Vitlök för att behandla nageltrång

Hej

God Fortsättning på er alla. Juldagen idag men nu ska detta inte alls handla om varken jul eller juldagar utan om smärta och vitlök. Jag har haft äran att föddas men konstiga tånaglar och tår på fötterna över lag. Men jag klandrar inte varken mor eller far utan har gillat läget så att säga. Vitlök för att behandla nageltrång. Däremot får jag allt skylla mig själv när jag klipper ner tånaglarna alldeles för långt vilket ibland kan ge lite besvär.

Vitlök för att behandla nageltrång

Dagen före dopparedagen märkte jag när jag borrade ner fötterna i soffan att jag eventuellt klippt ner ena tånageln för mycket igen. De problemen brukar jag lätt kunna lösa och klippa till så tån mår bra igen. På Uppesittardagen kändes det lite som jag haft ett sandkorn som skavt mellan stortån och långtån. Så jag ryckte av strumpan och fick se en blodblåsa och märkte då att jag nog  missat en lite flisa som växt lite fel.

Inte mer än att jag kollade tån men kunde inte varken se eller tå tag i någon nagelflisa. Ju längre kvällen gick desto ondare började den göra. Voltaren och en alvedon blev lösningen. Det gjorde till och med ont att gå och nudda tårna. Hur som helst vaknade jag mest värsta smärtan vilken inte gav med sig varken med mer alvedon eller voltaren.

Tack google för hjälpen

Tack google för att ni gav mig tipset om vitlök. Tack vare dess antiseptiska egenskaper kan vitlök hjälpa dig att minska smärta och inflammation från nageltrång och påskynda läkningsprocessen.

En av de äldsta och mest använda huskurerna för att lindra smärtan av nageltrång är att ta hjälp av krossad vitlök. Detta är på grund av att vitlök har väldigt effektiva naturligt antiseptiska egenskaper, samtidigt som den lindrar smärta och inflammation.

Farao och vikingar – alla älskar vitlök | Natur & Trädgård

Använd er av:

  • En vitlöksklyfta
  • Lite gel eller kräm av något slag kan man blanda vitlöken i men inget måste
  • Plåster eller bandage
  • Applicera vitlöken eller vitlöksmassan på den invuxna tånageln och lägg bandage runt tån eller foten, beroende på vad som är bekvämast.
  • Låt vitlöken vara kvar i minst 30 minuter

Sagt och gjort jag smet upp och fixade vitlöksblandning och plåstrade om tån. Efter en stund började det göra djävulskt ont och då är jag nog tålig som fött två barn utan bedövning. Jag klarade nog inte 30 minuter på grund av att det gjorde så ont. Men igår morse vaknade jag med en helt vanlig och frisk tå. Så visst funkar det. Smärtan kom av att vitlöksblandningen gör att flisan dras ut genom skinnet i tån. Hua hua.

Säga vad man säga vil men vitlök har en hel del bra egenskaper som används som huskurer i alla tider.

 

 

5 thoughts on “Vitlök för att behandla nageltrång

Add yours

  1. Så spännande! Jag har aldrig hört talas om att använda vitlök mot nageltrång, men det låter ju väldigt intressant att det fungerar. Det är riktigt spännande med sådana husmorsknep som faktiskt funkar tycker jag.

  2. Jag brukar med klippa ner tånaglarna väldigt långt så känner igen mig lite. Så tack för tipset utifall detta skulle hända mig med 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: