Skapa ringar på vattnet

Godmorgon 

Ofta talas det om att skapa ringar på vatten och vad det har för konsekvenser. Många gånger kan jag tycka att flera slänger sig med klyschiga fraser bara för att framställa sig som viktiga och pålästa. Att skapa ringar på vattnet betyder för mig att ge men samtidigt att kunna ta emot. Vad är det egentligen och framför allt existerar det eller är det bara något som sägs?

Skapa ringar på vattnet

Igår när jag var ute i skogen och gick var det hur mycket vattenpölar som helst efter en hel natt med regn. Jag som älskar dem travade rakt igenom dem för stövlarna var på såklart. Ibland när man går i sin ensamhet är det lätt att fastna i funderingar av enkla saker i sin vardag som ringar på vattnet. Att skapa ringar på vattnet är kul och faktiskt lönsamt. Vare sig det handlar om att göra dem i vattenpölarna eller i ordens bemärkelse. För det du sänder ut får du tillbaka. Kanske inte i samma form, men i en annan form. Ju mer du ger, desto mer kommer du att få. Det är en naturlag.

Att skapa ringar på vattnet betyder att ge

Du behöver inte  ens känna mottagaren eller ens veta vem det är. Viktigast är att skapa ringarna. Sätta ytan i rörelse och väcka nya tankar och lust hos mottagare.. För mig är det generositet i sin renaste form. Du förväntar dig ingenting och du ser inte resultaten av ditt givande. Men du bara ger ändå i förhoppning att det skall påverka din omgivning i första, andra eller tredje led.

Skapa ringar på vattnet är att inspirera andra att också ge. Genom att ge sådant som går att ge vidare skapas ringarna. Du kan alltid ge av din egen inspiration, kunskap, erfarenhet.

Att skapa ringar på vattnet är en kreativ handling och kreativitet är en gåva i sig. Du kan börja med ett leende eller öppna dörren för någon. Ler du mot någon kommer du få leenden tillbaka. Och den personen kommer att fortsätta dela glädje och leende till någon annan i sin omgivning. Gör det bara och du har verkligen skapat ringar på vattnet.

 

 

13 thoughts on “Skapa ringar på vattnet

Add yours

  1. Så kloka ord. För visst blir man glad av ett leende? Och visst är det lätt att ge någon annan ett leende om man fått ett av någon annan? Vi är generellt för dåliga på detta med att ge, det behöver inte vara stora saker, utan ett tack, ett leende, eller hålla upp dörren för någon kan räcka.

  2. Tack för det inlägget, väldigt tankeväckande och väldigt sant. Något jag verkligen kan relatera till och spinna vidare på i mina tankar. Att skapa ringar på vattnet är något positivt för mig och att ge utan att kräva tillbaka är något av de viktigaste handlingar vi kan göra

  3. Vad mysiga tankar! Superfina funderingar att gå runt och tänka på när man vandrar ensam! Älskar uttrycket, och håller med – det var väldigt rogivande att få läsa den här texten!

  4. Jag erkänner att jag också gillar att gå i vattenpölar ibland. Även högar med löv är kul att gå i och sprida runt 😊

  5. Har aldrig funderat på att ”ringar i vatten” skulle vara något speciellt eller ens något man pratar om.
    Men Ett leende kan göra någons hela dag <3

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: