Västerås levererade från sin bästa sida

Hej

Vi har haft en skön eftermiddag och kväll i Västerås. Här har det varit galet varmt och skönt långt in på sena kvällen. Jag har sett att flera av mina vänner vågat bada i havet idag. Det är nästan otroligt med tanke på att det faktiskt är 19 september. Västerås levererade från sin bästa sida. Det blev Pinchos, Promis runt i staden, fika på Waynes, cruising med raggarbilar och mys.

Västerås levererade från sin bästa sida

Västerås brukar bjuda upp till dans när jag är i staden. Senast jag var här var i början av augusti i fjol när Marcel tog sitt körkort. Innan dess har det blivit några event men framför allt mycket häng i hockeyhallen på både cuper och matcher. De gångerna har jag haft tur att vinna fina priser på eventen och haft trevliga dagar. Även i hockeyhallen har det gått bra för min son och hans lag.

Pinchos med stor och liten

När vi checkat in på hotellet gick vi ner till Stora Torget och Pinchos för att äta. Det var fullbokat redan vid 15:30 hela kvällen. En himla tur för oss att vi hade bokat bord. Pinchos är ju vad det är på de flesta ställen. Smårätter som serveras i små kärl på en planka. Idag vet jag inte vad jag beställde in för två av mina fyra rätter var inte alls någon hit. En måste blivit ett fel klick av mig för sånt äter jag liksom inte pommes med Amerikansk style dränkta i någon ost med starkt som attans. Pinchos har två saker de är riktigt bra på först deras svamprisotto och deras alkoholfria drinkar. Där är de svårslagna så även idag. Wille kom på sent på kvällen vad stället hette som vi skulle ätit på Mr Mango. Hade vi haft mera tid så är det Kajplats 9 som har bäst mat i Västerås enligt mig.

Västerås är en vacker och charmig stad

När vi droppat av Tilda i träningshallen åkte vi tillbaka till stan. Vi tog en promis och gick runt runt innan vi hamnade på Waynes för att sätta oss ner och ta en fika.

Finaste gamla saaben i cruising karavanen

Inte hade vi en susning om att Västerås var en så stor raggarstad. Kvällens cruising bjöd på flera riktigt fina bilar. Saaben på bilden här nedan var den finaste i  mina ögon tillsammans med Chevan som mannen med svarta hatten körde.

 

13 thoughts on “Västerås levererade från sin bästa sida

Add yours

 1. Åh…vad jag längtar efter att åka till Västerås igen, där bor dottern, precis i samma hus som biografen, hon går i skola borta på slottet och vi har vandrat runt mycket i staden. Har gått förbi kajplats 9 men aldrig ätit där, får kanske ta och göra det någon gång. Ni verkar i alla fall ha haft en super härlig tid däruppe…. och som sagt lite avis är jag som också vill dit.

 2. Västerås har nog allt haft mycket gamla amerikanare. Har varit där på cruising i min ungdom. Pinchos är gott, bara det inte blir för ofta. Du verkar iaf ha haft en bra dag och det såg supermysigt ut tycker jag.

 3. Jag har aldrig varit i Västerås, vi skulle tagit en Sverige-tur med husvagnen i somras men pga Covid-19 så tog vi beslutet att stanna hemma. Med facit i handen (mitt mående) så var det rätt beslut.

  Västerås ser ut som en trevlig stad! Lägger till det på listan över svenska städer jag vill se.

 4. Västerås är en jätttrevlig stad, oh hoppas ju på att vi kommer flytta dit med tanke på vår situtation och att BQ jobbar där. Fina bilder du visar och synd att det vart lite tok med några av rätterna på pinchos, men härligt att ni är nöjda med dagen

 5. Vet du om de har någon betydelse att hänga lås sådär. ? De ser lika dant ut på ett ställe 3 mil från mig 🙂

 6. Verkar ha varit en trevlig tripp!
  Barnen gillar Pinchos och det är ett kul koncept, men jag tycker tyvärr inte att maten är speciellt vällagad på de två restaurangerna som finns här i stan.
  Fina foton förresten!

 7. Västerås är en sån fin stad, tycker om att vara där. Säg till nästa gång du kommer till Västerås så tar vi en fika! Vore trevligt 🙂 Jag bor granne med västerås 😉

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: