Hösten får mig att må bra

Hej Hej

Jag älskar verkligen hösten. Alla årstider har sin tjusning. Det är många som blir nedstämda av mörkret som kommer. Men jag tycker att hösten är vilsam och att mörkret är befriande på något sätt. Visst kan jag bli trött av det ibland men jag känner ändå att hösten får mig att må bra. Det är en tid för eftertanke och det finns ingen press.

Hösten får mig att må bra

Mörkret faller bara tidigare och tidigare om kvällarna nu. Men deppa inte för det! Det finns så mycket mysigt och härligt man kan göra för att hålla både motivationen och energi uppe under hösten. Många mår psykiskt dåligt av bristen på solljus. Att gå hemifrån innan solen gått upp, att vistas inomhus större delen av dagen för att komma hem när solen gått ner igen kostar på vår hälsa. Våra hjärnor behöver dagsljus för att kunna reglera vår naturliga dygnsrytm.

Nyklippt son fick jag mig en fika med på altanen idag.

Ta långa promenader.

De kan hjälpa dig att rensa tankarna, andas frisk luft, stressa ner och ger dig motion samtidigt. Jag är i stort behov av mina dagliga promisar. D-vitamin kallas för solskensvitamin eftersom den tillverkas i kroppen när huden utsätts för solljus. Att vistas utomhus dagtid ger mig det viktiga vitaminet D som behövs för:

 1. D-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion.
 2. Att bidrar till upprätthållandet av tänderna och benstommen.
 3. Låga D-vitaminnivåer kan påverka humöret negativt.
 4. Vitamin D bidrar till normal muskelfunktion.
 5. Vitaminet bidrar till normala kalciumnivåer i blodet.
 6. D-vitamin är svårt att få i sig tillräckligt av.

Om ni har svårt att få tillräckligt dagsljus kan man gå på ljusterapi. Jag har varit på både ljusterapi och även en ur härlig kombination med saltrum och ljusterapi. Det är något jag tycker ni ska prova om ni har möjlighet.

Börja läsa eller lyssna på en bra bok eller kika på en ny serie

Det bästa med hösten är mysfaktorn! Att kura ner sig i soffan med en bra bok och en varm kopp te kan göra underverk för själen. Tända ljus och krypa in under en gosig filt i mjukiskläder är helt okej. På hösten blir det mesta så avslappnat utan en massa krav. Tid för uppbyggnad och återhämtning. Kom ihåg att du styr själv över din tid och vad du vill lägga din tid på!

Aktivera dig med något där du får vara kreativ

Jag är en kreativ person som tycker om att vara i olika göranden. Att leka hobbyfotograf är något som jag tycker om. Men det kände ni säkert redan till. Idag har jag gått runt här hemma vid och lyssnat på ny bok och småfixat i trädgården. Vilket varit helt underbart för vi har haft ljuvligt väder. Kameran har jag också hunnit leka med en stund.

Vad har ni för känslor i kroppen på hösten?

 

 

12 thoughts on “Hösten får mig att må bra

Add yours

 1. Jag är ju en av dem som nlir lättare nere under hösten, dock tycker jag det är så mysigt att tända ljus så det tycker jag om med hösten + alla fina färger. 🙂

 2. Jag älskar hösten. Helt klart bästa årstiden av alla. Precis det du säger, Inga krav. Blir helt lyrisk bara av att prata höst.

 3. Det är bra att du gillar hösten. Jag kan bli lite deppig av mörkret. Däremot tycker jag det är fint i naturen 🍁

 4. Jag älskar hösten! Jag är väldigt känslig mot värme, så jag mår inte alls bra under sommarmånaderna. Jag tappar aptiten, sover dåligt, får soleksem och blir allmänt nedstämd, men när hösten kommer vaknar jag till liv igen och får massor med energi ☺️

 5. Visst är är det mysigt med tända ljus, te och stora fluffiga tröjor, jag håller med där. Men det hade gärna fått vara ljusare😅

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: