Äventyr till Ulrikdals slott och trädgård

Hej

Idag har jag varit ute på äventyr med Cicci hela dagen. Jag kan sätta ett streck på min Bucket List Hösten 2020 på punkten ”Titta på Stockholm”. Äventyr till Ulrikdals slott och trädgård. Tänk att jag aldrig varit där innan och att jag bott i dessa trakter i över 25 år.

Äventyr till Ulrikdals slott och trädgård

Titta på Stockholm är något som alla Stockholmare bör göra mycket mer för jag kan lova er att det finns så mycket som ni inte sett eller tagit del av ännu. Även om ni inte bor i stor stadens trakter som jag så finns det säkert mycket spännande och nya platser runt er som ni kan titta på.

September är årets bästa månad för plantering. Det märktes för det var lite halvkaos på parkering vid Slotts trädgården. Bilarna körde lite si och så och alla besökare gick överallt och ingenstans. Denna söndag var vi många som tänkte att det var en kanonbra dag för att åka till Ulriksdals skulle man lugnt kunna säga.

Trädgården påminner om Rosendals Trädgård fast i en större skala på alla plan. Härligt att man kunde gå och köpa så mycket grönsaker  och spännande blommor i lösvikt. Att gå runt i gångarna var mysigt. Särskilt där majsplanteringarna var långt mycket högre än mig själv. Nästa gång kommer jag en dag mitt i veckan så jag kan gå runt i lugn och ro för idag var lite lite på tok för mycket folk.

Fin fina krukor

I en av butikslängorna hittade jag några krukor som jag verkligen fastnade för. Cicci hittade en bageribok som hon bläddrade i flera gånger om. Jag hade mer än gärna haft dessa krukor i flera olika storlekar. Så himla fin fina krukor.

Ulriksdals Slottscafè 

Kön för att kunna handla i Ulriksdals Slottscafè ringlade långt ut på gårdsplanen. Flera av deras rätter hade hunnit ta slut innan vi nådde fram till disken. Vi köpte med oss fika ut och satte oss ute i de härliga stolarna som hade mysiga fällar. Ulriksdals slott hade jag gärna besökt en gång flera gånger. Jag tror också att det är mycket lugnare och mysigare att besöka Ulriksdals en dag mitt i veckan. Nästa gång jag kommer få det bli en dag när det är jag och inte hela Solna som är där.

 

 

6 thoughts on “Äventyr till Ulrikdals slott och trädgård

Add yours

  1. Ohh vad roligt att besöka och så härligt fint ställe också. Såg sådär härligt perfekt höstigt ut att göra en utflykt med. Vilket fint ställe och roligt att kunna bocka av det nu

  2. Du visar alltid det bästa av Stockholm. Vi har också upptäckt nya ställen. Bästa med Covid 🙂 Vi upptäcker vårt vackra land

  3. Ulriksdals slott ser så himla vackert ut på dina bilder. Vilken lyx att få besöka platsen! Nu var det ett tag sedan jag besökte ett slott, annars är den här typen av utflykter helt min cup of tea.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: