Dags för Halloween – pumpornas högtid

Hej

Jag har varit städtant nummer ett idag. Hela långa dagen har jag fejat runt här hemma. Två stopp har det blivit hittills med annat än hushållsgörande. Pumpor behöver inte ha otäcka ansikten. Dags för Halloween – pumpornas högtid. Jag letade på nätet efter inspiration för att göra en annorlunda pumpa till Halloween. Eller jag ville inte att de skulle bli läskiga som de liksom typ alltid blivit tidigare år.

Dags för Halloween – pumpornas högtid

Att fixa sin egenkarvade halloweenpumpa är ett måste till halloween säkert för de allra flesta hem. För visst är det lite mysigt när de lyser upp alla husens ingångar. I år gjorde jag bästa vinsten med mina pumpor. Ofta tidigare år har jag tyckt att pumporna inte varit så fina utan att de haft lite skavanker här och där. Årets pumpor köpte jag från Mathem så jag slapp kånka hem dem själv. Extra kul då årets pumpor verkligen var rena, fräscha och orangea precis som de ska vara. Jag är ju lite fans av Mathem vilket jag varit länge. Nu är det extra roligt att Marcel jobbar hos dem.

Hur ser din Halloweenpumpa ut i år?

Jag såg en idé som jag föll för då de målat vita spindlar på pumpan och karvat ut i mitten av spindlarna för att få ljuseffekten. Sagt och gjort jag började göra hålen och sedan måla pumpan. När jag provtände den på bardisken blev min pumpa inte alls som jag tänkt mig. Så pumpan hamnade i diskhon och fick bada bort färgen och jag fick göra om och rätt. Lite klurigt var det allt när pumpan hade hål lite överallt omkring sig. Till slut blev jag nöjd. Slutet gott allting gott för nu står de på trappan och brinner så fint.

Ingen halloween är komplett utan en halloweenpumpa 

 

 

10 thoughts on “Dags för Halloween – pumpornas högtid

Add yours

  1. jag vet inte riktigt hur den kommer se ut i år men barnen ska helt klart få halloween godis i alla fall =) vilka fina pumpor du har gjort , dom är så fina när dom lyser på kvällarna =)

  2. Vad fina dom blev. Jag har bara gjort det ett par gånger. Tyckte det var väldigt geggigt. Sedan är jag inget fan av halloween heller.

  3. Ja pumpor är myssigt o det kan och rimma på rumpor 😂 hehe har nig bara haft pumpor när vi var små vet att jag klädde ut mig till de på en halloween fest

  4. Vilka snygga pumpor. Själv tycker jag dom får vara lite läskiga. Jag vet inte om vi kommer höra några i år men än är inte helgen över och vi får se om jag hittar några fina.

  5. Vad fint det blev! Här har barnen gjort vars en pumpa men nästa år köper jag nog en till till mig själv 🙂 Skulle gärna vilja testa att borra små hål i mönster eller använda små pepparkaksformar och stansa ut små stjärnor.

Kommentera

Up ↑

%d