Dags att byta elbolag

” Inlägget är i annonssamarbete med Byt Elbolag.se ”

Hej

Jag pratar ofta om hur viktigt det är för mig att få ta del av positiv energi i mitt liv för att hitta balans och må bättre. Det är klart att jag är den viktigaste personen i mitt liv och den som ska styra mig genom livet. Om jag då gör så gott jag kan med mig själv just nu vad är då nästa steg? För det spelar inte så stor roll om jag ger mig positiv energi och jag sedan inte bidrar på något sätt för att rädda vår miljö. Dags att byta elbolag. Om vi bara ser över vår elförbrukning under det gångna året så kan vi dra slutsatser om vilket är det bästa elavtalet för dig.

billig el

Dags att byta elbolag

Kanske är det dags att byta till miljövänlig el som är märkt med Bra Miljöval. El som ställer krav på att den är schysst både ur miljö- och klimatsynpunkt. Vi måste alla sträva efter att använda oss utav förnybar energi. När det kommer till el och elavtal behöver många lite hjälp att sätta sig in i allt kring det. BytElbolag.se är en guide  som hjälper till att välja elbolag på nätet.
De finns till för att hjälpa människor hitta rätt och billig el genom att  de informera om olika alternativ.

Frågor som ofta kommer upp när det pratas om elbolag

grön el

Vad kostar billig el? Det finns många myter om el till exempel att det skulle vara bäst att binda sitt avtal på sommaren. Det finns inget mönster som visar att det är så. Prisutvecklingen följer dag för dag, året runt, och ibland har det varit bäst att binda på sommaren, ibland på hösten, vintern eller våren. Så det finns med andra ord ingen anledning att gå och vänta på rätt tillfälle att teckna elavtal.

Är fast eller rörligt elavtal billigast? Fast eller rörligt det känner ni säkert till om ni har lån på bostäder. Den ständiga frågan om man ska binda eller ligga kvar på rörligt. Lite samma frågeställningar finns inom elbranschen. Väljer ni rörligt pris slipper ni betala för att elhandelsföretaget tar den risken, det gör ni i så fall själv. Sett över långa perioder har det därför lönat sig att ha rörligt pris istället för fast elpris, men ibland har det ändå varit billigare att teckna avtal med fast elpris.

Hur ofta ska man byta elavtal för att få billig el?  Det händer mycket på elmarknaden vilket gör att det lönar sig att jämföra elavtal ofta. De  allra flesta elbolagen erbjuder dessutom rabatterat pris  och har bra erbjudanden för nya kunder. Mitt tips blir att ta hjälp av Byt Elbolag.se för att hitta ett elavtal som passar just dig och din levnadssituation.

Kram Kram

 

 

 

 

6 thoughts on “Dags att byta elbolag

Add yours

  1. Elbolag är alltid intressant att läsa om, nu har jag ett miljövänligt altenativ redan och bra pris men bra text. Och bra att det finns ett ställe som de som inte har så mycket koll på just elbolag kan använda sig av. Jag har haft fast avtal i flera år och tycker det är det bästa men rörigt fungerar säkert lika bra

  2. Jag hatar att ta såna beslut hahaha. Alla de besluten lämnar jag över till maken.. Han nördar alltid in sig att ta reda på allt haha =) KRAM

  3. Den bäste tjänsten jag testat är elbyte.se som ju faktiskt påminner dig varje år så att du får erbjudanden på de bästa elpriserna hos bolagen som är anslutna dem. Ett starkt tips att testa för dig

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: