Förvara tomaterna upp och ner

Hej Hej

Skulle ni vilja vara en liten loppa i någon hår eller varför inte en mus i ett rum. Bara för att få veta hur människor tänker egentligen. Fniss fniss det är nog ändå skönast att slippa för mössen skvallrar så bra i alla fall. Detta var bara en liten parantes för att jag vill markera att det räcker nu. Det snackas mycket strunt just nu lite överallt i samhället. Är detta en baksidorna av corona? Att vi alla fått så mycket mera tid att vi lägger den på att analysera andra hela tiden är inte ett sunt beteende alls. Förvara tomaterna upp och ner. Varför då frågade jag mig tills jag fick svaret.

Förvara tomaterna upp och ner

Att tomater och gurka inte vill leka med varandra det kände jag redan till. Men att tomaterna skulle må allra bäst av att stå upp och ner hade jag inte en susning om. Kände ni till det? Så nu blir det till att vända och lägga in dem fint i någon tomatkorg med blasten neråt.

Laga skor med superlim funkar det?

I helgen efter Tildas bajs incident märkte jag att hennes ena favosko var håll under. Självklart så började mamman tjata om att dottern skulle använda andra skor. Antingen var de för nya och fina eller för fel och ute. Så jag fick en idé om att hålet kanske skulle kunna laga med typ superlim så att de i alla fall håller säsongen ut.

Hör ni attans vad superlim är starkt alltså. Mina handskar som jag är himla glad att jag hade på mig limmades fast i limtuben när jag var klar. Egentligen skulle vi nog behövt en tub till så den får vi klicka hem helt klart. Men helt klart bättre blev det. Nu ska väl dottern hålla sig torr om fötterna i alla fall.

Tagga julen 2020

Jag fick en idé igår i samband med att alla nya restriktioner kom. För många kommer julen inte bli vad den brukar vara. Några jublar säkert att slippa ifrån en massa måsten medan andra blir ledsna och nedstämda. Så jag tänkte att jag ska göra en utmaning med olika juliga saker. En utmaning varje dag från listan fram till självaste julafton. Det kommer bli en lista med lika många utmaningar som dagar fram till julafton. Vill man hänga med får man mer än gärna dela sin utmaning och tagga den på insta eller annan kanal med #taggajulen2020. På självaste julafton sätter vi samman några av de bilderna i ett collage som vi använder som året julkort på bloggen, insta eller facebook.

Vad tror ni visst behöver vi tagga julen 2020 lite extra? Jag sitter nu och klurar på utmaningar som är förknippade med julen. Har ni några tips på bra och kul utmaningar lämna dem gärna i en kommentar.

 

 

7 thoughts on “Förvara tomaterna upp och ner

Add yours

 1. Ja gud vad det tisslas och tasslas 🙈🙈 Haha smart med superlim! Det hade jag aldrig kommit på! Tomatgrejen var också ett bra tips!
  Fint att du tänker på att alla ska få en fin jul!!!! Kram

 2. Ja en fluga på tapeten har jag iallafall velat vara ibland, men inte vad det gäller neggoprat utan då får det vara smaskigare skvaller😆
  Jag har nog gjort det mesta fel med tomater inser jag (utom möjligen tillagningen).
  Ha det så gott!

 3. Hade ingen aning om det här med tomaterna…kanske kan använda en äggkartong att förvara dem i…. bra ide att fixa dotterns skor med superlim….kan vara svårt att få dem att frångå sina bekväma invanda skor… Kul med taggajulen 2020…det behövs absolut

 4. Såg också det med tomaterna idag, har aldrig hört det innan!
  Kul med en utmaning! Ska fundera lite och se vad jag kan komma på! Kanske skicka ett julkort till någon du inte haft kontakt med på länge? Bjud någon på nybakat? Slå in en julklapp med lite extra omtanke? Gör en snöängel (förutsatt att du har snö förstås!)? Ha något rött på dig? Ha något grönt på dig…

 5. Vilken tur att din dotter kan använda skorna igen och att de blev hela. 🙂 Superlim verkar ju vara jättebra. Får se hur min jul blir vet inte än 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: