Tid för eftertanke

Hej 

Eftertänksamma gör färre fel eftersom de tänker efter före sägs det. Satan i gatan vad man behöver tänka både en och två gånger ibland. Grejen är den att jag blir så himla trött i skallen av allt tänkande. Tid för eftertanke. Att stanna upp och fundera över om vi gör rätt saker i rätt ordning tar tid. Vem är egentligen mest effektiv? Den som gör mest saker? Den som gör mest rätt saker?

Tid för eftertanke

Ibland går det fortast när vi jobbar långsamt. Men det är inget som jag egentligen tror på eftersom jag ofta vill att saker och ting ska gå fort och gillar speed. Däremot så tror jag att vi behöver stanna upp och reflektera och ge oss tid för eftertanke. För alla oss som är högkänsliga är det naturligt att vara eftertänksamma. Reflektera över det vi gör.

Gör vi verkligen som vi säger att vi ska göra? 

Många säger nog att vi inte gör som vi säger. Jag tror däremot att vi gör det som vi säger när vi kommit till rätt tidpunkt. När rättan tid är kommen liksom vilket ibland kan lite tid gör vi som vi tänkt. Vad har du för tankar om eftertänksamhet?

BUDDISTISK REFLEKTION

 • Svara inte när du är arg
 • Lova inget när du är lycklig
 • Fatta inte beslut när du är ledsen

 

13 thoughts on “Tid för eftertanke

Add yours

 1. Ibland är det bra att vara två som kompletterar varandra. Så är det på mitt jobb, jag och min delägarkollega är lika men ack så olika. Hon är den som får saker att ske och tanke och handling är ofta samma sak medan jag oftare stannar upp och håller tillbaka tills vi tänkte efter lite mer. (det är illa nu när jag är sjukskriven, då händer det diverse saker)… men hade allt varit upp till eftertänksamma jag så hade inte mycket hänt…då hade allt gått sin gilla gång.

 2. Väldigt kloka ord. Vi lever i ett stressigt samhälle, och måste ta oss tid för återhämtning och reflektion. Yogan är mitt andhål där och då jag alltid kör lugn så är verkligen fokus på just det.

  1. Jag tror alla behöver sätta sej att varva mer i bland youga är ett sätt för mej att kunna koppla av 😊 bra tipps du kommer med

 3. Jag är ganska eftertänksam. Jag gillar verkligen den buddistiska reflektionen, det är väldigt sant! Jag försöker tänka igenom vad jag gör och varför jag gör det, om jag gör det för min egen skull eller för någon annans etc.

 4. Buddisk reflektion lät bra. Tyvärr så är jag inte ens i närheten av att leva efter det. Det är väl kanske också därför jag har slitit ut mig som jag har under åren förr.
  Nu, just nu alltså, försöker jag verkligen tänka efter först men det går lite emot vem jag är som person så jag måste jobba på det.

  Att reflektera i efterhand är jag bra på fast då blir det nästan maniskt så att jag malar allt jag gjort och sagt. Det är där naturen och min kamera kommer in, för i naturen och med kameran i handen så har jag lättare för att vara i stunden och verkligen reflektera.

 5. Ja, det är bra att stanna upp ibland, för stress gör ju så man blir lit tankspridd ibland. Buddiska reflektionen är ganska sann. gillar den..

 6. Det är bra att tänka efter ibland. Jag gör nog inte det så mycket förrän efteråt..

 7. Jag håller med dej här man blir rätt trött bara på att tänka. Därför viktigt o va i naturen o skog el i andra miljöer o inte bara vara hemma .

 8. Klokt inlägg! 🙂
  Jag tror att det är en av de största anledningarna till att jag gillar att vara ute så mycket i naturen, att det blir lite som en paus och därmed tid för att reflektera. Sen är det ju fantastiskt fint ute i naturen också och lite terapi att fota 😀

Kommentera

Up ↑

%d