Ljusbehandling och Saltrum på Stockholm Saltspa

Hej

Idag har jag återigen varit på saltbehandling. Ljusbehandling och Saltrum på Stockholm Saltspa. Det var ett bra tag sedan jag var där nu så jag kände att det var dags igen kan man säga. Efter jag varit på behandlingen gick jag ner till Skanstull och hämtade ut min fredagspresent på Åhlens. Innan jag åkte hemåt igen smet jag in på Wallins och tog en kaffe och smörgås.

Ljusbehandling och Saltrum på Stockholm Saltspa

Saltrummet är en avkopplande plats där man kan finna återhämtning och fly undan vardagens stress och måsten. Saltrummet är ett rum som är klätt i bergssalt från tak till golv. Andningssalt frigörs i småpartiklar genom en generator som rengör luftvägarna och samtidigt hjälper mot hudproblem. I ett mikroklimat och en miljö autentisk med de forna saltgruvorna kan man koppla av från det hektiska samhälle vi har idag och uppleva saltets hälsofrämjande egenskaper. Alldeles vitt och fyllt med salt och ljusterapilampor. Ljusterapilamporna är uppiggande och godkända för medicinskt bruk för behandling av bland annat depression och stressrelaterade symtom.

Stockholm Saltspa

Vid Kornhamnstorg i Gamla Stan hittar man Stockholm Saltspa. När man kommer till Spaet byter man om till tunnare kläder eller tar en handduk över sig. Förr med de tidigare ägarna hade besökarna tillgång till morgonrock så var det inte längre. Vilket var lite synd tyckte jag. Man kan välja om man vill vara barfota eller ha tofflor på fötterna. Jag vill verkligen känna saltet mot mina fötter. Saltet är antibakteriellt och riktigt skönt att gå på. Inne i rummet finns vilstolar som man kan sitta och slappna av i. Jag hade svårt att sitta stilla hela tiden utan lekte och byggde salttorn med fötterna. Denna gången var det flera besökare än tidigare. Fyra med mig gjorde behandlingen tillsammans.

Behandlingen tar 45 min och man sitter i en vilstol och lyssnar till den avslappnande musiken. Att duscha efteråt rekommenderas inte då det är bra att låta saltet ligga på huden. Jag har fortfarande salt kvar mellan tårna. Hade det inte varit för att jag nyss varit på saltspa hade jag säkert blivit tokig på saltkornen men de fick mer än gärna ligga kvar i strumporna idag. I saltrummet erbjuds även ljusterapi i kombination med saltbehandlingen.

Kaffe och macka med tonfiskröra

Det var verkligen inte igår som jag åt en macka med röra i. När jag var föräldraledig med William var det typ det som blev lunchen minst en gång i veckan. Eftersom jag skulle ha möte när jag kom hem igen behövde magen lite mat i magen. Så jag smet in på Wallins Bageri och tog bara en kaffe och macka med tonfiskröra. Wallins är mästare på att baka massvis med gott. Men jag stod emot igen. Nu eller idag har jag klarat tre dagar utan socker . Jag fick nog när bästa byxorna kändes trånga så nu kör jag på bara en – två socker dagar i veckan. Heja mig nu. På fredag är det fredagsfika igen…Då måste stället väljas med bra omsorg tycker ni inte det?

 

9 thoughts on “Ljusbehandling och Saltrum på Stockholm Saltspa

Add yours

  1. Åhhh…det där med saltspa lät verkligen intressant, har aldrig hört talas om att det finns tidigare men tror på att det är jättebra. Heja dig som stod emot alla sötsakerna.

  2. Åh vad härligt att få gå på behandling på saltspaet har själv aldrig varit där men låter intressant och spännande. Kaffe och macka är ju verkligen så gott 🙂

  3. Jag har aldrig hört tala som ett salt spa men det låter super lyxigt med bra behandlingar 🙂 vad grym du är som stod i mot allt det söta ser ju så fruktansvärt gott ut 🙂

  4. Så härligt det låter. Saltrum ska ju vara så fantastiskt. Här har vi solrum med sand, Känns som man är på stranden en hel dag då man får följa ljusets alla stadier under den timmen man är där. Tror stenhårt på sådant här

  5. Oj det lät lite udda, men det kanske är bra mot något. Ljusterapi däremot hade jag säkert behövt nu på mörka hösten.

  6. Oj salt spa har jag aldrig hört om förut men så går jag inte på spa fast jag borde nog unna mig det känner jag =), men det låter härligt och från bilderna så ser det härligt ut med =)

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: