Grattis på namnsdagen Elise

Hej

Det var så attans skönt att komma hem idag. Borta bra men hemma bäst stämmer ibland i alla fall. Huset stod kvar och Marre och hans vänner hade städat fint efter gårdagens hemmafest. I almanackan står det Elise idag vilket vi såklart firar som firar alla namnsdagar och alltid gjort. Tilda heter nämligen Ella Tilda Elise. Grattis på namnsdagen Elise. I vanlig ordning blev det fika och namnsdagspresenter.

Grattis på namnsdagen Elise

Om jag fått bestämma hade Tilda hetat Elise eller Andrea. Visst är Fidelie mitt finaste flicknamn men det har R ratat sedan länge. Visste ni att Tilda hette Andrea några dagar? På den tiden när hon var super liten och några dagar hade Marcel en bästa vän på förskolan som hette Andreas men kallades för Mulle. En dag när jag hämtade Marcel var han mycket tänkig. När vi precis stängt ytterdörren brast det för honom fem år gammal.

– Mamma, Lillan kan inte heta Andrea.

– Varför inte då?

– Det går inte för när Cina (fröken på småbarnsavdelningen på förskolan) frågar vem strumpor det är kommer barnen säga att det är Andreas och då blir Lillan en kille.

Sedan bröt Marcel ihop totalt.

-Man kan ju inte ha en lillasyster med ett killenamn.

Så gick det med min lilla Andrea. Det var ju en himla tur att jag fick med mitt andra namn Elise.

Paket och namnsdagstårta

I sedvanlig ordning sjöng vi även ”Med en enkel tulpan”. Den gamla slagdängan har blivit vår namnsdagssång. Lite smått larvigt men det är så det är hos oss. I presenten fanns hårband, en massa nya strumpor vilket vår dotter äter känns det som, silverschampo plus en swisch in på kontot så det kan shoppas ännu mera kläder. Tonårstjejer det är så de funkar. Shoppa och ännu mera shoppa men jag ska nog inte varken klaga eller säga något alls för jag är och alltid varit precis lika galen i shopping av kläder.

9 thoughts on “Grattis på namnsdagen Elise

Add yours

 1. Elise är ett så fint namn! ☺️ Vi firar namnsdagar här hemma också, eller mamma gör iallafall. Hon går all in.😅Min mormor har finsk namnsdag idag, så hon fick en fin bukett blommor 🌸
  Bra att de hade städat efter sig 😄

 2. Elise är ett fint namn, så bra att det var bra städat när ni kom hem.. Brukar fira namsdagar här hemma också och har något fler nu när vi bröt familjetraditionen med lilla dottern som fick heta Wilma Amy Elisabeth istället för släktnamnen Margaretha och Elisabeth som övriga tjejer heter utöver tilltalsnamnet..

 3. Oj vad ni gör det stort vid namnsdag och så fint att fira namnen sådär, det har faktiskt inte vi gjort, vi firar födeledagen bara. Vår tös skulle hete Tilde men av olika anledningar vart det Isabelle. Hon heter Nova och Tilde också i anrdanamn och det är tre namn vi tycker är fina. Hehe ja lite komiskt där med Andrea och Andreas strumpor 😉

 4. Elise är jättefint namn personligen tycker jag det är lite ovanligare. Gillar ovanliga namn. Men tur ni kunde kompensera på det sättet:)

 5. Haha jag har aldrig tänkt så, har en vän som heter Andrea men det blir ju ofta Andreas när man talar om henne 😅 vi har aldrig firat namnsdagar men tycker det verkar så mysigt när andra gör det. Fast med 7st i familjen och ex antal namn så får vi inte göra annat än att fira😅

 6. Oh vi firade alltid namnsdagar när jag var liten men nu firar vi inte det alls. Borde kanske ändra det.
  Elise är ett vackert namn, Andrea också.

 7. Vi firade också alltid namnsdagar när jag bodde hemma, men min man har aldrig gjort det i sin familj. Jag försöker fira lite när det är namnsdagar här, med någon liten present. Blir nästan lite avis på ert firande! Fast här är det aldrig någon som önskar sig något, bortsett från sonen 🙂 så det är svårt att komma på presenter!

  Fina namn! Vår Linnéa skulle heta Emil Victor för jag trodde att det skulle bli en kille 🙂 Och när sonen sedan kom 5 år senare var liksom de namnen ”förbrukade” så det fick bli Rasmus istället 😀 Själv skulle jag visst hetat Martin – kom 3 månader för tidigt så de hade väl inte kommit till tjejnamn ännu, ha ha!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: