Goda skäl att gå en promis varje dag

Hej min fina

Nu är det redan söndagskväll. Jag har varit så oerhört trött hela helgen och faktiskt sovit på dagarna i flera timmar. Jag har känt mig lite låg och trött egentligen hela veckan. Har ni haft en bra helg? Behöver du som jag lite  extra pepp? Varsågod! Goda skäl att gå en promis varje dag. En promenaden om dagen gör gott för både kropp och själ.

Goda skäl att gå en promis varje dag

Det finns många goda skäl till att du bör motionera varje dag. Det kan förbättra din hälsa, förebygga sjukdom och skada, och det kan ge den psykiska hälsan en vitaminkick. Dessutom sägs det att energinivån ökar av promenader. Denna veckan har det blivit färre rundor då jag känt mig lite låg och helt enkelt inte orkat ge mig ut alla dagar.

För mig betyder promisarna så mycket på flera olika sätt. Det är skönt att vara ute och gå och jag får frisk luft. Jag får röra på mig i lagom tempo som jag själv styr. Under mina promisar får jag möjlighet att samla tankar, lyssna på böcker eller poddar vilket är avkopplande för mig.

Promenader ger bättre hälsa

Många människor kanske tror att vi behöver träna intensivt flera dagar i veckan för att nå rekommendationerna för den dos vi behöver för en god hälsa. Får du till en 30-minuterspromenad varje dag har du kommit en bra bit på väg. Sedan är det lite viktigt att få upp till puls under den tiden. Jag brukar går runt en timma varav 30 i raskt tempo. Så jag får anstränga mig en stund.

Jag blir både piggare och gladare

Jag önskar att jag inför nästa vår ska kommit igång och börjat med att jogga eller springa vad man nu säger. Att vara ute och springa ser så skönt och rofyllt ut när jag ser andra springa. Själv har jag inte kommit dit i år men skam den som ger sig. Nästa år finns det fortfarande chans för mig att komma igång bra med joggingen.

Att vara ute och röra på sig är bra för kropp och själ det säger de allra flesta kunniga forskarna. Promenerar vi genom skogsområden, parker eller andra grönområden får vi dessutom extra effekt. Effeketen får vi eftersom ljus, luft och sol är viktigt för att vi ska må bra och när vi är ute i naturen boostar vi vår psykiska hälsa.

 

 

6 thoughts on “Goda skäl att gå en promis varje dag

Add yours

  1. Jag håller med, man mår bättre på lång sikt och får mer energi även på kortare sikt om man promenerar varje dag. Men liksom hos dig finns det dagar sänkas verkligen inte orkar ge mig ut. Men jag brukar tycka om att ”följa med” på dina promenader som ofta dokumenteras med så fina bilder.

  2. Det här stämmer faktiskt väldigt bra! Jag trodde inte mycket på det förr, men sedan ett par månader tillbaka så promenerar jag 2-3 gånger om dagen. Förr gick jag en liten kort promenad på 15 minuter och en lång på 30 minuter.. Nu är mina korta på 30 minuter och kan vara ute lätt i en timme och bara gå… Jag mår så bra av det och tycker det känns bra att jag har lättare att gå längre och längre =)

  3. Eftersom vi har hund går jag ju automatiskt varje dag, men det känns inte så mycket som motion för min del. På onsdagarna brukar jag dock oftast åka ut till skogen och gå en långrunda på morgonen och det är såå skönt – saknar det de veckorna det inte blir av.

    Nu när vi har höstlov har maken och jag gått långrundor med viktvästar och jag känner faktiskt av det i låren – så tydligen gör det skillnad 🙂

  4. Det har jag själv märkt när jag har tagit mig en promenad, man mår ju så mycket bättre som du säger. Jag känner mig också gladare efteråt och piggare 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: