamillas Kamera 2020
1. Vad är din sammanfattning av ditt blogg året 2020?
Sammanfattningen av 2020 är att som jag nämnde ovan är att motivationen och energi för bloggen brustit stundtals av olika anledningar. Men i det stora hela har jag hållit mig till ”Kamillas Kamera – Mitt liv och mina dagar genom kameran”. Sedan skulle jag kunnat gasa ännu mera fullt ut men hälsan och jag har varit viktigare.
2. Hur har ditt engagemang varit i bloggen? 
Upp och ner som mitt 2020 över lag.
3. Hur har dina läsares engagemang varit i bloggen?
Bra tycker jag. När jag drog igång #fixit i somras var det flera som hängde på. Jag tror och hoppas att de som läser och följer mig vet lite hur Kamillas Kamera funkar. Men man kan alltid göra mera för att kommunicera med de som hälsar på såklart.
4. Vad är du mest nöjd med?
Framför allt att jag når ut så enormt bra via SEO och via google som jag gör nu. Vilket gör att bloggen lever även om det är tyst här inne några dagar. Jag är nöjd med allt jag lärt mig kring läsbarhet, seo och hur man når ut till läsarna.
5. Vad är du missnöjd med?
Att jag inte hade energi att hänga på det supertåg som erbjöds. Men eftersom bloggen bygger på mitt liv hade det blivit mest fejk där och då och det är inte jag.
6. Har du ökat eller sänkt dina besökarsiffror?
Jag har ökat massor mycket på rund av min Page Authority (PA)  som förklarar hur bra en specifik sida kommer att rankas på sökmotors resultatsidor. Samt att jag även jobbat upp min Domain Rating till en bra nivå för att vara jag.
7. Om besökssiffrorna ökat, vad kan det bero på? 
Se svaret ovan men sedan hoppas jag att de som återkommer gör det för att jag kan ge inspiration, feel good, prata om livet. Och visa på snygga och fina bilder särskilt när jag lagt ner tid på att få till dem.
8. Om besökssiffrorna minskat, vad kan det bero på?
9. Hade du en struktur (röd tråd)?
Vet inte om jag har någon bra struktur med olika teman typ varje dag och sånt. Grejen är den att jag tröttnar så lätt på strikta ramar. Strukturen är mitt liv och dagar genom kameran vilket jag hoppas kunna förmedla.
10. Planerade du dina inlägg?
Jag är sämst på att planera bloggen så. Det är lättare att tänka så när jag har flera samarbeten med olika företag.
Med hjälp utav dina svar på ovanstående svar planera för din blogg 2021
11. Beskriv din blogg 2021
Det måste bli samma som det alltid varit. ”Kamillas Kamera – Mitt liv och mina dagar genom kameran”
12. Vilket mål har du med din blogg?
Jag hoppas att bloggen ska få lite extra fart framöver när jag tar nya stora kliv ut i livet. Det skulle kännas skönt att ha följarna med mig på min resa 2021.Krypiskt svar men jag kommer förklara hur jag tänker framöver. Och när jag själv är där så att säga.
13. Hur ska du öka engagemanget från dig och dina läsare?
Fånga läsarna och bjuda in dem till mitt liv lite extra. Skriva bra captions och texter som inspirerar, försöka förmedla positivitet och feel good.
14. Det du var nöjd med, kan det bli ännu bättre?
Jag tror att vi alla kan vara lite nöjda men det är viktigt att sätta nya mål och planera för nya äventyr, kunskaper och erfarenheter för att följa livet. Livet fortsätter och stannar bara en gång.
15. Det du var mindre nöjd med, hur kan du förbättra det?
Engagemanget ibland och jag hoppas att jag får tillbaka lusten till livet snart. Då tror jag bloggen kommer med i ett bananskal.
16. Hur ska du göra för att öka besökssiffrorna?
Fånga läsarna och bjuda in dem till mitt liv lite extra. Skriva bra captions och texter som inspirerar, försöka förmedla positivitet och feel good. Fina bilder som inspirera och förmedlar känslor.
17. Om du saknar struktur och planering, är det något du kan tänka dig och hur skulle det se ut?
Det kanske skulle vara bra men framför allt så tror jag att för mig skulle det kanske vara bra med ett tema någon dag. Och inte bli för styrd.
18. Vad är en bra blogg för dig? Titta på en av dina favoritbloggar och se vad det är som fångar dig och får dig att VILJA gå tillbaka. Kan du hitta något som kan hjälpa dig blogg året 2021?
En bra blogg har något att säga som jag vill läsa, höra eller få ta del av. Den behöver ha en bra läsbarhet, bra språk, snygga bilder och inspirera mig. Den kan lika gärna lära mig något. En bra blogg fångar sina läsare. Den kommunicerar med sina läsare på ett bra, kul och intressant sätt. Har man inget att berätta som kan vara av intresse för läsare. Kanske man ska vänta med inlägg till man har något som andra ute i världen kan tycka vara intressant att få ta del av.
Nu mina vänner, läsare och följare vad tycker ni jag bör bli bättre på och vad tycker ni jag gör ganska bra?

11 thoughts on “Utvärdering av Kamillas Kamera 2020

Add yours

  1. Tycker din blogg är så mysig och läsa och jag älskar att få läsa ”FFF” inläggen det är en favorit hos mig sluta inte med dem. 🙂

  2. Kloka ord. Just bloggen tycker jag är det roligaste utav alla sociala medier, men precis som du skrev, går motivationen upp och ner. Just i år har det varit svårare att hitta saker att skriva om då det inte händer så mycket. Den där röda tråden kan vara svår. Tröttnar själv då någon har en för tydlig röd tråd, då jag iaf vill ha lite överraskning då man besöker någon, samtidigt som man vill känna sig hemma.

  3. Åh vad roiligt att du hoppade på utmaningen!! Jag tycker att du är superduktig Kamilla. Det är aldrig tråkig läsning hos dig. Vi har ju hängt ihop länge och det är ju för att jag gillar dig <3 Stor kram och jag följer med nästa år också.
    Du får gärna lära mig om PA 😉

  4. Nej nej orka hålla på o tjäna pengar på sin blogg vill inte min ska bli en verksamhet utan det ska va kul o ha den för min egna del 🙂 roliga bilder du bjuder på 🙂

  5. Du har en fin blogg, synd bara att detta är ett pandemi år för Stockholm har hur många fina ställen som helst att blogga om.. hoppas nästa år blir bättre

  6. Det märks att du lägger ner mycket tid på din blogg och att du sällan skriver bara för att skriva. Jag uppskattar att du har varierande inlägg även om din blogg alltid känns som ”du”.
    Berätta gärna lite om hur du jobbat med SEO och PA, om du har lust förstås!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: