Tack Tack nu har jag förstått

Hej på er alla fredagsfirare

Jag bjöd mig själv på en sovmorgon i morse och åt frukost i sängen framför Bron på Netflix som jag snöat in på nu. Har ni sett den? Den passar mig perfekt. Nackdelen är väl att den är så lång och med lite för många säsonger men det får bli lite Bron ett tag nu. Tack Tack nu har jag förstått. Det är radiopratare eller så ska jag tydligen läsa in ljudböcker enligt barnen för de tycker att jag pratar to much kan man säga. Som lärare pratar man i princip hela dagarna och att gå från det yrket gör att det märks när man som jag är en pratkvarn. Vad tror ni om Radio Kamilla?

Tack Tack nu har jag förstått

Själv kan jag inte alls varken se eller känna mig som en radiokanal men så är det tydligen. På tal om läraryrket så mötte jag en av mina gamla elever när jag var med Tilda hos tandläkaren i eftermiddags. Jag blev både glad och varm i hela hjärtat när vi pratade en stund och jag insåg att jag faktiskt förde med mig ett bra självförtroende och en positiv bild från deras gymnasietid. I mina klasser fanns det många stjärnor med fantastiska kvaliteter och egenskaper. G berättade att han pluggade till gymnasielärare i svenska och engelska idag och flera andra av killarna i klassen läste till idrottslärare och lärare. Några av tjejerna läste även de till lärare av olika slag och många hade tjänster inom barnomsorgen i sin hemkommun.

Himmel vad jag slogs för de eleverna mot både skolan och sina apl-platser. Är det något som jag alltid sett rött på är orättvisor och när andra har förutfattade meningar och klankar ner på elever och barn. För vet ni vad ingen föds ond utan alla har fina förmågor och kan blomstra om de bara får och framför allt ges rätt förutsättningar. Vi sjöng på flera lektioner att vi skulle slåss mot Goliat. Som vi slogs ibland men attans vad roligt vi hade det mitt i all röra som även den kom och hälsade på ganska ofta. Jag blev glad och stolt över att jag kunde förmedla tron på att mina klasser kunde göra precis vad de ville med sina egna liv bara de vågade tro och chansa.

Hemläxa som fredagsfokus

Det är mycket som rör sig i mitt huvud så efter dagens hemläxa tog jag med mig kameran runt hemma i trädgården innan vi skulle åka till tandis. Snön som föll igår är borta. enbart några löv på marken har lite flingor kvar. Men där det finns vatten hade ytan frusit till is. Det märks att vintern är här nu för luften är kyligare och vinterkrispig. Hemläxa som fredagsfokus jo det funkar hur bra som helst för det är ju mig själv som är läxan.

Ser ni vad äcklig pumpan blivit när den ligger i komposthögen.

Fredagsfika hemmavid funkar lika bra

Hör ni jag blir nästan tårögt när jag idag läst att både Skansen och Strömmas alla julbordsbåtar stänger för i år. Hur ska världen och samhället vara när corona är över eller det ska räknas som normalt? Har vi några ställen att besöka eller några restauranger att gå och äta på? Det ända jag och alla andra kan göra är att hålla i och hålla ut för allas vårt välbefinnande. Om vi bara hade ett slutdatum att se fram emot. Ni förstår säkert att jag tog min fredagsfika hemma idag eftersom jag inte hade någon lust att fika ute alls idag.

Granit fick stå för fredagspresenten

Det finns några guldkorn till butiker som jag varit kär i hur länge som helst. Granit är en av dem. Veckans fredagspresent kommer att komma från dem. Dagens klick blev på ängeljusen, nya pepparkaksformar i form av stjärnor och etiketter till julklapparna. I förmiddags klickade jag även hem omslagspapper till årets julklappar. Är det något som Lagerhaus alltid varit nummer ett på så är det papper och fix till paket och julklappar.

Nu tar vi helg! Eller hur? Happy Friday!!!

 

 

 

10 thoughts on “Tack Tack nu har jag förstått

Add yours

 1. Vad roligt för dig att träffa dina gamla elever och se vad de tar sig för i livet!
  Tråkigt med inställda julbord men det händer överallt ju tyvärr.
  Fika hemma funkar precis lika bra med, speciellt i dessa tider 😊

 2. Vad roligt att dina gamla elever läser till lärare av olika slag. Du måste ha varit en bra förebild för dom. Det är så tråkigt att pumpor möglar så 🙈

 3. Tycker ändå att du har haft en mysig fredag. Skönt med sovmorgon och frukost i sängen. Tycker du tar så fina bilder när du fotograferar. En fika hemma är aldrig fel 🙂

 4. Om folk ändå kunde förstå hur stor betydelse en lärare har på både barn och ungdomar hade kanske läraryrket uppskattats mer. Jag är tacksam att det finns lärare som du, som slåss för eleverna, jag tror att läraren är den person som påverkar mest utöver föräldrarna.
  Nu har jag ju aldrig hört dig prata….men det hade kanske varit kul med RadioKamilla, då hade man fått lära känna dig ännu mer. Och vilka härliga bilder du alltid tar….använder du mobilkamera eller har du alltid en systemkamera med dig?

 5. Ja, så roligt att träffa gamla elever och höra att det gått bra för dom, jag är också mer oroad för vad som kommer efter pandemin än just att jag kommer bli sjuk, tänker att mycket av det roliga bekymmersfria liv vi hade under uppväxten kanske inte kommer vara så för de egna barnen, känns som att mycket går i konkurs, och det är så tråkigt, visserligen repar sig nog samhället med tiden men det kommer ta tid

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: