Nattsvammel, FFF och granprojekt

Foto: Copyright 2020. All rights reserved

Hej på er alla Nattugglor

Jag borde också ligga och sova nu för jag ska upp med tuppen och köra dottern till träningen imorgon bitti. Men jag känner att jag verkligen behövde kika in här och säga något. Särskilt när ni är minst lika många som hälsar på de senaste dagarna då jag inte bloggat som när jag är aktiv här. Tackar och bockar för alla besök. Nattsvammel, FFF och granprojekt. Lite skönt är det allt när Kamillas Kamera kommit så långt nu att den rullar på även om jag håller tyst i några dag.

Nattsvammel, FFF och granprojekt

Det tar på krafterna att ha dubbla viktiga möten efter varandra kan jag lova.  De mötena var mitt stora fredagsfokus idag. På det ska det läggas att jag nästan alltid sover kass innan jag ska ha möte med läkare. Bara för att rensa skallen vilket verkligen behövdes drog jag på mig utekläder i full utstyrsel för att klara regnet som öste ner.

Jag gick upp i vår skog för att se om jag kunde hitta en bra julgran till oss. Minigranen och en massa granris till dagens projekt var enkelt att hitta. Däremot så tyckte jag att de tre alternativ som fanns var odugliga. Gick några meter utanför vår tomtgräns och hittade en gran. I Smålands skogarna är det vanligt att skogsägarna hittar granjägare i dessa tider. Det fanns många gånger som morfar, pappa, syster och jag mötte andra i våra skogar. Jag såg nämligen två stubbar som var relativt nysågade så att säga.

Nu vet jag varför rådjuren hänger bakom ena stora granen typ varje dag nära vår komposthög. De står där och mumsar på våra gamla pumpor som ligger i komposten. Tur att man kan bjuda rådjuren på något som jag faktiskt tycker att de mer än gärna får äta upp.

Jag krävde inte mycket av fredagsfikat

Efter mina möten var jag som sagt ganska slutkörd. Så jag satte mig med min julkalender och tog en kaffe och dagens kola med kaffesmak som fredagsfika. En fika helt i min smak.

En ljusslinga i fredagspresent

Jag har haft en idé i flera år att försöka skapa en granrisprinsessa. För några år sedan nu såg jag en prinsessa med granriskjol vilket jag blev mäkta imponerad utav och fotade såklart. Redan ifjol fanns planen men jag misslyckades. I år kom jag på vad jag skulle ha som stomme. Nämligen en av mina piedestaler som jag har ute lite överallt. Sagt och gjort jag började bygga och skapa min granrisprinsessa.

Den ljusslinga som jag först tänkte använt blev inte alls bra. Så på kvällen åkte jag och Wille till Rusta och han skulle även in på Biltema. På Rusta köpte jag mig en ljusslinga och även en rosett till prinsessa i fredagspresent till mig. Att sätta igång dagens projekt med granar och granris var ett himla bra val för mig. Var eller är det något jag behöver är det att få vara kreativ och skapa. Hitta på med andra ord.

Resultatet får ni se imorgon då hon ska bli klar. Lovar att visa er även min idébild.

10 thoughts on “Nattsvammel, FFF och granprojekt

Add yours

  1. Så kreativt att tillverka en egen granrisprinssessa, det ser ju lovande ut på bilderna så det ska bli kul att se resultatet.. Fredagsfika behöver ju inte alltid vara lyxigt, ibland räcker det med en liten chokladbit och kaffe och en lugn stund för eftertanke

  2. Lovar att inte skvallra 🙂 Idag är det vår stora fixardag då det kommer till städ och julfix. Ska bli så kul tycker jag

  3. Å vad spännande med en granprinsessa – ser fram emot resultatet!
    Köpte kardemummabullar till grabbarna på jobbet igår och fikade innan vi tog helg. Mysigt och gott!

  4. Men åh, så spännande det låter med granprinsessan. Jag ser verkligen fram emot att få se det färdiga resultatet! Härligt att se att statistiken håller sig uppe när man är lite frånvarande. Då har man ju verkligen gjort ett bra jobb med att engagera folk 🙂

  5. Låter riktigt spännande och roligt med en granprinsessa och det ska bli kul att se resultatet! 😊 Mysigt att gå ut och välja sin gran i skogen, även om det inte är tillåtet

  6. Möten med läkare är inte alls kul men hoppas det gick bra. Kaffe är inte alls fel som fika ibland räcker det med det lilla 🙂

  7. Jag gillar att läsa din blogg så brukar kika in även någon gång om dagen, jag gillar framförallt dina bilder….jahapp så rådjur gillar pumpor…vi som just slängt på vår komposthög, men hellre att de äter där än på träden så det var kanske bara bra. Hoppas dina möten gick bra även om du kände dig urladdad efteråt. Ser fram emot att se slutresultatet av din granrisprinsessa.

  8. Vad fint att du tackar dina läsare. Utan dom blir det faktiskt ganska trist att blogga. Det är så roligt att läsa om din tips. Jag ser framemot resultatet och hoppas jag kan bli lite inspirerad

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: