Nyklippt och första semlan

Hej

Ännu en dag då det aldrig riktigt blev dag skulle man kunna säga. Mörkt mörkt mörkt det är vad det är hela tiden. Plus att det regnar lite av och till. Superkul med andra ord eller inte. Nyklippt och första semlan. När lilla jag inte kom upp som jag önskade fick det bli tåget in till stan. Att hålla på och leta runt efter en parkering hann liksom inte med.

Nyklippt och första semlan

Äntligen kom jag iväg och blev nyklippt. Det var på tok för länge sedan jag klippte mig så det var på tiden kan man säga. Smilla och jag har även planerat för hur vi ska fixa fram den färgen som jag önskar på håret. Så i slutet av januari är det dags att förverkliga första fasen i förvandlingen mot mitt nya fräscha hår jag. Vi hade så mycket att prata om idag så kameran åkte inte fram. Hur som helst är det såklart skönt att vara nyklippt och fin.

Folktomt och lugnt på tåget in till stan så masken som låg i fickan behövde jag inte plocka fram vilket var skönt. Sedan åkte jag ju inte heller i någon rusningstrafik om det nu ens finns sådan nu för tiden. För jag tycker det är så otäckt att andas genom den. Jag med mina trånga bihållor får liksom knappt luft.

Snabb kaffe med en gammal vän

Min framför hållning var inte den bästa så när jag skickade iväg ett sms om en kaffe på Söder fick det bli vad det blev. Vi tog varsin cappucino och pratade av oss snabbt på 35 minuter. Kort men det var ändå skönt att kunna ses en snabbis. Man ser ju genom fönstret hur mörkt det varit här i Stockholm hela dagen. För deppigt helt klart.

Promis mot Åhlens

Jag chansade och gick ner mot Skanstull för att se om mitt paket som skulle komma till Åhlens möjligtvis hade kommit fast de inte läst in det ännu. Tänkte att när jag ändå var i krockarna kunde jag ju plocka med mig det hem idag. Såklart hade det inte kommit men på tåget hem kom sms:et om att paketet fanns att hämta. Sånt är livet helt enkelt. Nu har jag en anledning om att åka mot stan snart igen.

Semla premiär för denna säsongen

Premiären för semlorna kommer bara tidigare för varje år känns det som. Men jag fick lära mig året jag var semla testare att de första bagerierna gör den till första vardagen efter jul. Alltså kom de första till Gunnarssons och Wallins igår närmare bestämt. Jag kunde inte motstå utan köpte med mig semlor hem. Tydligen så var de stora redan slut för dagen hos Wallins så det fick bli de små men bättre det än inga alls. Wallins håller måttet även denna säsongen kan jag säga. Semlor är så galet gott. Gillar ni semlor?

 

8 thoughts on “Nyklippt och första semlan

Add yours

  1. Alltid kul med en tur in till stan, jag har ännu inte testat semlan. Men vad gott att du köpte med dig hem. Och en snabbfika på espresso house säger man inte nej till. Håller med dig att det är grått och trist men snart går vi mot ljusare tider. Kram

  2. Åååå, jag vill också ha semla och åka till stan! Jag är i riskgrupp och har suttit i corontän sedan mitten av mars och inte klippt mej på drygt ett år nu! Jag vågar helt enkelt inte. Det var så illa att maken fick ta saxen och ta det värsta i topparna 🙂

  3. Vilken mysig dag du fick med frisörbesök och semla. Jag längtar efter min första semla men väntar lite! Jag har också svårt att andas i munskydd men håller mig hemma. KRAM

  4. Säger alltid att det inte handlar om VAD du gör utan HUR du gör det. Skönt att tåget var tomt iaf. Alltid kul med lite förändring och ser fram emot att få se hur du ser ut senare. Semlor är såå gott och minst en kommer det bli här med. De små är egentligen mer lagom att äta kan jag tycka.

Kommentera

Up ↑

%d