Antingen eller med self care

Listan hittade jag inne hos Paula som jag följer. Vilket alternativ väljer du? ♥️

Läsa en bok eller lyssna på en podd?

Jag gillar att lyssna på bra och feelgood poddar särskilt när jag är ute och går. Men ska jag välja så säger jag läsa bok. Tänk att krypa upp i soffhörnet under en gosig filt med gott thé tända ljus och en bra bok. Så mitt val blir läsa en bra bok.

Gå och lägga sig tidigt eller sovmorgon?

Sovmorgon alla dagar i veckan. Jag är en nattuggla och alltid varit så mitt svar är enkelt – sovmorgon för min del.

Lugn promenad eller yoga?

Jag gillar både yoga och promisar. Måste jag välja blir det promisar för de er mer för både kropp och själ.

img_1121

Ta ett bad i badkaret eller gå till stranden?

Stranden på sommaren och i somras slog jag alla tiders Kamilla rekord. I alla fall de senaste 25 åren på att bada i havet. Men på hösten kryper jag gärna ner i bubbelbadet med ljus, bubbel i glaset och härlig badbomb. Måste jag välja säger jag stranden.

10

Meditera eller skriva dagbok?

Nu måste ni tro att jag är världens största veliga person. Så kan det säkert vara i vissa fall. Varför välja mellan två saker som jag tycker om att göra båda två. Meditera är skönt och något som jag mer än gärna gör samtidigt som jag alltid varit en skrivande person och skriver mycket till mig själv. Välja så säger jag till slut dagbok.

Köpa fina blommor eller odla egna?

Som trädgårdsnörd måste jag väl säga odla egna men jag köper lika gärna vackra blommor. Men känslan när det jag själv sått eller planterat blommar och frodas är ren och skär lycka.

11c

Vara kreativ eller ta en tupplur?

Jisses vad är detta för test och val jag ska göra. Det går ju knappt inte. Men jag säger trots allt att vara kreativ för det är där jag får min energi i görandet där jag får skapa och vara kreativt i både tanken och det fysiska. Sedan är det ju himla gott att ta en tupplur för att samla in ny energi, inte sant?

Dricka kaffe eller te?

Jag är en nörd på kaffe och får helt enkelt säga att dricka kaffe under dagtid och en kopp te på kvällen för att få lugn och ro. Kaffe väljer jag eftersom jag måste men det valet satt hårt inne.

img_7287

Se en soluppgång eller en solnedgång?

Jag är en kvällsmänniskan så jag borde kanske säga nedgång men tänker att uppgång ändå blir mitt svar. Att se en ny dag föddas vittnar ju om en framtid och mera på något sätt om ni förstår hur jag tänker.

21v

♥️ Puss & Kram ♥️

 

12 thoughts on “Antingen eller med self care

Add yours

  1. Jag föredrar en lugn promenad och att gå lägga mig tidigt framför att få sovmorgon.. Fast sovmorgon är skönt emellanåt såklart =) Eftersom jag och 3 vänner har en intern liten tävling där vi ska gå ner mest procentuellt samt gå flest steg under 16 veckor så kommer min höst bli mer hälsosam för min del. Jag rör på mig mer än jag nånsin gjort och jag äter bättre. Plus att eftersom jag tagit studieledigt och inte jobbar så lägger jag mycket tid på mina pyssel som också gör mig gott =)

  2. Det var inga lätta frågor. Många av svaren hade blivit likadana som dina. Tänker det med promenad eller yoga. Det är ju två helt olika saker 🙂 Kaffe är min dryck alla dar i veckan.

  3. Så viktigt att ta hand och boosta sig själv och som du säger; inte alltid så lätt… jag älskar också att krypa upp och läsa en bok. Något speciellt med det 🙂

  4. Åh vilken bra lista! Jag kommer nog sno den från dig eftersom jag alltid associerar hösten med just self care! Sedan fnissade jag lite för mig själv när jag såg hur många likheter det fanns bland svaren mellan oss!

  5. Jag ska också försöka få in lite mer self-care den här hösten. Det behövs känner jag. Och det behöver ju inte vara stora saker alls. Räcker typ att mysa framför en film eller ha lite hemmaspa 😊

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: