Behövs en hemförsäkring i studentboende

 ”Inlägget är i annonssamarbete med Hemförsäkringstudent.nu”

Hej

Många kan fråga sig om man verkligen behöver en hemförsäkring när man som student kanske bor i andrahand eller på studentboende. Behövs en hemförsäkring i studentboende. Svaret på den frågan är att du behöver en hemförsäkring oavsett om du äger eller hyr din bostad som student. Eftersom hemförsäkringen ger dig ett grundläggande skydd för både dig själv och dina ägodelar där du faktiskt bor.

Behövs en hemförsäkring i studentboende

Som jag skrev ovan behövs en hemförsäkring även när man bor i studentboende. Många kanske tror att ägaren av bostaden är den som ska stå för försäkringen på bostaden och studenten som är inneboende omfattas av den. Så är det inte riktigt har jag fått lära mig idag.

Vilket jag när jag pluggade och bodde i studentbostad i början av 90-talet inte hade en susning om alls. Tur för mig så inträffade inga händelser där jag behövde hjälp av en försäkring men det kunde lika gärna varit åt andra hållet. Tänk om en glasruta skulle gått sönder i bostaden under någon av de hemmafester som jag hade. Jag vågar knappt tänka tanken vad det hade svidit i min studentplånbok när jag var utan försäkring.

En hemförsäkring som student kostar ofta under 100kr per månad

Den summan klarar de flesta studenter av att betala. Men vilken försäkring av alla ska man välja? Hemförsäkring student är en jämförelsesajt för hemförsäkringar för studenter. De har samlat konsumentinformation som riktar sig specifikt till studenter och deras försäkringsbehov. Verkligen superenkelt att tyda och få en bra överblick vad de olika försäkringarna erbjuder och kostar.

Bästa hemförsäkringen för dig som är student?

Pris, villkor och kundservice är några av de kriterier som avgör när man ska välja studentförsäkring. Vad som avgör priset på försäkring är saker som var du bor, hur stort du bor, och vilket skydd du vill ha. Säkerhetsanordningar så som om bostaden har en säkerhetsdörr eller larm påverkar priset på försäkringen positivt och fakturan blir billigare.

Lämna aldrig uppge felaktig information till ditt försäkringsbolag för att sänka din premie.

Ett smart tips är att jämföra självrisken på studentförsäkringen och inte stirra sig blind på enbart priset på försäkringen. Självrisken är det undre belopp som försäkringen inte täcker. Den utgift som du själv får betala för vid ett försäkringsärende. Var även noga med att kika igenom om just du kvalificerar in för att teckna en studentförsäkring. Kolla igenom kraven försäkringsbolagen ställer. Klarar du inte dem kan man teckna en hemförsäkring som student men då till lite dyrare pris.

Veckans tips från mig till alla studenter – Ta er en titt hos Hemförsäkringstudent.nu

Kram Kram

2 thoughts on “Behövs en hemförsäkring i studentboende

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: