Överhörde ett speciellt samtal

Hej

Äntligen är det fredag igen. Denna veckan har verkligen rusat fram fast den varit relativt lugn. Överhörde ett speciellt samtal. Eller överhörde det var de som trängde sig ner där jag satt. Hade jag inte varit så påläst i fallet som jag är hade jag inte fattat någonting. Därför kunde jag bara inte lyfta på rumpan och gå direkt när mitt kaffe var urdrucket utan låtsades ha en konversation med någon på mess.

Överhörde ett speciellt samtal

Som sagt det är fredag idag och dags för FFF. Så vi får börja där denna händelse inträffade under min fredagsfika. Ibland ogillar jag skarpt att jag är en människokännare och kan tyda andras tankar och delvis resonemang. Efter ett varv med fixa saker slank jag in på Espresso House för att inta veckans fredagsfika. Jag läste redan förra veckan att Pumpalattén kommit tillbaka så det fick bli en sådan för mig. Tomtelattén är godare men den kommer förmodligen längre fram.

Nog om det. Det var lite ont om bord på EH men jag hittade ett bord där det låg en kasse från Rituals på. Utan någon bredvid eller någon i kön. Så jag lämnade kassen till personalen för i mina ögon hade någon glömt kvar en fullproppad påse med varor i. När ingen fanns vid bordet eller syntes till var det så jag tolkade det. Hur hade ni tänkt? Efter kanske 10 min när jag suttit där kom en ärtig kvinna fram och frågade vad jag gjorde där. Jag förklarade som det var och var påsen var att den var inlämnad eftersom den var kvarglömd.

Men det var den tydligen inte. Kvinnorna hade paxat bordet och sedan smitit in på Stadium och köpt träningskläder och lämnat kvar Rituals påsen för att få just det bordet. Konstigt beteende tyckte jag men sa inget såklart. När de sedan kom tillbaka igen trängde de ner sig nästan lite demonstrativt vid bordet. Jag som tänkte att så funkar det liksom inte satt lugnt kvar på samma plats jag då suttit vid mer än en kvart.

När de sedan började prata och jag insåg att jag kände igen kvinnan som propsade på att de tingat bordet blev jag nästan stum. Flera bitar föll på plats och min teori måste stämma. Tänk vad olika vi tänker och agerar som föräldrar utifrån vilka egna åsikter, värderingar och vilket  bagage vi har. Jag slutar aldrig förundras över hur föräldrar agerar och vilken påverkan deras agerande har på och för sina barn. Hua hua jag blir nästan mörkrädd vad vi är på väg.

Fyllt på ljusförrådet

Veckans fredagspresent fick bli en massa ljus och klädrollborstar. Det var ganska utplockat med ljus på Ikea idag tyckte jag mot vad det brukar finnas. Men jag får väl inte klaga det blev ett gäng ljus. En av mina påsar glömde jag kvar i bilen insåg jag nu när jag skriver detta för det blev mycket mera och flera ljus. Well well ljus blev det i alla fall i fredagspresent.

Började på en ny ljudbok 

Nästan alltid när jag lyssnat eller läst klart en bok som tagit mig med storm som den förra av Staffan Nordstrand gjorde behöver jag vara bok fri ett par dagar. Men idag var det dags att börja på en ny bok igen. Valet föll på Ödeläggaren av Christina Herrsström. Än så länge känns den bra så jag hoppas och tro mycket på denna. Jag tog en liten omväg eller annan runda i skogen idag när jag gav mig ut i skogen med ljudboken i lurarna. Att lägga fredagsfokus i form av promis i en härlig mijö med något bra att lyssna på är så skönt.

Jag smet så nära jag bara kunde ena torpet i skogen idag. Det är nästan så jag skulle kunna tro att någon faktiskt äger eller håller till där för det såg så beboligt ut på något sätt. Rent och städat. Gräset var slaget. Pilarna isatta i piltavlan. Torpet var så himla gulligt och charmig på alla sätt och vis.

 

 

 

 

 

9 thoughts on “Överhörde ett speciellt samtal

Add yours

  1. Nej, men så kan man ju inte göra! Man kan inte lämna en påse för att paxa och lämna lokalen! Bra att du satt kvar!
    Tänkte på dig idag när jag köpte en fredagspresent till mig själv – ett doftljus, ha ha!

  2. åhhh gott med latte men man kan väl inte paxa ett bord och lämna kvar en påse. i allafall inte om man ska iväg och shoppa eller lämna fiket, vilket konstigt beteende… snällt av dig att lämna in påsen så hade jag också agerat.
    Ha en fin helg nu kram

  3. Jag hade nog aldrig vågat lämna kvar mina grejer så länge. Hur tänker folk alltså, och sen ha mage att kritisera dig??? Det blev en pumpalatte för mig också häromdagen. Så gått säger jag bara. Ljus kan man inte få för mycket av den här årstiden. Älskar det bara.

  4. Har hänt mig också, men nej att paxa bord och sedan lämna cafet är inte okej, härligt med massa ljus nu till hösten och mörkret, bra fredagspresent..

  5. Vilket knepigt beteende.. vem lämnar en påse full med nyköpta produkter för att paxa ett bord på ett cafe. Offra så mkt saker för ett bord liksom. Nu var det du som var ärlig nog och lämnade in påsen, men kunde vart någon annan som hade tagit med sig den hem. Hade det vart värt det liksom?

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: