Amaryllisens Dag

Hej

Kan ni tänka er att vi fått första snön idag? Eller fått snö kanske var att överdriva men det har snöat lite i alla fall. Så nu får vi väl inse och säga att vintern är här. Amaryllisens Dag. Idag är det även julens egna primadonnas har sin dag just idag.

Amaryllisens Dag

Julen har en hel rad med vackra julblommor som jag är såld på. Såsom amaryllis, hyacinter och jultazetter. Förr när jag var barn doftade hyacinterna så mycket mera och ljuvligt. Det tycker jag är lite synd att de inte gör längre. Har ni någon favorit julblomma?

Amaryllis är en älskad lök, som man kan njuta av länge. Den står sig även som snittblomma. Nu finns så många olika färger och varianter att det borde finnas en favorit för alla. Planen var att åka till Plantagen idag och fått ta del av flera olika sorter av amaryllisar men så blev det inte.

Ica hade flera olika sorter av amaryllisar som tur var

När första snön faller då bara är det så att jag måste ut och få känna de första flingorna falla i ansiktet. Så har det varit med så länge jag kan minnas. Ja, jag älskar även vintern och snö. Så jag satte lurarna i öronen och gav mig ut på dagens PW. Tyvärr så avtog snöandet lite för fort men jag har känt på snön så nu är det vinter.

Min PW gick ner till ICA för att som sagt se om jag kunde få tag i en amaryllis dagen till ära. Sagt och gjort jag kom hem med en Tosca amaryllis och två hyacinter. Rosa dock för de hade inga vita kvar. Egentligen tycker jag att hyacinter och julblommor ska vara vita förutom amaryllis som kan få vara åt det röda hållet.

Jag slant på tangenter – tack Madeleine

Ibland är det lätt hänt att slinta på tangenterna när man sitter mycket vid datorn och kanske inte prioriterar sina egna medier mest av alls. Det är då man har sina bloggvänner som håller koll på mig. Tack Madde för att du såg att jag skrivit fel datum på när jag ska dra igång min utmaning.

2 thoughts on “Amaryllisens Dag

Add yours

  1. Här hos mig har det varit lite kyligt idag men än så länge har jag inte sett någon snö. Jag håller med dig Amaryllis är fina blommor 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: