En villaförsäkring bör innehålla

”Inlägget är i samarbete med Villaförsäkring.se”
Hej

När man väljer att bo i hus är det viktigt att man är uppmärksam på att det ofta inte räcker med enbart en hemförsäkring om olyckan skulle vara framme. Hemförsäkring tecknas för ett hushåll och gäller alla som är skrivna på adressen. En villaförsäkring eller husförsäkring, är den som tecknas utöver hemförsäkringen och som täcker skador för boende i villa och radhus. En villaförsäkring bör innehålla. Med villaförsäkringen har ni skydd mot skada på både fast och lös egendom.

En villaförsäkring bör innehålla

Vad är skillnaden på en hem och villaförsäkring? Den frågan tror jag kanske inte att alla har riktigt koll på. Man skulle kunna säga att en hemförsäkring bör alla som har en bostad ha. Hemförsäkring tecknas för ett hushåll och gäller alla personer som är skrivna på bostadsadressen. Villaförsäkring tecknas utöver hemförsäkringen och täcker skador som är unika just för villor och radhus. Det vanligt är att hem- och villaförsäkringen tecknas tillsammans från ett och samma bolag. Men se upp här måste jag säga. Här följer några punkter som är viktiga att kolla upp om just din villaförsäkring innehåller:

 • Bränder och explosioner
 • Översvämning
 • När ett träd faller över en byggnad på grund av storm
 • Skador på köks- och badrumsinredning
 • Vattenskador
 • Skadedjursbekämpning (vägglöss är ofta undantagna)
 • Skador på värmepannan
 • Skador på fastighetens stammar (rör för vatten och avlopp samt elledningar)
 • Skador på staket, utomhusbelysning, brygga och flaggstång
 • Skador på tomtmarken samt gångar, uppfarter, träd och planteringar
 • Ersättning för extra boende i samband med större reparationer

villaförsäkring

Har ni en kollektiv hemförsäkring via ert fackförbund?

Då behöver ni ofta välja till en kollektiv villaförsäkring. Det kan dessutom löna sig att jämföra alla alternativ. Skulle du som husägare exempelvis välja att hyra ut din fastighet. Då gäller din hemförsäkring för bostaden där du bor och då är det extra viktigt  att teckna en extra villaförsäkring för huset. Samt att de nuvarande som hyr din villa har en egen hemförsäkring.

Hitta rätt bland alla försäkringsbolag

Att hitta den bästa försäkringen för en själv kan vara både svårt och krångligt. För det finns många bolag och flera försäkringar att välja mellan. Det är här Villaförsäkring.se kommer in och hjälper kunderna att hitta den bästa försäkringen på just den enskilda villaägaren. Hos Villaförsäkring.se kan man även lära sig mycket om försäkringar.

De erbjuder relevant information och guider för att ni ska hitta en försäkring som passarera behov. Villaförsakring.se är kostnadsfritt, och finansieras genom ersättning från försäkringsbolagen.

”Det är du som äger en villa som är ansvarig för att den är försäkrad, inte dina eventuella hyresgäster”

Kram Kram

 

 

7 thoughts on “En villaförsäkring bör innehålla

Add yours

 1. Jo det är viktigt att ha koll. Själv flyttade jag från villan när jag skilde mig och idag bor jsg och sambon i en lägenhet i stan. Saknar hus ibland men sen är det rätt gott att bo nära stan också.
  Kram Kajsa

 2. Detta var en intressant läsning, då jag inte har sån stor koll men det är bra att veta när väl den dagen kommer och man flyttar till hus 🙂

 3. Att välja bra och rätt försäkringar är viktigt, kan bli väldigt dyrt annars när det händer något..Jag bor ju inte i villa men vi har hemförsäkring och diverse andra försäkringar med

 4. Det är väldigt viktigt med försäkringar, men också en djungel att sätta sig in i! Min man är bättre på det än vad jag är, på gott och ont 🙂 Stod hos veterinären en gång och blev osäker på vilket försäkringsbolag vi hade hunden försäkrad i… puh! 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: