Rör dig synligt i mörkret

” Inlägget är i annonssamarbete med Smart in the dark ”

Hej

Nu ska vi prata om säkerhet i mörkret. Visste du att hela 40 procent av olyckor med gående sker under mörker. De flesta mörkerolyckor där gående dödas eller skadas sker i tättbebyggda områden där gatubelysningen är tänd. Tyvärr så luras vi av gatubelysningen vilken gör att vi ser men inte syns. Rör dig synligt i mörkret. Utan en reflex syns du först på 25 meters avstånd, vilket är för kort tid för att en bilist ska hinna reagera i tid och stanna.

Vill du synas i mörkret?
Rör dig synligt i mörkret

Att vi människor styrs av fåfänga det är ingen nyhet. Genom att vi bär reflexer gör att vi syns bättre och risken för att råka ut för en olycka minskar. Smart in the dark skapar designade reflexkläder och reflexaccessoarer som håller dig synlig och säker i mörkret. Allt från reflexmössor och reflexväskor till sjalar och bälten med reflexmönster. Deras affärsidé bygger på att göra Sverige säkrare. Bakom varje produkt finns det också en innovativ tanke som bygger på tre enkla ord synbarhet, säkerhet och stilfullhet. Forskningen har visat att reflexer syns bäst i trafiken om de sitter på armar och leder som är rörliga. En rekommenderad höjd är midjan och ner.

”Det finns ingenting som är så skrämmande när något bara dyker upp i framför bilen i mörkret. En levande skugga som tror att de syns för att de själva kan se”, säger från Ann-Sofie Hermansson som driver reflexföretaget Smart in the Dark.

Klä dig synbart

Mörkklädda syns först på ca 30 meters avstånd. Med reflex syns vi på minst 125 meter och genom att bära reflexprodukter på rörliga delar som armar och ben ökar säkerheten ytterligare. Oftast när man sätter sig bakom ratten och kör i mörkret blir det uppenbart hur dåligt man syns utan reflex. Hur många gånger har vi inte kommit i situationer i trafiken då vi tycker att en gående bara plötsligt dyker upp? Genom att bära reflexer när vi är ute i mörkret ger vi oss själva en billig livförsäkring. Smart in the Dark kombinerar mode med säkerhet genom att skapa riktigt snygga reflexprodukter.

TÄVLA OM ETT PRESENTKORT 

Värdet på presentkortet är på 600kr hos Smart in the dark. Har du turen kan du också bli smart i mörkret. Tävla genom att klicka här eller på bilden. Vinnaren kontaktas direkt av Smart in the Dark.

Tänker tipsa om bästa julklapparna

Själv har jag en reflexsjal med motiv av lingon. Sjalen gör att jag känner mig fin men framför allt att jag känner mig säker när jag är ute i mörkret. För att synas ännu lite bättre bär jag en rynkad armreflex även den i lingon mönster. Ta er en titt hos Smart in the dark så kommer ni garanterat finna kanon smarta julklappar till era nära och kära.

KRAM KRAM

 

13 thoughts on “Rör dig synligt i mörkret

Add yours

  1. Vilken bra jacka. Reflex är otroligt viktigt nu i mörkret. Den ser väldigt bra ut, när man ser dig på så långt avstånd.

    1. Åh det här är så viktigt! Det är så otäckt när man är ute och kör och så dyker det upp en gående/cyklist helt plötsligt… Reflex är verkligen en billig livförsäkring! Jag har armband och/eller reflexväst när jag är ute och går!

  2. De har verkligen många bra saker och jag önskar att fler hittade dit så att de kan känna sig både snygga OCH säkra. Jag har ännu inte handlat där även om jag tänkt det, men har flera reflexer i varje jacka och blinkande armband när jag är ute och går i mörkret

  3. Så roligt att det börjar dyka upp fler och fler tuffa och roliga reflexer nu! Det kan ju kännas lite trist att dra på ett vanligt reflexband om man tex är lite uppklädd, men de här alternativen känns ju mycket roligare!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: