Första luckan är öppnad på julkalendern

Foto: Copyright 2020. All rights reserved

Hej

Första december är alltid en speciell dag. Dels för att den riktiga nedräkningen fram till jul börjar. Samt att idag är dagen då man äntligen får börja öppna sina julkalendrar. Plus att julkalendern på tv börjar. Första luckan är öppnad på julkalendern. Ifjol hade jag en stress och press första december. För det var dagen då julkalendern JULKLAPPSSÄCKEN som jag jobbat natt som dag med i flera veckor innan hade sin premiär dag. Visst var det jätteroligt att se om jag kunde dra det lasset ensam och få ihop alla trådarna. Ja kalendern fanns även med i den grupp jag då var med i men det var jag som drev även detta projektet.

Allt gick perfekt och julkalendern blev mycket lyckad åt alla håll. Ska jag vara ärlig så är det ändå lite skönt att inte dra sådana lass i år.

Första luckan är öppnad på julkalendern

Brukar ni köpa er egna julkalendrar eller tycker ni att det är trams? De senaste åren har det varit kanon viktigt för mig att kunna ha en egen julkalender. Ofta väljer jag med omsorg i den stora djungel som det faktiskt är med alla olika typer av kalendrar som finns. I år föll valet på en kalender från Pärlans Konfektyr.  Bakom luckorna finns 24 bitar kola i choklad, alla med sina egna karaktärer. Jag sprang på Pärlan i samband med att jag besökte Choklad festivalen för något år sedan.

Kaffe och en bit kola

Ifjol sålde deras kalendrar slut så jag blev utan så i år köpte jag en på momangen bara för att slippa bli utan. Pärlans Konfektyr ägnar sig åt ett delikat hantverk – kolor och kolasås kokas på grädde och smör, inga konstigheter, bara äkta råvaror. Idag var smaken choklad vilken var precis så där god till kaffet efter lunchen som jag önskat och redan visste.

Det är allt en speciell känsla att öppna dagens lucka i kalendern. Den lyckan och spänningen försvinner nog aldrig från en. Spelar nog ingen roll om man är gammal eller ung. Lyckorus med andra ord.

 Favoritställe på Södermalm

Att gå in på Pärlans lilla butik i nära anslutning till Nytorget på Söder är som att kliva tillbaka på 1930 talet då kolan hade sin storhetstid. Inredning, musiken och till och med kläderna på de anställda tar dig tillbaka till 30-talet. Butiken och miljön har sin charm men kolorna är ren och skär magi. Just därför återvänder jag gång på gång.

Har man riktig tur kan man se när de kokar genom fönsterna mellan butik och kokeri som visar hela tillverkningen. De ägnar sig åt ett delikat hantverk. Kolor och kolasås kokas på färsk grädde, äkta smör och prima socker på klassiskt franskt vis. Jag blev helt såld på deras underbara kolor sedan första gången.

14 thoughts on “Första luckan är öppnad på julkalendern

Add yours

  1. Det låter som en riktigt god chokladkalender. Vi har ingen kalender i år, har inte blivit av. Vi är lite av och till när det gäller adventskalender men det blir nog en till Melissa nästa år 😊

  2. Dit måste jag ju gå när jag är i stan igen. Det var ett tag sedan sist dessvärre :/ Den kalendern hade jag MER ÄN GÄRNA haft men jag får väl nöja mig med min äcklechoklad..

  3. Det låter som en kalender helt i min smak, och en riktigt mysig butik att besöka. Dock köper jag inga kalendrar med godsaker i längre, för glupsk som jag är blir jag alltid besviken på att jag bara får äta en godbit om dagen😄

  4. Det är sådan skillnad på kvalitetsgodis och lösgodiset på ICA. Kalendern du fixade förra året var kanon, och du gjorde ett fantastiskt jobb. Däremot förstår jag att det blev mycket för dig. Just i år gick jag all in och har hur många som helst.

  5. Åh, jag kommer ihåg förra årets kalender som du drog i och jag vann en stor bakduk från pufz…den är jag tacksam för varje gång jag bakar och en tacksamhets tanke sänds till dig varje gång också. Jag tycker också att det är kul med adventskalendrar

  6. Väldigt fin och god såg den där kalendern ut, själv har jag bara skaffat en Glosseybox kalender i år men den la stora dottern genast beslag på..Hon är dock väldigt nöjd med den så det var ett bra köp

  7. Men herregud vilken ljuvlig kalender! Vattnas ju i munnen på mig.
    Jag har aldrig köpt en ätbar kalender men brukar unna mig något som är kul och som kan få mig att få upp ögonen för nya märke och produkter.

  8. Nej det spelar ingen roll hur gammal man är det är kul att öppna paket och även julkalendrar. Ska nog ändå skaffa mig en i år 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: