Alla fordon måste ha trafikförsäkring

” Inlägget är i annonssamarbete med Trafikförsakring.se ”

Hej

Det här med försäkringar kan vara lite knivigt. Vad behöver vi försäkra och inte? Vad täcker de olika försäkringarna och så vidare. Det är inte enkelt att ha koll på allt. Ett tips kan vara att allt som du äger och är rädd om – Se till att ni har en försäkring för det. Alla fordon måste ha trafikförsäkring. Eftersom ingen drabbad ska bli utan ersättning om det sker en olycka behövs en trafikförsäkring på ditt fordon.

Alla fordon måste ha trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är obligatorisk. Enda undantaget är om bilen är avställd i vägtrafikregistret. I en vanlig bilförsäkring ingår alltid den obligatoriska trafikförsäkringen. Den ersätter alla personskador och sakskador som orsakats med bilen. Om försäkringen ska täcka skador på egna bilen behöver du även en halvförsäkring eller helförsäkring. Trafikförsäkring är helt enkelt den del av en bilförsäkring som är obligatorisk.

Därför är trafikförsäkringen viktig

Trafikförsäkringen kan kännas trist och tråkig men är en självklarhet för att vi alla ska känna oss trygga i trafiken. Vad innebär en trafikförsäkring för gemene man? Skulle jag vara inblandad i en olycka där jag är vållande till både personskador och skador på fordon går min trafikförsäkring in. Det innebär att dem jag vållat skada enkelt kan få hjälp när jag inte kan stå för kostnaderna som jag orsakat på både egendom och personer.

I stort sett kan man säga att trafikförsäkringen täcker alla personskador och sakskador som orsakats med bilen. För att jag ska få ersättning för att laga min egna skadade och krockade bil behöv en halv eller helförsäkring på min bil.

Trafikförsäkring den obligatoriska försäkringen

Som bilägare bestämmer du själv hur brett skydd du vill ha till din bil. Däremot tycker jag det är otroligt skönt att det finns en bilförsäkring som är obligatorisk för varje bil som rullar på våra vägar. Och det är trafikförsäkringen. Man skulle lätt kunna säga att Trafikförsäkringen är grundstenen i varje bilförsäkring. Trafikförsäkringen är bilförsäkringen som skyddar andra trafikanter från dina misstag.

Jämför trafikförsäkringar innan du väljer

Innan man väljer eller tar viktiga beslut är det viktigt att noga tänka igenom och jämföra olika försäkringsalternativ för att hitta det som passar bäst för just dig. För er alla som ska teckna eller sätta er in i försäkringar ta en titt inne hos Trafikförsäkring.se som hjälper till att redan ut de olika begreppen.

Kram Kram

8 thoughts on “Alla fordon måste ha trafikförsäkring

Add yours

  1. Verkligen smart att ha trafikförsäkring på sin bil. Jag har nu ingen bil men om jag hade så skulle jag ha det tror mannen har trafik och helförsäkring är inte säker men jag vet han har trafik i alla fall

  2. Det är en djungel med alla dess olika försäkringar. Jag har koll på dom flesta som vi har men just vad vi har för bilförsäkring har jag inte koll på, det står min man för. Men det är superviktigt med försäljning, i alla slag👍

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: