Första ljuset brinner

Hej

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent. Ja nu brinner första ljuset även i vår adventsljusstake. Saffransbullarna är bakade och jag hann med min PW. Så egentligen är det inget jag kan klaga men det är ändå något som nagger inom mig. Första ljuset brinner. Det ger ändå ett hopp om en ljusare framtid för oss alla.

Första ljuset brinner

Det första ljuset brinner säkert eller redan har brunnit i de flesta hem idag. Många har säkert mumsat på saffransbullar och pepparkakor i massor. Snart är det dags även hemma hos mig att fika in advent. Själv är jag mest sugen och kanske nyfiken på min saffranscheesecake. Cheesecake och jag vi är riktigt goda vänner vi. Den och semlor är mina absoluta favoritfika. Jag har bakat med saffran precis som jag sagt och planerat. Gillar ni saffran? Förr tyckte jag det inte alls var gott med lussebullar eller saffranbakverk. Saffran var då fiskgryta för mig och den stämpeln satt hårt inne att plocka bort faktiskt.

Foto PW blev det idag

Ofta när jag är ute och har fotorunda eller vad jag ska säga brukar jag ge mig en mening som jag jag tolka. Så var det även idag – Har du sett det den här? Kom ihåg den frågan när du nu får se dagens bilder från rundan.

TREVLIG ADVENT

 

9 thoughts on “Första ljuset brinner

Add yours

  1. Jag gillar verkligen saffran, men det får vara i måttliga mängder. Däremot är cheesecake så galet gott tycker jag, Blev lite fika hemma idag innan jag åkte till jobbet. och där blev det ännu mer fika åt oss alla.

  2. Förlåt Kamilla, men jag har aldrig gillat cheeskake men jag är lika galen i semlor som dig. Vilka vackra ting du fångat på bild. Du har ögat för det.. Se det lilla i det stora!!

  3. Cheesecake är ju så gott och förut tyckte inte jag heller om lussebullar men idag tycker jag det är gott 🙂 Du hade gärna fått bjuda mig på din cheesecake 🙂

  4. Lite pepparkakor och glögg blev det igår, men jag saknade lussekatterna. Har ett litet ärende till byn idag och då ska jag passa på att gå inom någonstans och köpa. Jag älskar saffransbakverk, i alla fall till jul. Tycker nog inte att det smakar riktigt lika bra andra tider på året. Precis som att julmusten igår, med adventsljusen tända, smakade mycket bättre än den jag tjuvsmakade på för någon vecka sedan.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: