Drömmen om den perfekta hallen

Hej

Har du tänkt på att det är hallen som sätter intrycker på hela din bostad. Kanske dags att ta en funderare på hur det ser ut i din hall. Egentligen kan man nästan påstå att hallen börjar redan med ytterdörren. En dörr som både man själv och gästerna kommer att möta många gånger. Drömmen om den perfekta hallen. Tror vi är många som önskar oss en bättre, vackrare och mer organiserad hall.

Drömmen om den perfekta hallen

Visste ni att hallen är hemmets starkaste kommunikatör? Hallen är din offentliga utpost i hemmet, en plats där alla tas emot, även de som inte är inbjudna. Den blir ofta till ett lager med allt från kvitton, skor, vagnar, väskor, soppåsar och kläder för alla årstider. Att mötas av en hall full utav skor har sin charm. För det hemmet känns levande och man känner sig välkommen hem även om man får snubbla in över alla skor. Hallen är hemmets första intryck både för de som bor där och gästerna. Ofta brukar man säga att hallen ger en fingervisning om vilka som bor där.

Senaste trenden för hallen

Precis som i allt går det trender även i hur vi ska utforma våra hallar. Något som mer och mer försvinner är den klassiska hatthyllan. På gott och ont skulle jag säga för visst finns det både fina och riktigt fula hatthyllor. Hallen är viktigt för helheten av bostaden. Det behöver inte vara avancerat. Utan med bra förvaring, ett öppet intryck och genomtänkta detaljer kommer du långt. Trenden är att hålla hallen ren och fri, få undan och skapa rymd. Om man inte hittar plats att hänga av sig på är det inte välkomnande.

Sideboard hos Inredningsshoppen

Vår hall är svår då det från den lilla platsen går åt alla håll i huset. Som navet i ett cykelhjul utan någonstans att göra av alla saker. Trots att vi har ett stort skoställ som är specialbyggt och en hängare med plats för många blir den ofta rörig. Inne hos Inredningsshoppen.se har jag hittat två sideboard som jag fastnat för. För i min värld vill jag kunna stuva undan det mesta så min hall ser ren och fräsch ut. Utan en massa prylar som jag tycker inte borde vara där.

Var är det värsta med hallar?

På den frågan måste jag säga när hallen blir för rörig. Då det är för mycket saker överallt så att jag knappt får plats att komma in i bostaden. När det helt enkelt inte finns plats för besökaren att känna sig välkommen. Sedan skulle jag säga att mörker. Många hallar saknar bra ljus och man får leta efter en plats att hänga sin jacka. Är man inte ordningsam och inte har så mycket saker framme i sin hall bör man satsa på ljusa färger. En mörkare hall kräver en bättre ordning och struktur. Kanske till och med en känsla för färg och form för att få till hallen på bästa sätt. Inne hos inredningsshoppen har jag fått flera bra tips både på hur jag ska tänka runt hallen men samtidigt hitta mycket fin fint.

Gör som jag ta er en titt inne hos

Kram Kram

8 thoughts on “Drömmen om den perfekta hallen

Add yours

  1. Jag håller med, känslan börjar vid dörren. Vi har sen vi flyttat in haft en brun och ful dörr men har nu målat om den i svart och det vart sååå fint. Drömmen är att en dag ha en hall som har dörrar på båda sidor av den så att man inte kliver direkt in i huset.. Så är det för oss idag.

  2. Min hall är oftast en enda stor röra men just idag är den städad för att vi haft kalas. 😁 Fin hall på bilden

  3. Vi har en liten fyrkantig hall, men ändå känns det alltid stökigt där. Vad jag önskade att vi hade en klädkammare, så man kunde få undan en massa saker

  4. Håller med att hallen ger första intryck. Är sugen på att göra om igen för tredje gången haha

  5. Hallen är viktig.. det håller jag med om, vi håller på att fixa om vår hall också så den ska bli lite mera ordningsam. det blir lätt rörigt när man har yngre barn och massor av saker i hallen

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: