Hur ser ditt drömliv ut?

Hej

Lever ni era drömmar? Den frågan är superenkel men svaret är så svårt. Ofta ger vi svar som bara ger en liten susning hur vi tänker och känner. Att vara ärlig mot andra och oss själva är både jobbigt och avslöjande. Hur ser ditt drömliv ut? När vi svarar på den frågan inför andra är svaren ofta lyx och en bättre standard medan när vi svarar oss själva är svaren mer på det personliga planet.

Hur ser ditt drömliv ut?

Egentligen spelar inte svaren så stor roll om du svarar att du vill bli läkare eller flytta till Öland. Viktigast är att vi är ärliga mot oss själva vilket inte är det enklaste. Förra veckan läste jag ett fantastiskt tal som Steve Jobs höll för avgångsklassen 2005 id universitetet i Stanford. Där han bland annat tar upp att vi ofta tappar bort oss själva i livet och hamnar i slentrian. Förändring har alltid varit svårt vilket gör att vi många gånger lägger av innan förändringen blivit till en ny vana. Vi måste försöka sluta se alla hinder och gå in i action och börja agera istället. Den ända som kan förändra ditt liv till det bättre är du själv. Du måste vara motorn sedan kan du behöva hjälp av andra på vägen som hjälper till med både olja, bensin och goda råd.

”Dreams don´t work unless you do.” / Okänd

Vad är du rädd för?

Den stora bromsklossen i allas liv för att uppnå sina mål är rädsla. Vi är rädda för att misslyckas, bli ensamma och vill inte känna skam och skuld. Oftast är det någonstans i dessa begrepp som våra bromsar ligger. Hur ser mitt drömliv ut? Tänka stort eller tänka smått? Hur man än vrider och vänder på frågan så kommer man ändå fram till samma svar om man skrapar lite på ytan av det som personen eller jaget svarar. Jag drömmer om frid. Frid har blivit ett ord som innefattar vad jag innerst inne önskar och drömmer om. Min stora rädsla handlar om att ångra mig. Jag vill inte ångra mig att jag tog fel beslut eller att jag helt enkelt inte vågade tro på eller lyssnade på vad jag önskade och ville på riktigt.

Vad är jag rädd för?

Varför är jag rädd för det?

Vad är det värsta som kan hända?

Alla kan vi förändra våra liv

Att förändra är enkelt egentligen både till det bättre eller sämre. Fast vi kanske måste börja i liten skala för att se att vi faktiskt kan göra förändringar som leder till det bättre. Ni vet om man tänker det lilla i det stora så har vi vänt det till vår egen fördel. Allting har ofta ett sammanhang och hänger ihop. Det enda som vi har att egentligen har som kan påverka våra liv är våra känslor. Hur vi känner avgör det mesta. Saknar du positiva känslor fungerar livet mindre bra. Då måste vi försöka jobba för att se och tänka positivt.

Bra?

Bajs?

Bäst?

Ställ dig de frågorna varje kväll innan du somnar. Vad har varit bra idag? Håll inga långa utlägg utan kort och konkret t.ex Att jag skrev en bra rapport, mötet gick bra, träningspasset kändes bra och så vidare. Genom att lätt fokusera en kort stund på både bra och bajsiga saker i sitt liv rensar man bort det mindre bra snabbt och enkelt så det inte blir ett evigt ältande.

6 thoughts on “Hur ser ditt drömliv ut?

Add yours

 1. Visst är det rädslor som häller en borta från det livet man drömmer om. Jag önskar att jag kunde gå i pension inom ett par år. Samtidigt vill man ju ha en ekonomi så man klarar det.

 2. Superbra inlägg med bra frågeställningar. Tror att om alla fick in tänket skulle fler må så mycket bättre i sin vardag.
  Själv älskar jag livet och ångar på i min takt. Men öven jag måste ju stanna upp och tänka till
  Kram Kajsa

 3. Jättebra vi behöver se saker positivt och inte bara leta elände, det är allt för mycket sådant. Tänker man till och som du säger försöker tänka till vad vill jag och vad är det jag vill med mitt liv. Lever jag det nu eller vad kan jag göra för att få leva det

 4. Jag tror helt och fullt på LoA, Lagen om Attraktion alltså.
  Det du sänder ut får du tillbaka. Alltså om du fokuserar på det negativa så kommer du bara se mer och mer negativa saker. Om du istället notera ”jaha det här var inte så bra” och sen släpper det så drar det vidare och stannar inte kvar hos dig.

  Jag drömmer om ett liv utan värk och sjukdomar. Nu kommer det ju inte hända eftersom jag har två obotliga sjukdomar så jag har justerat min dröm. Jag vill ha ett liv där jag kan leva så att jag mår så bra som möjligt. Jag har inte riktigt landat i hur det är ännu men jag jobbar på det.
  Men mer tid till mig och mindre tid på jobbet är iaf ett måste. Jag vill känna lugn, både i själen och i kroppen.
  Rädslan heter ekonomin, hur mycket i våra liv måste vi dra in för att jag ska kunna få min dröm.
  Kram

 5. Jag vet inte vad det är som gör att man inte satsar mer på det man vill. Jag tänker att det spelar inget roll vad manglar bara man är nöjd själv. Men visst ibland tänker jag att jag vill göra något annat med mitt liv.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: