Södermalm levererade min förmiddag

Halloj

Äntligen en riktigt bra fredagsförmiddag i min smak och melodi. Jag har längtat så efter att få komma iväg och andas Stockholms puls igen. Det är lite knöligare för mig nu när jag inte vill åka så mycket kommunalt och Marcel och jag delar bil skulle man kunna säga. Men idag smet jag in med bilen så jag hann hem till han behövde den till jobbet. Södermalm levererade min förmiddag. Synd bara att jag inte hann möta upp någon av mina stadsvänner som var ett tag sedan nu. Det får bli en annan bra dag helt enkelt.

Södermalm levererade min förmiddag

För första gången på flera dagar har jag sovit bra och kände mig lite på g när jag klev upp. En bra dag för att ta bilen mot Söder och Pärlans Konfektyr för att hämta ut min julkalender som jag beställt från dem. Ifjol sålde deras kalendrar slut så jag blev utan så i år köpte jag en på momangen bara för att slippa bli utan. Pärlans Konfektyr ägnar sig åt ett delikat hantverk – kolor och kolasås kokas på grädde och smör, inga konstigheter, bara äkta råvaror.

Att gå in på Pärlans lilla butik i nära anslutning till Nytorget på Söder är som att kliva tillbaka på 1930 talet då kolan hade sin storhetstid. Inredning, musiken och till och med kläderna på de anställda tar dig tillbaka till 30-talet. Butiken och miljön har sin charm men kolorna är ren och skär magi. Just därför återvänder jag gång på gång.

Solskenspromenad på Söder med ljudbok som fredagsfokus

Vilket underbart strålande väder vi haft idag. 14 grader varmt och sol, jo jag tackar vad härligt. Tyvärr hade jag helt missat att vi skulle få så varmt väder så jag halvsvettades nästan hela tiden och gick runt med uppknäppt jacka. Jag njöt verkligen när jag strosade runt med bok i öronen bästa fredagsfokus på länge.

Fredagsfika på  Cafe Pascal

Jag gjorde en fuling idag när jag tog min fredagsfika. När jag satte mig ute på uteserveringen med min cappucino och plockade fram två kolor från Pärlan. Cafe Pascal är alltid lika mysigt och med bra puls och rörelse. Nästan alltid smiter det in eller ut något känt ansikte medan man fika eller tar en lunch. Det var helt underbart att kunna sitta ute och fika 6 november. Jag hade för mycket varma kläder så för mig var det toppen att sitta och kika på alla som gick förbi.

Många fredagspresenter blev det idag

Så skulle man kunna säga men egentligen så var det vara lilla kolasken och nya balsamet som var min fredagspresenter. Men om jag skulle vara sniken skulle jag lätt kunna säga att även min julkalender är en fredagspresent och så även produkterna från Smart in the Dark men så är inte sanningen. Det bara föll sig som så att jag fick så mycket kul och spännande just idag. Det är bara att vara tacksam och glad åt att livet log åt mig i förmiddags. Tack för det!!!

Jag ska visa er allt fint från Smart in the dark i ett eget inlägg framöver så håll ut. Det är så viktigt att vara smart i mörkret och synas  särskilt när man som jag ofta är ute och går på kvällarna.

 

 

 

9 thoughts on “Södermalm levererade min förmiddag

Add yours

  1. Min medbloggerska Lena blev också helt såld på Pärlan konfektyr för något år sedan, vet hon gjort ett inlägg om dem.
    Mysigt med utefika i november. Ikväll körde vi ute/inne på vårt stammis ställe. De har byggt upp md glasväggar och markis. så det blir lite mitt emellan
    Kram Kajsa

  2. Wow..Nu saknar jag verkligen Stockholm..Suck..Skulle också gärna ha strosat runt där.. har inte varit i stockholm alls iår och det känns lite deppigt..Men kul att du hade en trevlig dag och kalendern såg fin och spännande ut

  3. Å den där butiken ser supermysig ut! Kan nästan förnimma doften 🙂
    Chokladasken ser ljuvlig ut & jag blev väldigt nyfiken på Smart in the dark!

  4. Du verkar haft en drömfredag – så mysigt med avkopplande aktiviteter på Södermalm. Hade gärna haft en butik som Pärlans konfektyr här i Varberg, känns så lyxigt att kunna botanisera bland allt gott i såna butiker.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: