Energitjuvarna äter upp mig

Hej

Jag kikar bara in en kortis egentligen bara för att säga Hej till er alla. Idag är en rutten dag för min del om man nu får säga så. Men det är så jag känner. Min terapeut som jag pratade med igår är så klok och mitt bästa stöd just nu. Hon sa igår att det räcker inte att knyta upp  banden för då skaver de fortfarande du måste klippa av dem. Energitjuvarna äter upp mig. Det är så jag känt under enormt lång tid. Jag har några energitjuvar i mitt liv som jag måste ta tag i. Ska jag vara ärlig så har jag börjat idag efter stöd från både min terapeut och fina vän. Tack för hjälpen.

Energitjuvarna äter upp mig

Jag tycker inte att jag är den som brukar gnälla eller klaga på bloggen. Så vill och har jag aldrig velat ha det i alla fall för enligt mig finns det inget tråkigare än att läsa deppiga och gnälliga inlägg. Visst ibland kanske de är befogade för att vi läsare ska förstår sammanhang och storyn kring dem vi följer men när tre fyra inlägg eller ännu fler varje vecka är negativa och inte ger mig som läsare någon feel good känsla tråkar jag ur. Så det kanske ni gör nu på detta inlägg. Men jag lovar bättring redan imorgon ska bara gnälla lite idag.

Känn igen en energitjuv

En energitjuv är som en emotionell vampyr. Efter varje möte med en sådan person går du därifrån med en tyngande känsla. Ibland har man haft en energitjuv i sitt liv så länge att man inte ens tänker på hur tärande relationen verkligen är. Relationen till tjuven har liksom blivit vardagsmat. Lämnar man varje möte med en tyngande känsla i både kropp och själ är det dags att göra dig av med tjuven en gång för alla.

Tyvärr så matar vi utsatta oftast relationen själv genom att vi lärt personen att det är okej att behandla dig dåligt genom att inte säga ifrån. Du ger och tjuven tar så enkelt är matematiken.

Vad har personen med sig i paketet till dig när ni hörs eller ses?

En del har med sig roliga saker, inspiration, skratt, kunskap och bra saker. Medan andra har med sig egna och andra problem, kriser, katastrofer, skitsnack eller ren och skär dumhet. Känns det som du i den relationen går omkring med en fotboja. Då är det dags att klippa av de banden för din egen skull.

Så fint och så kloka ord

Men fasiken vad det är svårt att säga stopp och nej. Vi behöver öva oss alla på redan från barnsben att stå upp för oss själva och inte bli dem som ska hjälpa och rädda alla andra tills vår egen undergång knackar på dörren.

 

7 thoughts on “Energitjuvarna äter upp mig

Add yours

  1. Man har rätt att gnälla ibland. Vi alla behöver det. Finns alltid dom som alltid har det tufft, alltid har det värre än alla andra.

  2. Så sant och när man pratar med någon som bara hela tiden övergår till att prata om sig själv hela tiden, sådana är också energitjuvar. Så bra och kloka ord, de ska jag också ta med mig, för fotboja vill man ej gå runt med.

  3. Klart man får gnälla och ventilera sig ibland men håller med dig om att det blir lite tjatigt i längden.
    Usch, energitjuvar är så jobbiga! Jag har gjort mig av med flera ut mitt liv men inte alla. Riktigt kloka ord du delar med dig av!

  4. Det är svårt att göra sig av med energitjuvar. Det är väl lite det som är grejen med dem, att de nästlar sig in liksom. Jobbade med en kvinna på mitt förra jobb, som liksom ömsom peppade och ömsom pushade negativt. En människa som jag jobbade nära med men som fick mig att må lite dåligt över mig själv. Det var egentligen inte förrän jag sa upp mig som jag insåg att hon fick mig att må dåligt. Jag har ingen kontakt med henne idag och det är ju tydligt att jag inte var värd något mer för henne när jag inte jobbade kvar där längre, för hon har inte kontaktat mig heller. Tror dock att hon följer mig på IG…
    Hoppas att du kan göra dig av med dina energitjuvar. Det är otroligt svårt i praktiken, men sååå skönt efteråt! Just do it!

  5. Skrev om energitjuvar i min blogg idag också, de kan minst sagt vara tröttsamma att ha att göra med, fast det mesta bottnar i energitjuvens egen dåliga självkänsla. Fast jag kan tycka att det är okej att skriva lite negativare inlägg i bloggen ibland. Vi är ju alla bara människor och allt är inte bara romantisk lyxskimmer av lycka i livet. Dock kan det vara jobbigt om någon enbart gnäller och är negativ i varenda inlägg på bloggen..

  6. Jag har fått gjort den resan också att klippa energitjuvar. Det är otroligt skönt när det är gjort men ja, svårt att säga nej. Tycker inte detta inlägg var tråkigt. Det var ärligt och bra 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: