Oj vad många löv

Hej Hej

Oj vad många löv. De tar liksom aldrig slut vilket kanske inte är så konstigt när man har en trädgårdstomt med flera träd och buskar. Men varför måste alla löv falla av? Vi är ute i sista sekunden med att få ihop alla löven men bättre sent än aldrig. Tänk om jag haft en lövblås, då hade det säkert gått i en rasande fart med alla löv.

Oj vad många löv

Imorgon kommer jag säkert vakna med träningsvärk men det får jag väl ta. Gratis träning hemmavid bättre kan det väl inte bli. Skönt var det i alla fall att vara ute i flera timmar och använda mig av kroppen. Vi får väl se hur jag låter imorgon med eller utan träningsvärk.

Glöm gymmet – påta i trädgården i stället

Om ni inte gillar att träna på gymmet kan ni vara lugna. Det finns faktiskt andra sätt att komma i form. Enligt forskningen är rutiner oerhört viktigt och vardagsmotion kan göra stor skillnad.

– Därför är trädgårdsarbete fantastiskt, du kommer ut, bygger muskler och bränner kalorier, säger professorn Naveed Sattar enligt Mail Online. Att gräva i trädgården i 30 minuter bränner exempelvis omkring 150 kalorier, att räfsa löv under samma tidsspann bränner 120. Och att klippa gräset i en halvtimme bränner hela 165 kalorier.

2,5 timmars krattande brände alltså 360 kalorier. Det får jag väl säga tack för till mig själv. En annan sak som säkert kan vara en av orsakerna till att jag mår så bra av trädgårdssysslor är  att trädgårdsarbete aktiverar hela kroppen och har stressreducerande effekter. Ja ja man får väl skotta snö i massor om den bara kommer nu snart är vi är klara med alla löv.

 

10 thoughts on “Oj vad många löv

Add yours

 1. Vardagsmotion känns alltid bra tycker jag! Lite jobbigt när det blir ett måste, att man måste kratta löven eller skotta trottoaren, men skönt efteråt när man ser resultatet och samtidigt inser att det var motion 🙂 Har en jätteliten tomt i stan, men har en stor tomt med mycket löv där vi har sommarhuset. Där har vi dock en lövblås – mest eftersom min make älskar prylar, ha ha!
  Hoppas du har lagom mycket träningsvärk imorgon. Lite så att det känns att du gjort någon nytta, men inte så mycket att det faktiskt gör ont.

 2. Alltså lövblås i all ära men jag hade önskat att det fanns en ”lövdammsugare” haha slippa kratta och lägga i säck. Visst är det en briljant idé? Jag tar patent på det minsann.
  Men förstås då hade man inte fått den träningen som inte var så illa direkt. WOW, bra jobbat.

 3. Ojojoj…tur att jag inte har ambitionen att räfsa ihop alla våra löv….vi har över 4000kvm tomt och mååånga träd. Å andra sidan, jag hade bränt många kalorier 😂Men fortfarande är det mycket att göra och räfsa så trots att löven ligger blir det träning av det hela.

 4. Det man gör till vardags är minst lika bra som att hänga på gymmet. Nu har jag ingen trädgård, men hade helt klart hellre jobbat så än på gymmet.

 5. Ja att vara utomhus och göra lite sysslor är ju jättebra. Skönt att ni nu har fixat alla löv. Fast håller med dig. De borde sitta kvar i träden. Mycket finare där 🙂

 6. Vi tycks aldrig ha tid för att kratta ihop löv på hösten och svär sen över det på våren🙈 och varje vår säger vi samma sak ”till hösten gör vi det i tid” 😅 men det känns alltid skönt när man väl har gjort klart allt.. 🍁🍂

 7. låter faktiskt enligt mig mycket mysigare att träna i trädgårdsarbete än på gym faktiskt. Och det är ju verkligen ett ordetligt träningspass man får med dessa löv, minns själv vilken träningsverk man brukade kunna få 😂❤

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: